Ексминистър: Президентът да се съобрази с НС!

Според Ненчев най-добрият избор за армията ни е F-16
7 яну 2019 22:10, Екип на Bulgaria On Air
68

Изборът на нов тип боен самолет за пореден път скара президента Радев и управляващите. Вчера държавният глава обяви, че конкурсът е бил опорочен. И припомни, че е настоявал да се спази процедурата и определената финансова рамка като гаранция за оптимален избор. Правителството обаче, по думите му, направило точно обратното.

"Основният закон казва, че България е република с парламентарно управление. Властите са разделени на законодателна, изпълнителна и съдебна. Президентът е част от изпълнителната власт. Народното събрание взема решенията в страната. Всички останали, включително и държавният глава, трябва да се съобразяват с него", коментира в студиото на "Денят ON AIR" бившият министър на отбраната Николай Ненчев.

По-рано председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов обвини президента, че се е опитал да предопредели по непрозрачен начин избора на нов изтребител за Българската армия. Той смята, че Румен Радев не се държи като държавен глава и обединител на нацията и няма да работи успешно с българските институции както предшествениците му.

Пред Bulgaria ON AIR Николай Ненчев отбеляза още, че Радев не би следвало да коментира каквото и да било, докато парламентът не се произнесе.

"А когато НС вземе решение пък, то следва президентът да запази пълно радиомълчание. В противен случай става много опасно. Подкопават се конституционните основи на държавата, влиза се в силно противоречие с конституционното законодателство. Нещо, което не се е случвало от началото на прехода", допълни бившият министър на отбраната.

И заяви, че това е опасно както за националната сигурност на страната ни, така и за членството ни в ЕС и НАТО.

"А иначе F-16 безспорно е най-добрият избор за България. По отношение на технически характеристики безспорно превъзхожда и "Грипен", и "Юрофайтър", категоричен бе Николай Ненчев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая земеделска гнас върна ли загубените милиони за ремонта на двигатвлите на миговете в Полша или му се размина?! Съд и да копа уран в мините!
17
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На света едва ли има медия която ще иска акъл от тоя дрисък, всички медии са купени отдавна и са поканили бушона Ненчев по нечия заповед отгоре за да го изгорят втори път.
16
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Самолета някога може да е бил добър но руснаците вече разбраха че авиониката е съществена не самия самолет . Всички те им самолети като чисто летателни апарати са много по добри от всички
15
6
 
33
 
! Отговори
Справка в Гугъл преди 5 години
Моля на всички читатели да направят справка в Гугъл какво представлява човека с присадената коса Ненчев.Само напишете името на любовницата му Росица Русева, която е заемала длъжност във Военното Министерство. Ако имате елементарна компютърна грамотност да проверите в Гугъл, че любовницата му Росица Русева е работила най-древната професия в света - жрица на любовта и тогава ми отговорете, аджаба този човек какво морално право има да говори по студиа. Говоря за морално, защото професионално няма.
14
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ненчев като толкова много разбира , да вземе да покаже завода в който ще се призведат тези Ф-16 , ама едва ли ще може да покаже нещо, което в момента не съществува. Май ще ни продадът рециклирани буклуци с нови седалки и авионика , като ги представят за нови , а фузелажа който страда от умора на метала ще е поне 30 годиншен. Аз лично искам да знам , ако стане така както предполагам , дали Ненчев ще поеме цялата отговорност и сам ще се настани в затвора после.
13
4
 
28
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 5 години
Вижте в нета историята на Ненчев - бил е Дисидент още на 5 годишна възраст и се борил против Режима на Соца - Този е измамник на дребно и без диплома за средно образование .Телефонен Измамник .
12
4
 
27
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 5 години
Този човек е Недосегаем - Прокуратурата го обвини в Корупция , а ГЕРБ и Цветанов спряха Процеса .Цацаров - Длъжен си да отвориш Студено Досие .
11
6
 
19
 
! Отговори
Въпроса е : преди 5 години
Как така след като офертата за Грипен отговаря напълно на поставените от българската страна условия на конкурса се решава да се водят преговори по офертата за Ф-16, която не отговаря на цели четири от изискванията !Надявам се, че това решение може да се обжалва и шведите да го направят.
10
4
 
18
 
! Отговори
V преди 5 години
Този самолет е правен през студената война за съвсем други цели и условия ;) Технологиите много се промениха ;) Самолет с бомбен товар над един тон не е необходим .По добре е ракета ,ако дори да не е насочвана от самолет . С повече товар става тежък бавен и лесна плячка . Като цяло е нужен друг вид изтребител .Но докато има ,,ЕКСПЕРТИ,, Няма и да има такъв ;) Самолета вече не може да се разглежда като самостоятелна бойна единица .Има и друга част от отбраната която е много важна ,но друг път :)
9
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този може да даде мнение само и единствено за щанги на трактор Т150.
8
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не си спомням да е имало рехерендум, че сме парламентарна репблика може да сме президентска, кой по дяволите реши че сме парламентарна Ненчев пияндето с присадената коса ли реши.
7
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога и къде краварските гърмящи барутници са спечелили някоя война, че не мога да се сетя ?
6
2
 
24
 
! Отговори
Перуката преди 5 години
Има плешиви мъже, които са красиви, поддържани, интелигенти и обаятелни.Има комплексари, които си присаждат коса, но въпреки това са грозни, дебели с подпухнало лице от системно преяждане и препиване с отвратителна двойна брадичка прерасна в гуша, необразовани, неинтелигентни, нагли, гадни и отвратителни същества.
5
7
 
23
 
! Отговори
Хахахаха преди 5 години
Значи шведи, китайци, руснаци и почти целия свят нищо не разбират от cамолети щото не купуват тия клозетни чинии наречени Ф-16 само Ненчев тракториста разбира от изтрбители.
4
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да дава мнение за *** -да ,но за изтребители-не!
3
4
 
1
 
! Отговори
V преди 5 години
И без да си експерт е видно че избора е между два - ф 18 е най добрия избор ( можем да копираме ред технологии и да си направим по добър 11 - 12 метров.На нас не ни трябва 15 м.) Втория вариант е най евтиния за нас миг 29 - миг 35 (наще са много амортизирани .Стара и лоша конструкция .Можем да я променим.Това са двете възможности за нас .Едната е по скъпата и переспективна ,а другата е по евтината .Тоест ф16 и грипен не са нито най доброто нито най евтиното .Освен това е правен от държава бомбди
2
4
 
21
 
! Отговори
Niki13 преди 5 години
когато земеделец ти говори за истребители , има ли смисъл от коментар
1
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоз с присадената коса и хубавата секретарка земеделец дето уж купуваше двигатели на МиГ 29 от Украйна, от Полша още ли е следствен или оправдан. Сигурно е вече оправдан похарчил сумата ти български пари за да се показва.