Борба за бебе: Ивайла проплака след 19 опита ин витро

Семейството от Търново опитва 15 г. да сбъдне мечтата за дете
32
Борба за бебе: Ивайла проплака след 19 опита ин витро
Снимка: архив, БулФото

След 15 години и 19 опита инвитро семейство от Велико Търново сбъдна мечтата си да има бебе.

За Дарина Чилева 4 март е най-щастливият ден в живота ѝ, защото тогава става майка, предаде bTV.

Малката Ивайла се ражда благодарение на донорска яйцеклетка.

Д-р Веска Кайрякова, която е следила бременността на Дарина, обясни, че при пациентките по донорска програма се обръща по-голямо внимание на психическото им състояние - да могат по-лесно да преодолеят целия стрес, имайки предвид дългите години в очакване.

Около 2000 са децата, които са се родили благодарение на донорска яйцеклетка, каза Мариела Куртева от фондация "Майки за донорство".

По думите ѝ хората се притесняват и трудно даряват. "Ние не целим да ги убеждаваме да даряват, а по-скоро да се запознаят с донорството и всеки сам да вземе решение", допълни тя.

Малката Ивайла ще се прибере у дома точно на 8 март. "Пожелаваме си само да е здрава", категорична е Дарина.

Щастливата майка насърчава всички като нея да се борят за мечтата си да имат дете.


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 65

Нещата не са толкова розови като по филмите. Знаете ли какво ще яде сурогатната майка, дрогира ли се, пие ли? Ще я контролирате ли и как? Ами ако не желае да ви даде бебето, защото се е привързала към него през тия 9 месеца? И т.н и т.н.
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 65

Защото си е бизнес и експлоатация. Стотици жени в Индия са затваряни и държани с месеци, за да износят за западни двойки, еднополови или хетеросексуални. Щом има плащане, значи си е бизнес.
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 23

Износването от друга жена също оказва влияние, колкото и да не им се ще на поръчителите.
25
1
 
5
 
! Отговори
Ива преди 1 година
15 години... стотици инжекции, хормонални терапии, интервенции... хиляди левове... колко силна воля и желание се изисква за да преминеш през всичко това... но воля и желание за какво... какво определя дали едно дете е твое... това че било в корема ти дори и да е от чужда клетка и чуждо ДНКа ли... А ако искаш просто да дадеш обич, да бъдеш родител, не е ли по добре да дадеш шанс на някое детенце от дом, да му дадеш бъдеще, семейство, шанс за живот... всеки сам решава...
24
5
 
6
 
! Отговори
65 преди 1 година
Мисля ,че темата за сурогтна майка ,трябва незабавно да започне разглеждане.И аз съм за пприемането и.Защото няма нищо по -лошо от отчаянието,а то води до грешки.Проблема бе загатнат в ,,Откраднат живот”.Със сигурност има сурогатни майки и у нас.Защо да е незаконно, и да стане б изнес?
23
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крайно време е и тук да се разреши и узакони сурогатното майчинство за да има всеки човек възможност , защото има много такива случаи . Когато човек има желание и възможност нека се възползва от собствените си клетки за да е сигурен в наследяването на рода . При осиновяване се предлагат предимно деца от друга раса , която не е за препоръчане при отглеждане . Разликата е очебийна и очевадна , което е стресиращо за семействатав по-късен етап.
22
5
 
0
 
! Отговори
House M.D. преди 1 година
Колега #21, не забравяйте, че любимият автор на лекарите е Олдъс Хъксли.
21
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Препоръки-зачеване2

Сексът между мъжа и жената е важен, защото сексът води до зачеване и раждане на дете, а не ин - витро лабораторните опити на "лекарите" ! Детето ТРЯБВА да бъде създадено чрез секса между мъжа и жената, защото то е плода на тяхната полова, секскуална любов, то чувства и топлината на сливащите се мъжко и женско тяло,. Детето НЕ трябва да бъде от лабораторните опити, нито пък да е направено в епруветката! Децата - епруветки нямат стабилно здраве и живот!
20
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Продължение:

Ако една хетеросекуална двойка- мъж и жена прави секс опити с цел зачеване ( по естествен начин) на дете, НО не се получава, дори и да минат години... тогава двойката / семейството НЕ трябва да губи надежда. Младата хетеросекуална двойка може да се сдобие с дете, ако си осиновят и заобичат някое сираче, или пък да правят още секс опити и да лекуват КОНСЕРВАТИВНО заболяванията ( ако имат), които пречат да имат по естествен начин рожба. ..

