Средно по двама кандидати за място в Сухопътните войски

Армията очаква висококвалифицирани кадри за новата техника
13
Средно по двама кандидати за място в Сухопътните войски
Снимка: архив, БулФото

Средно по двама кандидати за място в Сухопътните войски отчитат от Министерството на отбраната. Конкурсът е част от кампанията на министерството "Бъди войник".

Документи са подали 341 кандидати. Те се състезават за 185 места в 14 поделения.

От министерството посочват, че желаещите са изпратени на медицински прегледи за установяване на годността им за военна служба и за оценка на психологичната им пригодност, предаде БНР.

В четвъртък пред депутатите от Комисията по отбрана началникът на отбраната генерал Андрей Боцев припомни тенденцията от края на миналата година, че останалите в армията са със 156 души повече от напусналите.

Въпреки недостига от около 3000 души, за тази година пари има за назначаването на 800 души.

100 места трябва да се заемат във Военноморските сили. Предвидено е да има пет конкурса.

Генерал Боцев обеща, за да може желаещите да постъпват по-бързо, проверките и подаването на документите да бъдат съкратени. По думите му армията очаква образовани висококвалифицирани кадри заради очакваната нова техника.


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пълни измишльотини! Ходих до военното окръжие да търся работа и ми се изсмяха и ме изгониха. А съм в перфектно физическо здраве и съм образован!
7
0
 
11
 
! Отговори
дисциплина зеро преди 1 месец
Не знам. ОНзи ден гледам дузина бойци ходят със сержанта към военна болница си и един си бръкнал в джобовете, втори пуши, трети си носи нещо, нямат колани и шапки , разгащени сякаш са някаква бригада от приятели, а не колеги войници водени от сержант. Нещо такова беше немислимо, когато имаше наборна армия. Ходеха свободно естествено, но в строй и форма както подобава. Най много последния да си е бръкнал в джоба.
6
0
 
13
 
! Отговори
ДртПрч преди 1 месец
В Сухопътни добре. Ами като завали и се разкаля?
5
0
 
13
 
! Отговори
Фейк преди 1 месец
Ехее, айде сега, болшевишка пропагандА. До вчера по телевизиите тръбяха за 5 000 незаети места, защото няма желаещи, а сега по,, двама на кон"! Аз не вярвам читав българин да ходи в армията, а за sигaнитe абсурт, те и без да работят нещо живеят добре.
4
1
 
17
 
! Отговори
Смях преди 1 месец
Когато е мизерия и в тези сухопътни войски приемат куцо и сакато, повечето администрация за мързеливите е супер място. Изкарваш 10-на години без много напрежение, лесно пенсиониране и куп заплати на калпак.
3
3
 
25
 
! Отговори
SS преди 1 месец
Каква армия,какви сухопътни войски,с въоръжение от 70 год на миналия век.
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много съмнителна новина, все пак още не е дошла кризта.
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нпма и да има кандидати за заплата 700 800 лв ако заплатата беше като на евродепутат да се замислиш за под 1000лв как да стане