Мръсният въздух - тихият убиец, най-много се оплакват столичани

Още 25 станции за измерване на качеството на въздуха в София
25 фев 2019 21:30, Нели Христова
22

След десетките оплаквания на гражданите от цялата страна, омбудсманът Мая Манолова организира днес втора среща за мръсния въздух.

Оказва се, че броят на хората с алергии към финните прахови частици се увеличава, съобщават от Bulgaria ON AIR.

Най-много жалби срещу мръсния въздух са подадени в столицата. Хората поискаха институциите да поемат ясни ангажименти за справяне с наднорменото замърсяване на въздуха.

От Столичната община поеха ангажимент да поставят нови 25 станции за измерване качеството на въздуха. Също така договорите за наем на обитателите на общински жилища, които горят отпадъци нерегламентирано, пък ще бъдат прекратявани.

Първата тематична среща на граждани с отговорните институции се състоя на 24 януари т.г. и бе поет ангажимент след месец да бъде отчетено какви мерки са предприети срещу замърсяването с фини прахови частици и за подобряване качеството на атмосферния въздух.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
1
 
! Отговори
Що триете коментари? преди 5 години
Всяка седмица от Европа идват влакове за България с *** които се горят в нови Искър
13
3
 
1
 
! Отговори
иван преди 5 години
От кога се води документално, подкрепено с медицински експертизи изследване, че причина за заболяванията е точно замърсен въздух? Такова заключение се прави, като на база данни взети от лабораторно изследване на огромен брой хора, които трябва да са били изложени изключително и само на цитирания причинител, като изключим фактори работна среда, тютюнопушене и т.н. Същото би трябвало да се прояви и при животните, понеже са по-малки организми и с по-кратък период на жизнени процеси.
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Реалните убийци са политиците, всичко друго е за отвличане на вниманието.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е.... Всичко е "зинало" за София....
10
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами, мийте улиците, както се правеше едно време, бе. Имало било прахови частици, мръсно било. Ми мръсно е! Изчистете. Все друг ви е виновен. Колите вече издишат по-чист въздух от мене. Не си гледате общинската работа, а се чудите как да си измиете ръцете.
9
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се преместят в Бургас столичани като много знаят... Принудиха Лукойл да си плаща данъците в столицата, а всичката отрова я взема Бургас и региона... Само за това Бургас трябва да се отцепи от България! И само АДИДАС!
8
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко стана бетон и коли. И дърветата са като мъртви около улиците. Докато не бяхме толкова "демократично-развита" държава, в София имаше къщи с малки дворчета, а сега бетон и асфалт навсякъде.
7
1
 
5
 
! Отговори
Дивака преди 5 години
По темата оставих конвекторите на автоматичен режим- да се пуснат, след като изгорят дървата в камината :)
6
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има решение! По цялата ни страна има опустели райони, където въздухът е много чист!
5
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
кво стана бе герберастите? Нали затворихрте Кремиковци и вашите фирми го нарязаха за скрап. А въздухът в София от мръсен по-мръсен.
4
0
 
13
 
! Отговори
До 3 преди 5 години
Борбата с виртуалните проблеми, винаги е с виртуални средства, велики проекти, високопарни изказвания, разтягане на ластици, симулиране на дейност и т.н., но пък за сметка на това субсидиите си текат, да живее нпо бизнеса.
3
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре де никой не казва какви мерки се предприемат срещу замърсеният въздух. Само си чешат езиците а въздуха си е същият. Но пък едни другари си делкат тлъсти пачки по присвояване на евромангизи. И какво като има измервателни станции да не би тези станции да пречистват въздуха като го измерват. Решението е много просто без чешане на езици и без присвояване на мангизи. А то е. Намаляване цените на парното и тока според джоба на бедният Българин. Тогава няма да има свалени радиатори и пушещи печки
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И нея мръсният въздух много я е състарил...
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е пък пак те до вчера се хвалиха ,кво и стана изведнъж.