Ин витрото ВРЕДИ и е ПРОТИВ жените.
19
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глупаци, ин витрото ВРЕДИ на жените! Колко тъ.па трябва да си, че да прибягнеш до ин витро процедура.... Като НЕ можеш да имаш деца по ЕСТЕСТВЕН, БИОЛОГИЧЕН начин, значи НЕ можеш да станеш майка...

Има друг , по - благороден начин да станеш баща или майка , .т.е родител - да си ОСИНОВИШ сираче от дом за деца и юнюши. Има толкова деца сирачета , които плачат и искат някой татко и някоя мама да ги осиновят и се грижат за тях с родителска обич...

Ин витрото е ЕГОИЗЪМ.
18
3
 
4
 
! Отговори
Пожелаващ добро! преди 1 година
До House M.D.

Виж коментари 15 и 16 (ако все още нямаш поколение) и се наслади на детския глъч в дома си :)
Малко е трудно после, но е тооолкооова сладко!!

Поздрави
17
2
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 1 година
Колега #11, прав сте, но аз не желая с моите пари, платени като данъци, да се задоволяват нечии частни желания.

"Да отглеждаш топлокръвни означава да сгряваш за своя сметка световното пространство!"
Ваш: Валтер Нернст
16
1
 
10
 
! Отговори
Препоръки-зачеване2 преди 1 година
Трябва да допълня към препоръките по-долу, че имахме проблеми 3 години със зачеването, Но...когато тръгнахме по стъпките по долу, и вече имаме 2 дечица за 27 месеца (породени)!
Най-важното е искренното желание и от двете страни за дете, спокойствието в средата, и простите стъпки по-долу да ги следвате последователно!! Гарантирам че до 5-6 месец ще имате първи признаци на "окръгляне" :)
Поздрави и успех!
ПП Ако трябва се изнесете в спокойна атмосфера на село за 3-4 месеца, но си имайте дечица..!
15
1
 
12
 
! Отговори
Препоръки-зачеване1 преди 1 година
Здравейте,
Понеже сме го изстрадали ще препоръчам 4 крачки след които имате поне 90% вероятност да се зачене. Трябва и двете страни да практикуват посочените стъпки:
- Изчистване от токсини (има информация в интернет);
- Промяна на диетата (намаляване на местни, млечни и увеличаване на растителни храни);
- Намаляване на стрес (проблема е Ваш как ще го направите, но децата си заслужават);
- Започнете с позитивно мислене в посока родителство! Желанието е първата стъпка, но и най-важната..!
14
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
снаха ми прави 8 неуспешни опита в клиниката на щерев.казвах и да не се мъчи повече, но тя отиде 9-я път при д-р георги стаменов. забременя веднага. сега имам чудесна 8 годишна внучка. да е жив и здрав д-р стаменов със златните ръце и да радва всички бъдещи мами !
13
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Перко

Да де, ама сега ще каже, че е вкусила от щастието да е бременна и ще се смята по-майка от при осиновяване, въпреки че пак има чужд ген. Като си науми някой нещо и до дупка. Похвално,че все пак не се страхуват да кажат, че е с донорска.
12
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая как си е изкривила мъжа...
Не ми се мисли на какво е бил подложен.
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До House M.D.
Има ли значение кой ги е платил - дали майката или държавата все някой е прибрал парите
10
11
 
9
 
! Отговори
House M.D. преди 1 година
От статията не става ясно дали майката е заплатила в пълен размер 19-те опита.
9
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как 19 опита бе! Това си е пладнешки обир на бялата мафия! Да не говорим за стреса за организма на майката на който е подложен от хормоналното лечение...