Да помогнем: Майка се грижи за прикованата си на легло дъщеря

При тежка катастрофа Ева е ранена, а баща ѝ загива
17 мар 2019 21:26, Анисия Иванова
16

Младо момиче и майка му от Добрич имат нужда от подкрепа, за да оцелеят. Дъщерята е прикована на легло след тежка катастрофа, в която загива баща ѝ.

Майката е оперирана от мозъчен кръвоизлив, получен в резултат на преживения стрес и безсънните нощи в грижа за детето.

Преди трагедията, застигнала семейството през 2011 година, Ева е прекрасно дете с многообещаващи дарби.

След множество операции и неуспешен опит за лечение в чужбина тя е напълно обездвижена, не може да говори, а състоянието ѝ се влошава.

Средствата на семейството се стопяват, майка ѝ Надежда се грижи сама за детето си, но претърпява инсулт и е оперирана. Дори не гледа телевизия заради епилептични кризи.

Налага се да наема допълнителна помощ, освен личния асистент, който се полага почасово на дъщеря ѝ. Орисана с името си, само майката не губи надежда.

Около 3000 лв. месечно струва издръжката на двете жени, като по-голямата част от парите са за лекарства, които здравната каса не покрива, съобщава Bulgaria ON AIR.

Ако искате да помогнете на Надежда и Ева от Добрич, това е сметката:

Експресбанк

BIC: TTBBBG22

BG95TTBB94001526840077

Надежда Петрова Георгиева

За преводи от чужбина името е Nadezhda Petrova Georgieva
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
0
 
! Отговори
Глупав коментар преди 5 години
До Данъци: Коментарът ви изобщо не е на място. Тук не става въпрос за държавата, а за хора в крайна нужда. Не давайте и продължавайте да плюете държавата, това е ваше право, но запомнете - държавата са хората, а с хора като вас не бих искал да съм в една държава!
12
0
 
7
 
! Отговори
niemand преди 5 години
не разполагам с много средства , безработен съм майка ми също , но днес ще отделя средства и ще изпратя на бедното дете .
11
0
 
13
 
! Отговори
Мая преди 5 години
Къде са бизнесмените в България ?Знаем ,че държавата няма никакви грижи за своите граждани ,но от такъв един случай, не трепва ли сърцето на богатите ,които имат яхти за милиони?
10
0
 
26
 
! Отговори
Nightborn преди 5 години
Не беше ли задължение на държавата, да се грижи за поданиците си, които са изпаднали в неравностойно положение ?! От години свикнахме да събираме стотинки и да вършим работата на държавата. Човешко е да се помогне и трябва, но държавата да се вземе в ръце ! П.П. Глупости пиша. То няма държава вече 30 години, аз съм взел да им давам акъл....
9
1
 
11
 
! Отговори
Отговор преди 5 години
До Хххх 7 Ами защото 750 000 души не плащат здравни осигуровки.
8
1
 
19
 
! Отговори
Данъци преди 5 години
За тази работа има държава, част от данъците ми отиват за частни училища и колежи на мутрите и чалгаджийките по 2 хиляди евро на семестър, аз кво съм виновен, че сте орязали социалните програми?След като държавата има 2 милиарда за фърчила, 2 милиарда вноска НАТО и се хвали бюджетен излишък, моля, тази привидна "филантропия" да си я запазят за наивниците.Моля, държавата да си влезе във функциите, а не да раздава бонуси на калинки, пукнат лев няма да дам.
7
0
 
29
 
! Отговори
Хххх преди 5 години
Трябвало е да напусне България.......дори и като емигрант във всяка държава в ЕС с изключение на България, всички нужди на детето ще се поркият незабавно....
6
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
дано помогнат много хора.каквото мога,ще направя да се разпространи.
5
1
 
32
 
! Отговори
77 преди 5 години
Милото момиче.
4
1
 
51
 
! Отговори
Помогнете преди 5 години
Философстването е излишно за тази мъка, която изживяват и двете. Дарете, ако можете, в помощ на детето и на горката му майка!
3
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко мъка има на този свят.
2
1
 
26
 
! Отговори
Някой преди 5 години
До АнонименВместо да философстваш, прати утре малко пари.
1
33
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много кофти.. в такава ситуация мога само да кажа, че съдбата на дъщерята е много по-лоша от тази на бащата.. на нейно място бих молил да ми дръпнат щепсела..