Съвпадение между Федотов и Гебрев? Само времето

Сотир Цацаров бе изслушан от Комисията за контрол над службите
Обновена: 13 фев 2019 17:52 | 13 фев 2019 17:45, Красимир Ангелов
31

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На този етап единственото съвпадение между пребиваването на Федотов в България и опита за отравяне на Гебрев е времевият период, обяви главният прокурор Сотир Цацаров след като бе изслушан от членовете на парламентарната Комисия за контрол над службите по случая "Гебрев".

Още по темата
С Европейска заповед за разследване на Великобритания са били изпратени всички резултати от изследвания, както и тези от финландската лаборатория, за да се установи дали веществото, с което е бил отровен Емилиян Гебрев, представлява или е близо до отровата "Новичок", отчете още обвинител №1.

Цацаров допълни, че в комисията е представил всички данни по отношение на предполагаемия руски агент Сергей Федотов, свързван със случая "Скрипал", връзката му с Емилиян Гебрев и посещенията му 2015 г. в България - маршрут, места за настаняване и други руски граждани.

По думите на главния прокурор мотивите за този опит за убийство трябва да се търсят към момента на осъществяването му или малко преди него. Гебрев бил посочил, че според него нямало такива причини към онзи момент. Ще бъдат обаче изискани данни за оръжейните сделки по онова време.

Към момента на отравянето, а и предната вечер, г-н Гебрев е бил на вечеря също с чужди граждани - негови бизнес партньори от руски и полски произход. Установяването на същите е предмет на разследване, добави главният прокурор. Той бе категоричен, че се разследва опит за убийство и в никакъв случай не става въпрос за хранително отравяне.

По отношение на изнесените днес данни за прехвърлени милиони евро по българска сметка от Венецуела, главният прокурор Сотир Цацаров коментира, че повече информация не може да бъде изнесена заради споразумение с американските партньори. Той не потвърди, нито отрече изнесени в медийното пространство имена на човека, на когото е била сметката и банката, в която се намира тя.

Взети са всички мерки наличните средства по тези сметки да бъдат блокирани, категоричен бе обвинител №1.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
българин преди 5 години
Мили хора,пишете тук за Драгалевския гърбат Ай дук,а не по разни теми,коитони шепнат задокеанските ***, пардон - "партньорете".
25
1
 
2
 
! Отговори
Д преди 5 години
Ужас намерихте дядо и пишете на кой му трябва този пенсионер да го тровят няма др новини в бг
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скоро така демократично ще се дизерфицираме че ще почнем да купуваме ток от Турция. А аз искам да съм независим и ще стоя на тъмно и студено. Само любимите Марици да работят и блюдолизците....
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руският убиец интересно за какво е идвал 3 пъти в България едно след друго.Искал да се окъпе в морето ама било студено та се наложило 3 пъти да идва.Кой му е дал виза ??
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българинът ЦЦ беше наскоро няколко пъти в Америка. И глей кво стана потекоха милионите към РБ
21
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ряпа ще ядеме, само да е напук на Русия. Уж независими от нея, а все по-зависими от анадола. Пита се защо тогава Ципрас се натиска за турски поток. Да не се окажеме прецакани и от турци, и от гърци, докато си изуваме гащите пред американците, като израз на "суверинитет и независимост"
20
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А малко ли е това съвпадение? И че е помагал за отравянето на Скрипал. Какво искате - да е заснет как сипва отровата в яденето или кафето на Гебрев.
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От толкова лигавене с езикна задниЧасти България се превръща в по голяма жертва и от Русия... Освен посредничеството какво друго могат биджерските политичари???
18
1
 
12
 
! Отговори
абе що преди 5 години
абе що се правите на ущипани булки. Коян велика сила хайде слагам и евреите тук няма тайни служби за мокри поръчки и не провежда както стана модерно, активни мероприятия. Колкото рашките ги вършат тез неща толкова и евреи и янки и франсетата, а за капак бяха саудитците в Турция. Затваряйте я тази тема че взе да става банално
17
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 14 Явно в Германия не мислят като теб, щом си строят северен поток.
16
2
 
10
 
! Отговори
Бони преди 5 години
Да.не ни трябват хъбове,газ,електричество(т.с белене).квото си имаме стига.да купуват ток от румъния,може и от турция като завършат аец-а до люле бургас.газта през гърция да си минава.ние нещем зависимусти от русия.от турция искаме да зависим.нещем транзитни такси.ако трябват пари за бюджета да завишават глобите.данък градушки да има.такса вдишан въздух.
15
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След като Гебрев и Скрипал останаха живи, това изключва хипотезата за Новичок, защото това е вещество, което убива безапелативно и в най-малки коцентрации. В тези случаи се открива почеркът на мафията. Чия мафия и кой е замесен с тая мафия не е много ясен въпрос
14
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сигурността в една държава е най-важното нещо, всякакви газови потоци и хъбове са на заден план. Огромна стратегическа грешка на България ще бъде да се жертва сигурност и суверенитет заради икономическа изгода при това съвсем съмнителна. Ако България признае вината на Федотов това ще означава изгонването на десетки руски шпиони от страната ни и предприемане на действия подобни на тези на Великобритания. Виждате до какво падение, мълчане и снишаване е докарана България от днешните ни политици.
13
2
 
10
 
! Отговори
Бони преди 5 години
Ами то и тази грипна епидемия сигурно е някво биологическо оръжие на русия.и аз се подрисках,искам разследване.
12
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В какво се изразява руският шпионаж в БГ, Доли?
11
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Потулването на случая от българска страна е в пълен ход. Всяко съвпадение на лица и събития е съвсем случайно.
10
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 9 Русизми !...те русофилите така са зомбирани, че не се усещат !Те си мислят, че са в Москва.
9
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"понятен нам",що за словосъчетание на какъв език е?
8
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съвпадение ли е, че България е бастион на руския шпионаж, като започнеш от кремълския парашутист Радев и стигнеш до Макаров !?
7
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не рикулата а репичките не били мити.Иначе руският убиец идвал в България за да разгледа катедрала "Ал.Невски".Ама валяло дъжд а той си забравил чадъра та се наложило 3 пъти да идва.