Рашко на 15- годишната Мария на грижите на баба си. Рамбо също

И 30-годишната жена родила на 14 години първото си дете
Обновена: 3 яну 2019 21:02 | 3 яну 2019 20:36, Камелия Цветанова
103

15-годишната Мария, която роди първото бебе на Пазарджик ще живее в дома на своята майка в ромската махала в Пещера.
Още по темата


30-годишната баба ще помага при отглеждането на малкия Рашко. Светла Ангелова вече гледа и първото дете - Рамбо.

Светлана има още 3 деца - две момчета и едно момиче.

Младата баба споделя пред Bulgaria ON AIR, че и тя е родила първото си дете на 14 години. Тя разказва, че мъжът на нейната дъщеря също е на 15 години.

Родители на Рамбо и Рашко са на по 15 години и не ходят на училище.

Светлана допълва, че за отглеждането на децата ще помагат и нейните родители. Семейството очаква да изпишат малкия Рашко и майка му Мария утре. Вече са подготвени и подаръците.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Възрастните роми са за бой, защото вместо да карат децата си да учат те ги карат да правят деца на 15 години и утре кой ще ги храни ?Развъдник на престъпност и виновни са старите роми и държавата, че я няма никаква.
56
1
 
27
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Хубави деца туй Мария и зетят. Отговорни, зрели. Че и природно умни, не им трябва да си губят времето да ходят на училище.
55
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"" Родители на Рамбо и Рашко са на по 15 години и не ходят на училище. ... "".................Тотална неспособност на държавата да влезе в ромската общност и да ги спаси от самите тях. Ромската общност е затворена, капсулирана ... те не се интересуват от нищо извън нея. Възрастните роми определят правилата кое е правилно и кое не ... а държавата спи и сънува.
54
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Животни!Абсолютно доказателство колко е абдикирала държавата от изпълнението на функциите си.
53
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 54Аз не искам да живея като тия животни.Щом ще ги третират като хора трябва да си плащат.Ми те нямали... ми като нямат няма да раждат.И аз искам мерцедес ама като нямам пари не карам мерцедес.И така и с тия.Като искат деца да си им поемат разходите-болници,дрехи храна.Като не могат или да не раждат или да ги раждат в дупка и да ги зариват.Животните като родят понякога си изяждат децата за да живеят.Ако искат никой не ги кара насила.Животът си е техен.
52
17
 
4
 
! Отговори
до 54 преди 5 години
прави 3, 4 деца - съборай социални помощи от държавата и живей райски Нали точно това е твърдението ти . А и на останалите БГ-та .Не ти е проблема в пари .В Германия имат пари , но и там не правят бебета . И в Италия и във Франция и тнт.Мързел . Позсловичният мързел и лакомия на белия човек .Егоизъм стигащ до нива да не се възпроизведеш ...
51
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо хората около мен масово реват и мрънкат, че стандарта на живот не позволява средностатистическия българин и едно дете да гледа? Все едно през 90те деца не се раждаха, въпреки жестоката бедност?Ревете после, защото *** щели да станат повече от нас и ще ни "превземат"
50
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Децата родени от непълнолетни родители (под 18год) да се отнемат и никакви пари, защото Държавата ще се грижи за тях до 18год. Децата родени от малолетни родители (под 16г.) - същото, като бъщата да получава условна присъда до 3 год, за секс с малолетна. Нали има Европейски Закони в ЕУ, не сме Индия. Да, ама надали, нито Герб, нито БСП стават човек да си избърше coпола с тях.
49
1
 
11
 
! Отговори
Идеалист преди 5 години
Да се правят бебета не се иска акъл и образование. То си е нещо вродено.
48
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 53Не правим деца щото нямаме пари да ги гледаме.Тия на снимката държавата им плаща и са десето поколение на социални помощи.Що всички червени каскети изстивате като стане дума всички да си плащат?Щото е тия на снимката ще си прережат гърлата заради хляб.А сега -наготово.
47
20
 
