Армията кани на служба млади и мотивирани с "Бъди войник"

30% е средният некомплект в Сухопътните войски
Обновена: 5 фев 2019 17:00 | 5 фев 2019 16:57, Веселина Йорданова
83
Армията кани на служба млади и мотивирани с "Бъди войник"
Снимка: МО

Българската армия иска да привлече качествени и мотивирани млади хора за служба с кампанията "Бъди войник".

Ще им бъде предоставена възможност за кариерно развитие, сигурно възнаграждение и социален пакет за тях и семействата им, стана ясно от думите на заместник-началника на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев на пресконференция в Стара Загора.

Сред задачите на кампанията е повишаване на информираността на младите хора за перспективите, които дава Българската армия. За тази цел ще бъдат използвани различни канали, но най-много ще се разчита на живия контакт по време на информационните борси.

"Службата в Българската армия на първо място е служба в името на Родината и по време на кампанията ще се търси и засилването на връзката на обществото с армията", посочи още генерал-лейтенантът. В тази връзка са организираните статични покази на въоръжение, оборудване и техника, както и концерти на оркестрите на Националната гвардейска част и на формированията в страната.

За миналата година е преодоляна негативната тенденция на по-голям брой напуснали, отколкото постъпили в Българската армия. За 2019 г. предстои на първо време да бъдат обявени конкурси за попълване на 185 места в Сухопътните войски.

През годината ще бъдат обявявани конкурси и за военните формирования от състава на Военновъздушните и Военноморските сили, както и други конкурси за Сухопътните войски и 68-а бригада Специални сили.

Домакините на представянето на кампанията - Втора Тунджанска механизирана бригада, са едно от най-големите военни формирования в страната.

Некомплектът в бригадата е около 30 процента, какъвто е приблизително средният некомплект на войниците във формированията на Сухопътните войски. И в момента в бригадата се провежда конкурс за 40 вакантни места, като за цялата година се предвижда да има 4 или 5 подбора.

На 7 февруари в Стара Загора от 15.00 ч ще започне информационната борса за набиране на войници и матроси за Българската армия, както и показът на военна техника в парк "Пети октомври", а вечерта от 18.30 ч е концертът на Гвардейския представителен духов оркестър и Представителния ансамбъл на Въоръжените сили.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
12
 
! Отговори
Смерть за НАТО ! преди 5 години
Ако можех да вкарам смеха на Годжи под тая новина :D
37
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква служба за Родината, бе... Пушечно месо за американските интереси!
36
1
 
11
 
! Отговори
odpo преди 5 години
Да отидеш войник да те прошляпват малцинствата - Реалност Българска! :D
35
1
 
11
 
! Отговори
Мен не ме каниха преди 5 години
Направо ме прибраха и се сетиха да ме изтърват на втората година! За пари и социални осигуровки не ме питаха! Единствено останаха спомени, колкото да си ги говорим с *** от входа! Непосилната лекота на битието!
34
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един приятел военен се оплака - имал полагаемия му се ваучер за кубинки- във военния магазин, който единствен ги приема имало само 46-ти номер :D
33
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бъди войник, не служител на Лидъл, където плащат повече :D
32
0
 
16
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Още ли има хора, готови да гладуват, за да може Мишето да върти далавери с водка "Финландия" и качествени бели и червени вина?
31
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някои ще се запишат заради мисиите. На гурбет с калашник. После напускат, а жените заради майчинството.
30
4
 
13
 
! Отговори
ss преди 5 години
айде народе ! Ранно пенсиониране ! 20 заплати ! И нищо да не вършите !
29
6
 
4
 
! Отговори
Бъди маймунка преди 5 години
Българина обича Макрон и Меркел и мрази Путин за Франция за родину вперееед. In the time of chimpanzees I was a monkey
28
2
 
21
 
! Отговори
мислят се за някакви преди 5 години
Армията не е само за позиране и паради и даване на евтини заеми ,ранно пенсиониране и др тарикатлъци един път ще ви призоват на някоя истинска мисия и като почнете да чувате как свисти мината и почнете набързо да четете всички молитви които сте чували хич и повече няма да си помислите за нов договор за 7-800 лв Имайте на предвид че съюзниците ви пазят все сте в охранителни мисии ,ама вкарат ли ви във военни действия ще видите стрували си...
27
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Войникът е достойна професия за уважение, но не и с привидно добродетелните идеи и ореол, които се опитват да изградят нашите политици. Няма да мине номерът.
26
0
 
33
 
! Отговори
Георги преди 5 години
Ай сиктир бе , има ли държава която да заслужава да бъде защитавана ? Или за 600 лева искате гавази под наем , като полицаите и прокурорите на КОЙ?
25
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Министерският съвет да даде пример като запише децата и внуците си в българската армия. Да служат в името на Родината.
24
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно защо на съвременните войници им слагат маски на лицата и очила. Нали е уважавана професия. Крият си лицата. Значи не им е сгодно да ги виждат. Страх? Срам? Комплекси някакви. Нали все още не са убивали, стреляли са по хартиени мишени. Полицията се крие, войската се крие, командоси, барети, агенти, данъчни всичко що е на държавна служба, и орган за репресия се крие. А човек който си крие лицето значи е в дискомфорт от работата си. Така ли е?
23
1
 
11
 
! Отговори
Смирен депутатт преди 5 години
Повече от минималната не трябва да вземат!
22
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пхахахахаха! Тези сериозно ли?!?
21
1
 
24
 
! Отговори
от чужбина преди 5 години
ааахххаххааа, тъкмо си мислех да ида да браня пронатовските и просороските жендари и взех , че отидох в чужбина
20
2
 
29
 
! Отговори
хахах преди 5 години
Ако не ви бива за нищо и неможете да мислите, това е вашата професия !
19
1
 
21
 
! Отговори
скоро нови данъци преди 5 години
Вие идете в армията и се надайте че ние ще копаме и бачкаме за трима та да ва раниме--объркали сте се вече сме в сивия сектор ...цяла нощ ме дебнат копои да ме глобят ,че да има за бюджета--*** то така на сила не става ..

Спонсорирани публикации