Има ли чувство на безнаказаност в България?

Според доклада на държавния департамент на САЩ магистратите ни се поддават на политически влияния
22 мар 2019 22:50, Нели Христова
65
Има ли чувство на безнаказаност в България?
Снимкa: Reuters, архив

Опитва ли се Америка да подрине авторитета на България? Данните от доклада на държавния департамент на САЩ твърдят, че в страната ни все още има усещане за безнаказаност. Според документа, магистратите ни все още се поддават на политически влияния.

"Този доклад е инструмент на американската вътрешна и външна политика. Ние в България знаем най-добре как стоят нещата с борбата срещу престъпността. Злоупотребява се с това, че България е съдена в Европейския съд за правата на човека. Но статистиката показва, че от година на година стоим все по-добре в Съда. Тази институция има тежки стандарти, които затрудняват много европейски държави", отбеляза зам.-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов в студиото на Bulgaria ON AIR.

Според него един от основните проблеми с трактовката на тези доклади е, че понякога авторите им пишат много неадекватна информация.

"Тези лъжовни сведения се подават от страни вътре в България, които искат да ни омаскарят, да ни злепоставят. Те имат и финансови интереси. Не е ясно кой обработва този тип информация. Силно се надявам да има ефективни присъди за заслужилите ги. Оплакванията на последните задържани, като Баневи и Иванчева, от арестите са част от добре подредена постановка. Трябва да мислим за построяването на нов затвор в София. От стратегическа важност е. Ще ми се да стане възможно най-бързо, но това ще струва страшно много пари", посочи проф. Проданов.


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
2
 
! Отговори
SS преди 1 месец
Формулата за успех в. БГ-Я е:ОКРОВЕННА ГРУБОСТ,ЦИНИЧНА НАГЛОСТ,НЕПРИКРИТА ЗЛОБА,И ЧУВСТВО ЗА БЕЗНАКАЗАНОСТ.С извинявайте и, ако обичате и без пари сте за никъде.Мила родино ти си земен рай.За някой е РАЙ,ЗА ДРУГИ СИ НИЕ ПРОСТО РОДИНА.
55
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не случайно Свободна Европа пусна цецо асансьора по пързалката. Започнаха да ги готвят на тулю гювеч. Така се получава когато се заиграват с краварите. Кадафито и Садам са отличен пример за нашите сеяндури ама от къде толкова акъл да го проумеят.
54
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нагла Тиквена шайка!Това е!
53
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За да станеш съдия или прокурор трябваше да си номенклатура на БКП и да получиш характеристика от ДС. Така , че всички кадри са такива . Сега какво се е променило, нищо но от сърце. Децата и внуците на тези кадри са в съдебната система , и какво очаквате да се промени.
52
0
 
4
 
! Отговори
Веселяка преди 1 месец
До Анонимен
Само че забравяш нападна мирни граждани и руската армия стигна до столицата им за два дена и този крадец беше като посран. Такива *** могат да бъдат използвани само от САЩ.
51
0
 
13
 
! Отговори
кой преди 1 месец
Може ли така да говори един министър, бе? Все едно чета изказване на Гошо от кръчмата. България е в това състояние заради всеобщата простотия, олицетворение на която е правителството ни.
50
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Наказаност има само за някой крадец от кварталния магазин, верига или МОЛ-а, дето му разнасят снимката от охранителните камери по всички медии, че откраднал шоколад, дреха или пастет, или за някой, откраднал някаква играчка от коледната украса. Там законът се проявява с пълна сила и тежест. И народът ръкопляска в захлас. Щото кражбата си била кражба, важен бил принципът. Обаче тоя принцип не важи за кражби на милиони или милиарди. Там няма доказателства или "обосновани" предположения.
49
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако хората знаеха какво чудо е в т.н. съдебна система ще се отчаят от живота. Там всички съдии и прокурори са свързани или роднински или приятелски или финансово. Тези , които не са са дребни риби и от тях нищо не зависи. Това е наследството от БКП и ДС .
48
1
 
19
 
! Отговори
Връзкар преди 1 месец
Има ли един чиляк,спечелил оПществена поръчка без някой да ръчка.Няма.Да пукна,ако лъжа.
47
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен

Щото сега е без връзки.Ха ха....хумор.А не си наш човек,а жална ти майка.От соца до гербероца крачката е една.Виждаме какъв интеуект лъха от управлямащите.Майкоооо...
46
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ежедневно човек се сблъсква със служебното положение на някой. Едни раздават бързи кредити за други е забранено. Едни работят без фактури за други и за кафе му искат документ. А в закона за конкуренцията едни са оставени волно да крадат други им гледат и в канчето
45
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Доца . Нямахме банани и тоалетна хартия. Закони никои не четеше и не се интересуваше. И маше едно важно нещо ВРЪЗКАРСТВОТО.
Умрели ти Връзката, край свършваш
44
2
 
8
 
! Отговори
akud преди 1 месец
най -безнаказани САЩ. се чувстват малцинствата в България
43
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Масово лица и фирми използват положението си и заобикалят закони. И заобикалят очевидни истини.
42
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В живота има закон на задължения и договорите. Той е същия като в ЕС. Живота ни минава в договорни отношения ежедневно. Но в България има хора който си използват служебното положение и заобикалят закона. Така тероризират зависимите
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Делата да се решават на случайно разпределение от първи път, но в съдилища в различни държави на ЕС
на принципа на конферентна връзка.
40
0
 
16
 
! Отговори
Валентин преди 1 месец
Ха-ха-ха ! Зам. министърът на правосъдието защитава Ц. Цачева !? Този юнак е завършил история във Великотърновския университет през 1984 год., а през 2001 год. е завършил право пак там ?? През 2015 год. слагачът е защитил докторска (на 55 години!). Който знае как по новия закон се става "професор", може да разбере колко е компетентен този ...!
39
2
 
19
 
! Отговори
БАНко преди 1 месец
Българино , ти наистнина ли искаше банани и тоалетна хартия или да изхвърлим комунистите крадци като борисоВ ,цачевА ,цветаноВ , рашидоВ .........????
38
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Заглавието на статията е риторичен въпрос. Всички знаем отговора. По интересно е кога ще има справедливост и правораздаване в БГ. В Грузия Саакашвили макар и да не е много наред с главата успя да накаже виновните и да изкорени корупция и престъпност и там беше спокойно години наред, и беше с невероятни условия за бизнес. Така че всичко е възможно , но някои честни хора трябва да се жертват за благото на неблагодарните народ като апостола, но не вярвам че някой гори да почуства неблагодарността н
37
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Другарю Борисов комунисте мой !
Десет години золуми , десет години обяснителен режим !
Какъв управник , какъв народ , а !!??