"Докато не се намери нов Борисов, ще е старият!"

Политолог: Избори ще спечели този, който даде вдъхновение
Обновена: 31 яну 2019 13:40 | 31 яну 2019 13:00, Веселина Йорданова
211
"Докато не се намери нов Борисов, ще е старият!"
Снимка: архив, БТА

"Някакъв нов Борисов се търси и докато не се намери, ще стои старият". Това коментира Първан Симеонов, изпълнителен директор на "Гълъп интернешънъл", пред БНР.

По думите му, който разсъждава аритметично на тези избори, ще загуби, защото целият западен свят търси ново вдъхновение в политиката.

"Дългосрочно ще спечели този, който даде вдъхновение в политиката. Онова вдъхновение, което преди десетина години даде Борисов и което още отеква", добави Симеонов.

Според него 2018-а е била година на две половини.

"В първата беше европейското председателство, имаше известна бодрост…, а във втората - като че ли тревогата се завърна", коментира той.

По думите му рязкото противопоставяне на управляващи и опозиция постоянно ражда напрежение. В същото време се забелязва парадоксална статичност на доверието към властта на фона на голямата динамика на политическия процес.

"Създава се усещане за общество, което хем е неспокойно, хем е бурно и хем е в застой", посочи още Първан Симеонов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
14
 
7
 
! Отговори
13 преди 5 години
До Изгърбич ЗадвратянКАКЪВТО И ДА Е - ДРУГ ИЗБОР НЯМАМЕ!!!ПРАВ СИ, за това, нека всеки се замисли, когато гласува, не- после.Не знам - дали осъзнават хората, че май месец се гласува за ЕВРО ДЕПУТАТИ , не за български - Борисов си е на власт, после има месни избори- за кметове и ...Борисов пак си а на власт!!!САМО ДА КАЖА, ДА НЕ СЕ обърквате!
8
42
 
7
 
! Отговори
Само ГЕРБ преди 5 години
Нов има - Цветан Цветанов. След изтичане на мандата ще има размяна. Бойко - президент, Цецо - премиер. Като Путин и Медведев. Ако Бойко иска после да се върне премиер. Това е решението за България и българите.
7
5
 
25
 
! Отговори
Алтернатива ли?! преди 5 години
Такива, като него са само следствие! Първо трябва да се гарантира суверенитет! Какво означава това? Ами, че ще трябва да се мине през каскада от правителсва, служебни, експертни ит.н. Звучи страшно, знам, иначе ще ви заблуждават, че все няма алтернатива. Ами тя, за да се появи трябва да изкристализира. Тоест иска време и усилия, а оставяйки такива, като гореспоменатия и хората му, ще е все по-труудно да стане това!
6
35
 
10
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Абе нека си седи Баце !!! Че дойде нов,гладен и жаден ! Тоя поне се накрадна...
5
3
 
8
 
! Отговори
bace преди 5 години
ubaveca na batko. oti ke ni trebe nov?
4
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой нема дойде и въобще за какъв нов спасител дрънкат с тая логика да дойде неко и да ни оправи е свършено Като си си продал държавата нарязал ракетите, ти остава само да се надупиш за нови ракети колко пари трябва и заводи и концерни Там в Драгалевци айдука още е на свобода дорде не влезе у дранголника дълго ще мучите.
3
7
 
17
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
борисов не е стар бе той е млад по дух и тело и къвто е боен и у цирко ше бъде пак номер едно
2
25
 
11
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Анонимен1гледай вместо стар борисов да не дойде новия бънди и ленчето с куфарете, че тогава къв цирк ни чака, свет ше ти се извие.
1
7
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Внука е още малък, ще трябва да изчакаме 20-на години, докато Цар Тиква му връчи короната и Бащинията (държавата).