Пенсионерите вземат "великденския бонус" от 8 април

Пенсиите ще се изплащат до 22 април
46
Пенсионерите вземат "великденския бонус" от 8 април
Снимка: БулФото, архив

Изплащането на пенсиите за април от Националния осигурителен институт ще започне на 8 април и ще приключи на 22 април, съобщиха от НОИ.

Още по темата
Заедно с пенсиите ще бъде изплатена и еднократна допълнителна сума от 40,00 лева на 1 322 300 пенсионери, на които пенсията или сборът от пенсиите, заедно с добавките и компенсациите към тях, е в размер до 348,00 лева включително. Толкова е размерът на линията на бедност за тази година.

Изплащането на сумите чрез пощенските станции ще бъде извършено според график, който ще бъде предварително обявен във всяка една от тях.

Преводите на априлските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени на 8 април.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: НОИпенсии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
2
 
! Отговори
До 44 преди 5 години
Колко ти е индивидуалният коефициент, който показва на каква заплата си се осигурявал? Ако е около 0,6 или по-малко, значи си се осигурявал на минималната заплата. Нещо не схващам защо хора осигурявали се на заплата около минималната искат високи пенсии?
40
0
 
5
 
! Отговори
??? преди 5 години
Спомям си началото на 70-те години, в кооперацията, в която живеех един от пенсионерите получаваше много ниска пенсия 90 лева. Другите пенсионери получаваха по-големи пенсии. 1 кг типов хляб беше 15 ст., а 1 кг хляб Добруджа беше 26 ст., т.е. с пенсията си от 90 лева човека можеше да си купи 600 кг типов хляб или 346 кг хляб Добруджа. Пита се в задачката каква трябва да е ниската пенсия в България сега, за да може пенсионера да си купи тези количества хляб?
39
2
 
3
 
! Отговори
1 преди 5 години
До ВЪПРОС,напиши ми електронния адрес,за да ти пратя копие,от пенсионното ми разпореждане,за 46години и 6 месеца трудов стаж,получавам пенсия 318.59лева.
38
1
 
2
 
! Отговори
До ВЪПРОС преди 5 години
Пенсиите са малки по две причини. Първата причина е обща и се отнася за всички - малки суми постъпват като осигурителни вноски заради три неща: 40-50% сива икономика, мизерни заплати и демографска катастрофа. Втората причина е индивидуална - при осигуровки върху малка заплата и пенсията е малка в сравнение с останалите. В момента човек, който се е пенсионира и осигуровките му са били средни за България, ще получи пенсия 430 лв. при 40 години трудов стаж и 215 лв.,ако е бил на минималната заплата
37
1
 
3
 
! Отговори
До 38 преди 5 години
30-40 лева пенсия нямаше. Пенсиите бяха обикновено над 100 лева. "30-40" лева бяха така наречените земеделски пенсии - тях ги плащаха на хора по селата, които никога не бяха внасяли осигуровки. Само ти твърдиш, че имало пенсионен фонд. Всички останали знаем, че общ пенсионен фонд в България никога не е имало, а с реформата на пенсионната система завършила през 1951 година, пенсионния фонд обхващаш малка част от хората в България престава да съществува и се минава на немската осигурителна система
36
2
 
3
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 5 години
Не мога да разбера защо Пенсионерите с малка пенсия са гневни , и защо имат малка пенсия .Аз лично работя в Производство , частна фирма - преди 2000 година беше Държавна , мой колеги се пенсионираха преди 10-15 години с по 1000 - 1200 лева пенсия .Кой Лъже ? НОИ или Кандидат Пенсионерите и Старите Пенсионери ?Не мога да си представа че човек с 35-40 години Трудов Стаж взима 300 лева пенсия ?
35
0
 
3
 
! Отговори
До 29 преди 5 години
Нека позная. Осигурявал си се около 36-37 години на минималната заплата и на заплата малко над минималната. Сега пенсията ти е малко над минималната пенсия.
34
1
 
4
 
! Отговори
Пенсионер преди 5 години
До ДО 33Бъркаш - Най-високите Пенсии бяха при Станишев - даже даваше по 150 лева два пъти годишно на Всеки ПенсионерДа, точно така е, много добре си спомням.Аз тогава работех в една фабрика за шошколад, бях технолог.Мармотите го завиваха в станиол.
33
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 33Най-големи бяха пенсиите в края на 1989 година, по байтошово време. Това е факт!хахаха Много бяха големи, по 30-40лв ФАКТ !Имам един умивалник у дома с щемпел 125лв - 3 пенсии и отгоре.Голями пенсии, голямо нещо по Тошово.А и самия Тошо в последното си интервю призна, че не е имало пенсионен фонд!ФАКТ!Аз на него ли да вярвам или на теб бе?Хахахах!
32
2
 
3
 
! Отговори
ДО 33 преди 5 години
Бъркаш - Най-високите Пенсии бяха при Станишев - даже даваше по 150 лева два пъти годишно на Всеки Пенсионер - ако БСП пак стане Пария Лидер ще има пари за всички - не само за ГЕРБ .
31
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ТРЯБВАза тези КОИТО са работили Достоино за тази Държава няма да имаСлушай какво бе, достойно работим само ние, които сме започнали работа от около 10-15 години.Всички други не знаете какво е работа.Нали ви знам как сте работили навремето бе ей ... пиене от обяд и спане на нощна смяна.
30
1
 
5
 
! Отговори
До 33 преди 5 години
Най-големи бяха пенсиите в края на 1989 година, по байтошово време. Това е факт!
29
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГЕРБ=КРАЖБАГерберастките крадци оплюскаха парите за пенсии, но пък изкупиха де що има луксозни имоти.Парите за пенсии ги оплюска БСП още 1997г.Никой не е давал по-големи пенсии от ГЕРБ.ФАКТ!
28
3
 
2
 
! Отговори
ТРЯБВА преди 5 години
Трябва Евро комисаря Мария Габриел да се Самосезира за Фалшива Новина във Всички Български Официални Медии .Парите се отпускат на Стари Хора които не са участвали в Модела на НОИ и Осигуряването в България - Не Принизявайте истинските Пенсионери с тези Мошеници .ПАРИ ще има само за Фалшивите Пенсионери , за тези КОИТО са работили Достоино за тази Държава няма да има .
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Активист на БКПДругарката Нинова не пуши само и само да има за народа.
26
1
 
5
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Само една пура на Бойко струва повече от тия мизерни 40 лева..
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За да има за ГЕРБ, трябва даа няма за народа, вкл. и за пенионерите. Пак гласувайте за ГЕРБ щом искате да няма за вас.
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия с ниските пенсии са тия, които не са си платили за фалшив ТЕЛК или не е станал фалшив Миньор или нещо друго да вземе 1000лв.Като е толкова лесно да станеш фалшив миньор, ти що не стана? Или и за това не те бива?
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това не са пари за обзавеждане, за нови гуми на колата или за мятане от балкона.
22
1
 
5
 
! Отговори
150 преди 5 години
Тези пари на снимката са бонуса за цялото село