В София се диша трудно! Най-мръсно е в "Младост"

Завишени нива на фини прахови частици има и в други градове
Обновена: 18 яну 2019 10:23 | 18 яну 2019 10:23, Веселина Йорданова
36
В София се диша трудно! Най-мръсно е в "Младост"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Въздухът в София и още няколко градове пак е мръсен. Шест пъти над нормата е нивото на фините прахови частици в отделни райони на столицата тази сутрин.

Най-мръсен е въздухът в квартал "Младост" – при норма от 50 микрограма, измереното ниво на фини прахови частици е близо 300, по данни на "Еър Куолити" индекс.

Завишени нива на фините прахови частици има още в Перник, Плевен, Велико Търново, Русе, Благоевград.


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Ввв преди 2 месеца
Вчера вечерта бях в центъра, където има най-много хора и автомобили. Въздухът бе ОК! После слязох от метрото на Западен Парк и всичко бе задимено и вонеше! А по улиците нямаше дори едно зомби, пусто, нямаше и много автомобили. Блоковете - почти изцяло тъмни също! Всичко е от Факултета. А градът в достя рядко населен!!
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ВАКЛИН ЩЕ ВИ ТАКОВА МАМАТА
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Някъде замрсяването е над 400 микрограма/м3, някъде само над 100. При замърсяване от около 240 микрограма/м3, каквото има сега на доста места в София, 75% от това замърсяване идва от отоплението, 24% е от неизмитите улици и тротоари и 1% познайте от кого!
30
0
 
1
 
! Отговори
До 27 Не е Надежда преди 2 месеца
То на е от Младост, а от теб самият - такъв си си.
29
1
 
4
 
! Отговори
Не е вярно! преди 2 месеца
Едно време най-мръсен беше въздуха около Орлов мост, Ректората и Оборище! Още повече, че тези части се намират в най-ниското на София! Как Младост ще е най-мръсен въздухът, а по Цариградско какъв е, около Красна поляна ? Що лъжете? Чия е тази поръчка да се изкара Младост с най-мвръсен въздух, дете се събират всички ветрове. Защо не се санираха стратите панелки, а само тези от 80-90 години! Кому е изготно това или се точат на земите под старите панелки!
28
2
 
15
 
! Отговори
Антон преди 2 месеца
Някой знае ли какво горят в тецовете на София? Дали не са боклуците на Франция, Италия и Германия, които Китай отказа да приема от 2018! Ако са сключили договори с тези страни срещу заплащане да унищожавват боклуците им, страшно сме я закъсали!!!
27
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако видите в полите на Витоша, точно на пътя на въздушният коридор, до Декатлона на околвръст от какъв квартал издигнаха без нито един природозащитник или политик и гък да каже, ще ви стане ясно защо е така. Сега и Ваклин се е заел ударно да уплътнява от другата страна.
26
0
 
8
 
! Отговори
Бат Пельо преди 2 месеца
Всъщност не знам какви л й н ц а разхвърлят по улиците онези жълтите камиони, но като изсъхнат се вдигат фини и едри прахови частици якооооо.
25
1
 
1
 
! Отговори
Младеж преди 2 месеца
Да, забелязах като се върнах от Германия....
24
5
 
8
 
! Отговори
Не е Надежда преди 2 месеца
До Не е Младост
Аз като отида в Младост после цял ден воня на м ърша и по р
23
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Novobogataschite jivejat v bojana simionovo dragalevzi i nsi ve4e v bankja zentara na sigia ne se discha ot mrasotiata na fandakova i dr korumpirani mutri
22
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До До 7
Ти на Мен нищо не можеш да ми купиш! Когато моята Фамилия е обитавала София, ти и твойте шалварести еднополови, още сте копали на къра. Можеш да благодариш на родителите ти доностници - комунисти, единствено и само за това, че откраднаха от Мен и Родителите ми, земи и богатства,изкарани с честен труд. Сега ти благодарение на МЕН имаш компютър. Така, че кажи ми АЗ какво да ти купя?
21
9
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 2 месеца
кардалата Иванчева искаше да ви остави поне малко чист въздух, ама вие сте прекалено честни, съвестта не ви го позволи. Хайде тровете се сега вие и децата ви в модерната европейска мутростолица
20
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
То въздуха в София се замърсява само от хората, които живеят там. Милион и половина като пр-днат по един път и ето ти мръсен въздух.
19
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Важното е, че арестувахте Иванчева.
Сега няма кой да пречи на гербо мошениците да застроят Младост.
18
0
 
13
 
! Отговори
Да преди 2 месеца
Друг път е най-мръсно в Младост!!!Най-мръсно е в Красна поляна, Овча купел и Разсадника, заради кв.Факултета!!!Сещате се защо!Ако сложат там уреди за измерване на замърсяването те отчетат 10000000000000 микрограма!
17
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Стройте бре, едно дръвче да не остане!
16
2
 
2
 
! Отговори
До 13 преди 2 месеца
Веднага ти купувам, но еднопособен билет, ако имаш наглостта да се върнеш, те чака тоягата - съгласен?
15
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В Младост кметицата ви се опита да запази малкото зелени площи, които да прочистват въздуха, ама мафията и спретна една постановка за да може измамници като Ваклин да продължават да строят, така че сега ще дишате с наслада това което ви се предлага!
Някои от вас даже се мъчеха да се правят на остроумни за да защитят прокуратурата на режима ГЕРБ - Пеевски, но и те не осъзнават че също се тровят от мръсния въздух
14
0
 
19
 
! Отговори
Младост- София преди 2 месеца
А защо няма съд за отговорност на държавата и общината спрямо нейните граждани и жители???