Гешев: Българският гражданин е работодател на Прокуратурата

Води се успешна борба с чувството на безнаказаност
Обновена: 6 мар 2019 21:49 | 6 мар 2019 21:37, Нели Христова
17

Прокуратурата води успешна борба с чувството на безнаказаност през последните няколко години. Това твърди зам.-главният прокурор Иван Гешев пред Bulgaria ON AIR.

"В последните няколко години взимаме сериозни мерки срещу чувството за безнаказаност и се стига до добри резултати. Много е трудно да обърнеш този процес, може да стане само с търпение и упоритост. Бавно и методично работим по отделни случаи, защото осъзнаваме, че работодателят на Прокуратурата са българските граждани", обяснява Гешев. Той подчерта още, че прокурорите взаимодействат изключително добре с Министерството на вътрешните работи.

"Това е основа за добро доверие. С едно обществено доверие могат да се постигнат много добри резултати", заяви зам.-главният прокурор и даде за пример гражданите на Видин.

"Те могат да се гордеят с полицията и прокуратурата си. Държавата ще направи всичко възможно да стигне до истината и да има справедливост. Тази атака прилича на чувство за безнаказаност у местния криминален контингент. Химичните вещества, до които са имали достъп задържаните, са общодостъпни и може да се закупят от всяка аптека.

По този начин Гешев коментира предотвратения от властите умишлен палеж на Граничното полицейско управление във Видин.

Припомняме, че двама мъже бяха задържани за опита за палеж. Преди няколко месеца бе запален автомобилът на разследващ полицай. По-късно извършителите се опитали да запалят и апартамента му, но не уцелили етажа.

"Разследването е в начален етап. Работи се активно, за да се установи причината за всичко това. Категорично мога да кажа, че и трите случая имат общ почерк. Подобни опити за палеж са атака срещу държавата. Надявам се извършителите да не са осъзнавали колко голям пожар е могло да стане. Най-радостното е, че не коментираме защо нещо се е случило, защото щеше да бъде трагедия. Не става въпрос за организирана престъпна група. Работим по всички версии", обясни зам.-главният прокурор Иван Гешев.

В студиото на Ганиела Ангелова той посочи, че няколко дни преди опита за палеж във Видин е била получена агентурна информация за плановете на задържаните.

Иван Гешев отбеляза, че утре на втора инстанция ще се гледа мярката за неотклонение на задържаните за предотвратения палеж.

"Ще се обсъжда дали задържаните да останат под стража, докато не започне делото по същество. Българските закони са остатък от социалистическото минало. Голяма част от тях са морално остарели. Много трудно се постигат бързи и качествени резултати с това законодателство. Промяната може да се направи само от законодателната власт. За ефективни присъди трябва промяна в законодателството. Нужна е кадрова политика в съдебната и изпълнителната власт. Трябва да има наказания за служебни лица, които нарушават правомощията си", коментира още зам.-главният прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
??? преди 4 години
По рано си мислех, че като отворя хладилника ще изкочи Цветанов. Сега виждам, че каквото и да пусна изкача Гешев.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Води се успешна борба с чувството на безнаказаностxa xa XA XA XA XA XA XA XA
11
0
 
0
 
! Отговори
334 преди 5 години
Ха-ха!
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Виж ти каква била истината...Пък хората бяха заблудени, че е поръчкова гербава бухалка за смазване на неудобните. Добре, че се яви този човек да ни отвори очите!
9
10
 
2
 
! Отговори
бай Иван преди 5 години
Гешев е истински българин и държавник,който милее за България и българщината,за да я има.Но,още сме с комунистически кадри в икономиката( все отбор в номенклатури и ДС),политиката и в овшорките по лазурни острови,където се изнасят капиталите !
8
1
 
11
 
! Отговори
Гражданин преди 5 години
Ами щом съм й работодател искам да я освободя
7
0
 
10
 
! Отговори
Boko bo преди 5 години
Евала БГ. Само едно нарицателно име забравяш.!
6
1
 
21
 
! Отговори
БГ преди 5 години
ПОРКАРАТУРАТА е заета с "големите " престъпнички ИВанчева и Димитрова ....нема Маджо , Пашата , Маргините ... Иванчева е най-големата престъпничка ! смешна държава с много про***ст народ !
5
0
 
21
 
! Отговори
?!? преди 5 години
Тоя вярва ли си щот народа не! Докато наши хора стават адвокати, прокурори и съдии защото има "благодарни" пари. Тоя да не говори глупости, знаем се!
4
0
 
20
 
! Отговори
бг смешки преди 5 години
големи смешки ! на всеки с малко акъл е ясно че прокаратурата изпълнява поръчки ...политически и иономически ... никой не пипа големите крадци ! кой лъже тоя ?!!? май се натиска за главен да ....бездарието е признак прогрес днес у БГ !
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Или с други думи остатъците от българина, плаща за нещо което работи срещу неговия интерес. Факт е че в държавата няма никакъв контрол никъде, това е работа на прокуратурата.
2
1
 
16
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Тоя се гласи за главен прокурор....хахаха....
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Роми с по 10-20 присъди и с 5 висящи дела се разхождат необезпокоявани и най-много да ги регистрират за поредното убийство,грабеж или изнасилване. Това ли е работата по справедливоста?