Президентът: Бизнесът да си плаща данъците, да влага в хората!

Радев призова да задържим работещите у нас, не да търсим навън
31
Президентът: Бизнесът да си плаща данъците, да влага в хората!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бизнесът трябва да си плаща данъците, да не генерира сива икономика, да не мами, да работи в рамките, които държавата е определила. Това заяви президентът Румен Радев при закриването на кръгла маса за икономиката.

"Бизнесът да не търси лесния начин за постигане на резултат и да не корумпира администрацията, а да развива конкурентоспособност, да развива човешкия капитал, да влага в своите служители по отношение на образование", посочи президентът.

Според него фирмите ни трябва да работят повече за самореклама, защото имат наистина прекрасно и производство и услуги.

Президентът призова преди да привличаме работници отвън, да задържим българите да не напускат страната и да създаваме добри условия да остават в България.

"Като краен участник в законотворческия процес, дори и с риск да стана "шампион", ще продължа да бъда бариера за лобистко законодателство, което е във вреда на българския бизнес, чрез налагане на вето и сезиране на Конституционния съд", заяви държавният глава. Той се ангажира да организира срещи и дискусии, на които да се набелязват решенията за проблемите на икономическия сектор и на бизнеса.

Президентът призова за еднакъв достъп до обществени поръчки за всички фирми, а не само на определен кръг от тях, и за финансова дисциплина. "Това означава да се проследи ефективността на всеки един лев от публичния ресурс - от разписването на бюджета до реденето на павета на "Граф Игнатиев", заяви той.

Румен Радев посочи, че ако се "наливат" обществени ресурси в проекти, без накрая да се констатира високо качество, това може да е индикатор за три проблема – наличие на корупция или непрофесионална администрация, или мързелива администрация, която се приема за несменяема.

"Трябва да изискваме високо качество, защото то е нашият атестат за нивото на амбициите ни за бъдещето на държавата ни, за образа ни пред света", допълни Радев.
 
По думите му хората и бизнесът в България загубиха доверие в българската антикорупционна система. Според него пример за това е оживлението, предизвикано у нас от новината Лаура Кьовеши да стане европейски главен прокурор. Ако под давлението на чужди служби в България се разкрият крупни корупционни схеми и се стигне до ефективни присъди, ако това се случи отвън, а не отвътре, това ще означава, че България е капитулирала пред корупцията, каза Румен Радев.
 
След като в началото на конференцията президентът подчерта значението на диалога за икономическия растеж между държавата, бизнеса, образованието и науката, в заключителното си изказване Румен Радев подчерта и важността от ясни процедури и правила, които всеки един от тези участници да очаква. "Всяко разминаване в комуникацията и взаимодействието рано или късно води до катастрофа", посочи държавният глава.


 

 
 


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Uuuuu, christianski offshorni teroristi!
25
6
 
5
 
! Отговори
Без мярка преди 1 месец
Пенсионираният военен Радев, без нито един работен ден в реалния сектор започна много често да поучава бизнеса какво да прави ........ доста е нахален май нашият президент, без срам и чувство за мярка ........
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най- ценното за една страна са хората . Здрави , грамотни и работоспособни ,за да може всичко да върви напред . Тук вече е разминаването в мисленето на нашите управници . Послушанието и слугинажът който се прави към големите началници е във вреда на всички нас . Пренебрегват се интересите на хората и те бягат за препитание навън . Мизерията никой не я обича . Едни умират от глад , а други от преяждане ..Познайте кой преяжда и кой се мъчи да оцелее .
23
6
 
5
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 месец
До ДртПрч 21 Работата на президента е да гледа през прозореца и да разхожда втората дама по света.
22
1
 
8
 
! Отговори
РАБОТНИК преди 1 месец
ТЕ--..БИЗНЕСА--РАБОТОДАТЕЛИТЕ--РОБОВЛАДЕЛЦИ НЕ ПЛАЩАТ ДОРИ И 50 ПРОЦЕНТА ОТ ТОВА КОЕТО СИ ЗАРАБОТИЛ ОТ ТАМ И ДАНЪЦИ И ОСИГУРОВКИ ОТКЪДЕТО ИИДВА И СЕГАШНАТА КАТАСТРОФА С КАДРИ КАКВОТО ПОВИКАЛО ТОВА СЕ И ОБАДИЛО
21
7
 
4
 
! Отговори
на антидепресанти преди 1 месец
те не ходят на работа заплати им дават,пък и недоволни,бизнеса влага в такива незнайни кадри,бизнес на мушмороците ви направиха платени
20
9
 
4
 
! Отговори
ДртПрч преди 1 месец
А (п)Резидентът може ли да си гледа неговата работа?
19
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Младите хора бягат на Запад заради такива руски *** като тебе, пъпеше грозен. И заради такива като теб в България могат да дойдат работници единствено от Молдова и Беларус!
18
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стани стани юнак балкански...Срещу герберските тролове народа ти вдигни и до крак ги унищожи...
17
9
 
7
 
! Отговори
Бенкс преди 1 месец
Малко е пооправил тона левия президент. Като му слушах преди речите, ми идеше да си прережа вените.
16
1
 
5
 
! Отговори
еrror 404 преди 1 месец
Какъвто е народа , такъв е политика , бизнесменът и др.Симбиозата Бай Ганьо и Андрешко е те това се постига.!!!Лек ден драги ми Смехурковци
15
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 2

прав,е! само, дето преди сдс, бсп поеха властта от бкп и първи ограбиха държавната хазна барабар с пенсионния фонд/прословутите куфарчета за отговорните другари/! сдс довършиха останалото - продадоха промишлените предприятия официално за по един лев!
14
1
 
17
 
! Отговори
Счети преди 1 месец
Каквито политиците, такъв и бизнесът !
13
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вие там ГОРЕ, кога правихте бизнес и кога си плащахте, за да покажете, как стават тези неща? Един плащащ, честен политик от всички партии, партийки и групи ни покажете, за да ни служи, като еталон!
12
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази работа не става с добри пожелания и надежди , че някой ще вземе да се вслуша и изведнъж ще стане съвестен.
Тука трябват закони но не само за коня а и за лъва ! - а затова трябва Нова Конституция.
Сега закона е врата в полето и само народа се реди на опашка да мине през нея.
11
5
 
28
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 месец
Бизнеса да си плаща данъците...Ами като не ще ? А де ?Те и заплати не щат да плащат.Давай решение г-н президент.
10
8
 
9
 
! Отговори
?!? преди 1 месец
Птичките да си летят в небето, бебетата да си акат в пелените, бизнесът да си плаща дснаците, а президентшата да си бъреше червилото от другите мъже - та да не я хванат!
9
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Корабът потъва бавно но сигурно!Не се притеснявайте,вода има за всички(в трюма)!
8
28
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До х
Със сигурност разбира повече от тебе! Той Е Президентът, а ти имаш само лек достъп до комп и те познава само ***!
7
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До НР 6, Гочо Грух биз

Ти си в свинския бизнес и смърдиш, затова ти е криво че ти вземат СУДЖУКА за други цели.