Министър Захариева с "българското" кимоно за Олимпиадата

Проектът е по поръчка на японския олимпийски комитет
22 мар 2019 16:37, Елка Василева
30
Министър Захариева с "българското" кимоно за Олимпиадата
Снимка: Facebook

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева е на посещение в Япония. През първия ден от визитата си тя проведе редица срещи, на които двете страни изразиха готовност да обменят експерти в различни области, да подпомогнат Западните Балкани с конкретни проекти, да задълбочат сътрудничеството си в образоването, културата, спорта и равнопоставеността на мъжете и жените, съобщиха от Министерството на външните работи.

Във Facebook Екатерина Захариева публикува своя снимка с кимоно, на което се виждат български мотиви.

Проектът “Кимоно” е по поръчка на японския олимпийски комитет във връзка с провеждането на Летните олимпийски и параолимпийски игри в Токио през 2020 г.

Целта е да се изработят 196 кимона, пресъздаващи традициите, културата и природата на всяка от държавите, които ще участват в игрите. На 130 държави вече изцяло ръчно са изработени кимона. Едно от тях е кимоното, с което ще бъде воден българският отбор на олимпиадата, на него може да се видят мотиви от различни български носии върху плата.

Олимпийският комитет ще организира церемония с всички кимона като част от откриването на олимпийските игри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: кимоно
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Komisiata za korupcia simulira deinost. policaite broiat kolko broiki cigari sa hvanali i simulirat rabota. A kantari?! Prezidenta, ministrite i deputatite troshat bg narodni pari milioni i miliardi ot bg republikanskata hazna za ekskursii po sveta i simulirat rabota...europeiskite deputati simulirat rabota, offshornite angleta simulirat rabota. tovarnite korabi, samoleti, vlakove, kamioni, tankeri, ako pochnat taka da baviat dostavki, a elektrodostavki s falshiv grafik? Ubivat bg vremeto.
3
0
 
14
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
Поредният абсурд. И това ни била дипломатка номер 1. Не, така не се прави политика, уважаеми. Освен, че сме дупедавци, сме и смешници
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева е на посещение в Япония. През първия ден от визитата си тя проведе редица срещи, на които двете страни изразиха готовност да обменят експерти в различни области, да подпомогнат Западните БалканиТова ли е работата да мисли как да оправи Западните Балкани?
1
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ужас! Как не спряха са се излагат по цял свят.