4
 
! Отговори
до 48 преди 5 години
Не правош бебета просто защото няма да ти остане време за смукане на ракия и плщскане на салата вечер . И за висене на пейката пред блока с бирата и останалите мъжаги от входа.Останалото са басни за кълтурата ти и тнт.Е те за това БГ-тата ще изчезнете . От мързел . Същото важи и за белите в европата по принцип. Останалия свят ще бачкат , а те по 2 месеца ваканции , 35 часа работна седмица , 5г майчински и дедови и тнт. И все ви е малко и не ви стига .
46
1
 
20
 
! Отговори
:(( преди 5 години
Вие продължавайте да разсъждавате по темата, ако имате желание. Аз отивам да спя, защото утре е работен ден. Нали някой трябва да работи и да плаща данъци, за да има помощи и надбавки за еди-кои-си? Дано да им приседнат нашите изкарани с труд пари!
45
0
 
22
 
! Отговори
Има начини преди 5 години
И в Ктай почти всички семейства са били многодетни, но преди половин век са взети мерки и са започнали да раждат само по едно.Като им вземе5ш моркова и видят тоягата, не само ще престанат да се пърцат безотговорно, но и под строй ще тръгнат на работа.*** трябва да ни върнат обратно с лихвите всички тези милиарди, които изпапаха от времето на соца до днес. Има начини!
44
0
 
17
 
! Отговори
Ей, червей преди 5 години
До Анонимен 45кръгъл или *** си ?Ние, БГ, не правим по 3-4 деца щото си купуваме предпазители, или пък имаме сексуална култура, или пък искаме да сме сигурни че няма да израснат престъпници или пък че няма да гладуват и ще им осигурим ПОНЕ образование или щото искаме бащите да не са 3-4 или поне още 1000 причини дето *** не би разбрал, щото го допускат до 8ми клас, само да не затворят училището.
43
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а пра баба и е на 50 г., и тя ше помага.
42
0
 
28
 
! Отговори
Раждат престъпници преди 5 години
Mургавите полуидиoти като станат 1.5 мил, плюс пенсионери, деца, болни и безработни= 4 милиона.А работещите са само 2 милиона и 70% са на минималната заплата.Виждам светлина и това е идващия влак ...Терминала чака ....
41
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Това ли е новината?!Не е "все тази".Пещера наистина има древно минало. Не случайно там са се родили толкова много интелигентни хора. Не само е била столица още от времето на траките, но преди 09.09.1944 г. един от професорите, родени там е изказал хипотеза, че част от жителите на този град са потомци на бежанци от древната Троя и на тази база е правил някои изследвания на очните заболявания и на някои антропологични особености.Пазарджик е възникнал в много по-ново време, покрай пазарище.
40
1
 
9
 
! Отговори
До Демограф преди 5 години
В края на 19-и век Иречек пише, че в Пещера живеят 4 или 6 ромски семейства.Пещера е град, известен с това, че мнозина от гражданите му стават професори, лекари, адвокати и министри по царско време. Затова комунистите се заемат да го преобразят. Събират там много роми от други места и през 60-те години там вече има две многолюдни ромски махали - християнска и мюсюлманска. След 1989 г. тези махали набъбват още.Град Пещера, който е бил столица на Беското царство преди повече от 2 000 години!
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДжугашвилиНе е вярно. И тогава повечето ромки напускаха училище още преди да завършат основно образование, защото масово се "омъжваха" на възраст 12-14 г. Просто не се говореше официално за това.Питай хората, които получаваха апартаменти в онези нови блокове по комплексите, в които задължително във всеки вход се заселваше поне по едно ромско семейство. Уж за интеграция, която и тогава беше проблем. Но на тези нищо не може да им повлияе, те си държат на "културните традиции"!
38
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 21Какво да работи, като и той е 15-годишен? Получава си полагаемите му се детски надбавки и други помощи, които държавата взима от нашия джоб, за да го храни него - подрастващия екземпляр от малцинството.Защо му е да работи? Докато навърши 18 г., ще е направил още 2-3 деца и с детските ще си живеят царски!