Поредна гавра в училище, лошотията няма етнос

Етническият етикет измества фокуса на проблема
1 мар 2019 12:15, Анисия Иванова
43

Трима ромски тийнейджъри на по 13 и 14 години блудстваха с петокласник от български произход в калояновско село. Грозната гавра се разиграла вчера в изоставена външна тоалетна в двора на основното училище. Случайно минаваща жена е видяла какво се случва и е успяла да измъкне момчето, а след това е сигнализирала на родителите му. Те съобщили в полицията. Жители на селото разказват, че това не е първият случай, в който по-големите момчета са се възползвали от своя съученик.

"Престъпността и лошотията нямат етнос. Те са резултат от определени социални условия, в които е израснал човекът и особеностите на средата, в която се намира - семейството и близкото обкръжение. И слагането на етнически етикет на определен извършител на нещо грозно, единствено води до изместване на фокуса на истинския проблем", коментира в студиото на "България сутрин" психологът Христо Монов.

Христо Николов от фондация "Саворе" пък отбеляза, че е време да бъдат предложени адекватни решения, особено за проблемите, отнасящи се до агресията между деца.

"Много от законите в България обаче са остарели. Важно е да се взимат превантивни мерки, а не да гоним вятъра след свършен факт, когато вече е твърде късно", отсече Николов пред Bulgaria ON AIR.

По случая е образувано досъдебно производство. Назначени са експертизи и са разпитани свидетели. С децата работи и инспектор от Детска педагогическа стая, откъдето са извършили беседи с жертвата и с насилниците му. Срокът на разследването е двумесечен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
65
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Точно обратното е - лошотията е "ПРЕОБЛАДАВАЩО" "качество" на определени етноси! Такива са фактите!Вилнеят навсякъде Масово групово изнасилване на немска тинейджърка ... убийство и гавра с труп на журналистка в Русе...пребити с камъни деца в Асеновград ...Жоро плъха - с 9 висящи дела...измами с ТЕЛК... пребития военен във Войводиново...да продължавам ли?Етноса е все същия!
5
1
 
49
 
! Отговори
Верилка преди 5 години
"Жители на селото разказват, че това не е първият случай, в който по-големите момчета са се възползвали от своя съученик."КАКВО означава това ?Цялото село знае и никой не взима отношение?
4
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наистина лошотията няма етнос, само че пострадалите са почти винаги от бг етнос. Тука, преди няколко дена, някои обясняваха как *** брошурките били невинни, виждаме ги колко са невинни. Народите в Европа, плачат вече с кървави сълзи от тази пропаганда. Дано по-скоро се срине ЕС, дано се спасим бързо.
3
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво рекламирането на всякакви извращения по медии, училище и т.н. дава резултат. Това училище попълнило ли е анкетата с "нещо"?
2
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предполагам тия ще останат на свобода та те са модерни и различни ЕС ще ги защити.
1
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напроти има и това е факт!

Спонсорирани публикации