В защита на животните: Протест срещу кметове и лоши приюти

Случаите на нападения над четириноги зачестяват
30 мар 2019 15:15, Нели Христова
9
В защита на животните: Протест срещу кметове и лоши приюти
Снимка: Pixabay

Граждани от цялата страна се събраха пред Министерски съвет заедно с домашните си любимци, за да изразят своето недоволство от нехуманно отношение към животните.

Според организаторите на протеста, случаите на посегателства към четириногите зачестяват, като главните виновници за това са кметовете на общините, както и хората, които отговарят за условията в приютите.

Примери за издевателства над животни постъпват от цялата страна, а зоополицията засега трудно успява да реагира на всички сигнали

"Ние сме с кучета, които са малтретирани и спасени от улицата. Домашен любимец означава ти да си избереш кучето. Ние не ги избираме, ние ги спасяваме. Ние се грижим за тях независимо дали са породисти", коментира Пламенка Калинкина от Враца пред Bulgaria ON AIR.

Протестиращите искат задължително чипиране на четириногите, задължителна кастрация на всички дворни кучета и Наказателният кодекс да бъде спазван.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
5
 
! Отговори
SS преди 5 години
Като говорите за лошо отношение към животните,що ядете месо,телетата,прасетата,пилетата,овцете душа нямат ли?Писна ми от извратено мислене което се насажда на нормалните хора.Когато. уличен *** ухапе дете или възрастен човек,трябва ли на някой кучезащитник да му се смени лич.карта от бой?Отговорете ми.
8
3
 
6
 
! Отговори
Всеки да си гледа преди 5 години
колкото кучета иска, но НИТО ЕДНО да не скитосва из улици, паркове, градини!Уличните кучета са пАК ВАШИ КУЧЕТА Изоставени!!!Големи глоби трябва да има за стопани , оставили "любимците си на улицата, а ако не искат да ги приберат или да плащат в приют- евтаназия! Не сме длъжни да търпим по улици и паркове кучетата им! ЗАТОВА трябва да има ЗООПОЛИцИЯ и всички животни с чип с име и телефон на собственика!В КОЯ ЦИВИЛИЗОВАНА страна има скитащи кучета?????
7
2
 
5
 
! Отговори
Ханибал преди 5 години
Безпричинно лошо отношение към животните проявяват само *** същества с половин мозъчна клетка. Обаче ако улично куче нападне мен или семейството ми, ще го убия от шутове без да ми мигне окото. Уличните кучета трябва да се кастрират и приберат от улицата. Обожателите им могат да си вземат по 15-20 парчета в къщите и проблема ще бъде решен.
6
7
 
16
 
! Отговори
ист преди 5 години
След протеста вечеряха с младо агнешко и печени прасенца.
5
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както изнасяме месо от крави, пилешко, овце защо не изнасяме и месо за Китай и Виетнам.
4
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За тия само един ЯК бой, улигофренчета..... Тая анархия с бездомните кучета не е случайна, Негативнат енергия и страхът от нея е пусната да се разхожда на свобода, задайте си въпроса защо е само тук на Балканите се вдига най много врява за свободата на бездомните кучета, защото някой има интерес тая Негативна енергия да се разхожда и внася страх между нас.
3
8
 
14
 
! Отговори
Оф, преди 5 години
Колко много безделници има в България!
2
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами направете си частни кучкарници и си поддържайте качество вътре. Но не забравяйте да спазвате законите и поддържайте хигиена и високи стандарти. Защо все чакате на държавата? Нали социализма свърши? Събирайте си пари и не чакайте на Полиграф Полиграфович.
1
14
 
16
 
! Отговори
да преди 5 години
За културата на един народ се съди по отношението му към животните. Навсякъде има жестоки хора, които избиват комплексите си, измъчвайки животни. Наричат се садисти. Тук са повечко.