Съпругата на Лозан Панов също си купила апартамент от Артекс

При пазарни цени от ?1101 за кв. м. тя платила... ?225
26 мар 2019 11:10,
136
Съпругата на Лозан Панов също си купила апартамент от Артекс
Снимка: Артекс

Съпругата на Лозан Панов - Елисавета, също си е купила апартамент от инвеститора "Артекс". Съпругата на председателя на Върховния касационен съд е сключила сделката още през 2013 г.

От справка в Имотния регистър става ясно, че на 10 април 2013 г. "Артекс Инженеринг" продава на "Ганева 2000" ЕООД апартамент от 172 кв.м. и два гаража, съответно по 19,5 и 19,7 кв. м., в кооперация на ул. Елемаг" № 32 в елитния столичен квартал "Изгрев", пише "Правен свят".

В справката е посочено, че за общата площ (от 211,2 кв.м.) са платени 93 004,5 лв. или по 225 евро на квадрат. Проверка в един от най-големите сайтове за недвижими имоти установи, че средната пазарна цена на апартаментите в кв. "Изгрев" през март-април 2013 г. е била 1101 евро на квадрат. Така излиза, че ако Елисавета Панова е трябвало да придобие апартамента и двата гаража по пазарни цени от 1101 евро, реалната стойност на имота щеше да достигне 232 531 евро или 455 761 лв., вместо платените 93 000 лв.

Още по темата

От отчетите на "Ганева 2000" ЕООД, чийто едноличен собственик на капитала е Панова, става ясно, че сумата за покупката на имота е била налична във фирмената сметка. Финансовите отчети на дружеството обаче сочат, че ако трябваше да купи на реалните цени апартамента и гаражите, Елисавета Панова (по първи съпруг Ганева - бел.ред.) не би могла да го направи, просто защото фирмата й, поне по документи, не е разполагала с такъв паричен ресурс.

Апартаментът на Панови е на шестия етаж в луксозната бутикова сграда "Елемаг Дипломат" на едноименната улица. За високия ценови клас на имота говори и фактът, че жилищната кооперация е отличена в Националния конкурс "Сграда на годината" 2014 г. с Грамота за високо оценена номинация.

"Името на сградата напомня нещо специфично за мястото, предпочетено от посолства, като това на Германия, Русия, Япония, Аржентина. Престижът на района се дължи и на взискателните клиенти", изтъкват предимствата на имота от строителната компания.

Самият апартамент на Панови се състои от дневна с трапезария, разположени на площ колкото една боксониера - 41 кв.м., плюс кухненски бокс, две спални от по 20 кв.м., един кабинет, две бани, два санитарни възела, мокро помещение и две тераси.

Собствениците на „Артекс инжинеринг“, архитектите Весела и Пламен Мирянови са кумове на Елисавета и Лозан Панови.

Съдия № 1 и втората му съпруга сключват брак малко след като той оглавява Върховния касационен съд през 2015 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От всичките партии - ,, няма безгрешен ни един,, Всички съгрешихме, и вкупом ненужни станахме -от новия завет.
27
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев се е сдобил с два имота на възлови места в София за много по-ниски цени от реалните. Как ще разследва Цветанов и сие?
26
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нетърпимо е и нахалството му сега пък казал, че атаката срещу него не е дошла отвън.А пък точно американското радио Свободна Европа му изу потурите.
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Минали са 5 години. данъчните да го духат.
24
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не е купувал евтино (освен Цветанов)а изповядват сделките по данъчна оценка което е ...ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.Не знам защо никой не повдига въпроса???Артекс трябва да бъдат разследвани за укриване на данъци както и закупилите жилища!!!
23
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Медиите на ГЕРБ започнаха атака срещу Панов за да оневинят Цветанов, Цачева, Горанов и другите техни крадци.Един вид да накарат българите да мислят, че всички са маскари.Не, драги - маскарите сте само вие - бездарниците от ГЕРБ.
22
1
 
20
 
! Отговори
... преди 5 години
Еми следващия път пак гасувайте за ГЕРБ! Ко друго мога да ви кажа, освен това дето ви го каза вашия тартор! Матриала е такъв тука! Ти го оправяш и отпред и от зад и той ти се кефи и вика още да още! Та така драги ми матриале!
21
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По времето на покупката не му е била съпруга.
20
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ти ко се правиш?Всички знаят, че в България е практика обявената цена в договора за покупко-продажба да е много по-малка от реално платената.
19
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всъщност купила е право на строеж, което е далеч по-различно и по-евтино от право на собственост. Разликата в цените между сега и преди 6 години е също доста голяма.Да не говорим, че през 2013 г. Панов не е бил съпруг на собственичката.Не били компютри, а компоти.Каква журналистика имаме, братче! Ум да му зайде на човек! Само поръчки и то зле изпълнени.
18
15
 
7
 
! Отговори
срам преди 5 години
Панов си купил по 220 евро квадрат , докато вървели по 1000 евроКурнела си купила за по 220 ЛЕВА на квадрат, докато вървели по 1000 леваКакво съвпадение само ...И общото между сделките на ***, Панов, Цецка , Цецко .... че всички купували на 4-5 пъти по евтино от обикновените българи
17
7
 
8
 
! Отговори
Брат преди 5 години
А знаеш ли колко мъже познаавам които след като са се развели с жените си се женят за любовниците си .... а преди да се оженят за любовниците си им купуват апартаменти като подаръци .... чиста работа.
16
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако бяхме гърци или сърби, след апартаментната афера луксозният блок на Латинка щеше да е засипан с коктейли *** или да е обсаден от гневна тълпа Но племето си трае и само попържа на маса алчните гербаджии.Търпим като волове, мълчим като риби и чакаме поредния спасител отвън! Който ни натресе Б.Б., Цв.Цв. и Ц.Ц.Изтърпяхме башибозука, ще изтърпим и Шайката. С петвековен стаж по търпение сме!Народ, който мълчи , когато трябва да крещи, си заслужава съдбата!
15
6
 
7
 
! Отговори
Брат преди 5 години
Брат ти преди да се ожениш за някоя нали поне 2 , 3 години живееш с нея на семейни начала(може и повече) така че.......всичко е ясно
14
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичките гербери с луксозни имоти в баровския квартал Изток, само баш Вожда - Винетуто мизерства в землянката си в Банкя, дори няма пари да я санира.Как ви изглежда тази работа, а ?
13
2
 
35
 
! Отговори
Шенол преди 5 години
Хубава манипулация от Днес. Неуспешно отклонявате вниманието.
12
4
 
31
 
! Отговори
българин преди 5 години
НЕ БАЛАМОСВАЙТЕ хората !!! Това е ВТОРАТА му жена и апартамента го е придобила ДВЕ ГОДИНИ преди да сключи ВТОРИ брак с Панов !!!!!
11
1
 
25
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Търся нов луксозен апартамент в рамките на 200 - 250м3 на цена не по-висока от 100 000лв. За контакти - Гошо Буцата под моста на Перловската река.
10
2
 
22
 
! Отговори
Предприемач преди 5 години
Днес, измества темата. Още един замах министър с оставка. Лозан го оставете, него си го нищят от 5 г.
9
2
 
19
 
! Отговори
Gogo преди 5 години
Така ще е съд , прокуратура гербери всичките са за затвора