Борисов: Толкова пари за самолети, съставът трябва да е подготвен!

За 6 май възстановяват Военновъздушното училище в Долна Митрополия
Обновена: 2 апр 2019 12:39 | 2 апр 2019 12:39, Веселина Йорданова
195
Борисов: Толкова пари за самолети, съставът трябва да е подготвен!
Снимка: архив, БТА

До 6 май да бъде възстановено Военновъздушното училище в Долна Митрополия, заръча премиерът Бойко Борисов, който бе на посещение в авиационния факултет на Националния военен университет.

"Няма логика да се дадат толкова пари за самолети, ако наземният състав, пилотите, не са подготвени за тях. Това е много сложна професия, всяка грешка се наказва фатално. А един хеликоптер е 50 млн. лв., а един самолет - 100 млн. лв.“, каза премиерът и допълни, че човешкият живот винаги е на първо място.

По думите му броят на военните училища намалява, а тази година ще се дадат милиарди за военновъздушните сили.

"Този месец ще направим няколко копки на АМ "Хемус", за да може да пътувате спокойно“, каза още Борисов пред личния състав.

Премиерът Бойко Борисов беше посрещнат с военни почести на летище "Долна Митрополия". Заедно с него е военният министър Красимир Каракачанов.

Каракачанов заяви, че възстановяването на Военновъздушното училище е стъпка към икономическото издигане на Северна България, а премиерът и правителството разбират, че сложният свят, в който живеем, изисква модернизация на въоръжените ни сили.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
6
 
21
 
! Отговори
Бдинец преди 5 години
Така и не разбрахме защо са ни въобще самолети!За да водиш война са нужни много повече от 8броя, и е много важно да имаш добро ПВО.Ние нямаме нищо от това!Защо не се поучим от Прибалтийските държави които въпреки,че са непосредствени съседи на Русия нямат своя авиация!
79
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България още е лекувала раните си от Втората световна война, когато през 1950 г., след смъртта на Георги Димитров и Васил Коларов, на власт идва Вълко Червенков, а това, което се построява по негово време, е невероятно за днешното ни мислене. Родината ни се индустриализира с шеметни темпове и то без заробващи заеми, преди всичко със собствени средства. Защото всичко е държавно и приходите влизат в държавната хазна, а не в бездънните джобове на днешните чужди и наши олигарси и бандити.
78
4
 
24
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 5 години
На 6-ти май да бъде възстановено военно-въздушното училище в Долна Митрополия. И как ще се обучават бъдещите пилоти, бе Тикво ?!С хартиени самолетчета ли ????Щото тия американски самолети засега, а и в обозримо бъдеще ще ги има само на хартия. Популист !
77
5
 
22
 
! Отговори
Мария Гаргамел преди 5 години
Опа, дан забрайте да ми гласувате. Аз и *** Мейдел ша оправим работата. Купила съм си къща у Цюрих, даже не ми се занимава с артекс- Мартекс
76
14
 
8
 
! Отговори
1 преди 5 години
До men,батъо,,,,,аз съм стар русофил,,,,обаче дори руснаците признават F-16 ,за страхотни машини, най-добри за въздушен бой, само бройката им е малка , но нашите ще купят още,....важно е да имаме модерни ВВС,,,а да знаете -който не храни своя армия ,накрая храни чужда....
75
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
какво може един такъв самолет където 200 дрона да не могат... да струва 1 милярд.да стои в музеяда загине пилотаи т.н.няма такава държава.
74
5
 
17
 
! Отговори
О С Т А В К А !!! преди 5 години
И Народен съд !
73
6
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Само полирано, атакистко-комунистическо мозъче да се върже на путинската пропаганда! Смешна работа!!! Чак мъчат и да плашат хората с турска въздушна пушка и скъсан пантоф :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
72
5
 
15
 
! Отговори
men преди 5 години
матриал не остасна, деца умират от лечими болести, пенсионерите ровят по кофите, ни ще правим развъдник за дъмбовци като радеф дето по цял ден ше се чешат по тумбаците. от кого ще ни пазят 8те американски самолета? от турция ли? или от албиносите? или от сръбите? от никой май. и за парад нема да стават шото ще са негодни за летене. може като мъск направо макетчета.....
71
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И Орбан като наш Боце, лее кинти, които пазарът и "правилните хора" веднага опапкват.
70
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Инструкции:1. Да се коментира под международни новини и по възможност да се споменават в негативна светлина военните самолети на САЩ.2. Да се ползва опера със включен VPN.3. Да се пускат харесвания през прокси сървъри.4. Плаща се за 50 рапортувани публикации за съответният ден.
69
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато този разтяга предизборни локумиОрбан прие поредният закон за увеличаване раждаемостта в Унгария.След като дава по 30 000 евро помощ за трето дете, сега ще се дават безлихвени заеми до 10 милиона форинта за семейства, където жената е под 40 години.
68
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и всичките тея пари за отбранаПари за отбрана и то луди давахме и по време на Варшавския договор, пък война имаше ли? Не. Всъщност, нападнахме чехите :)
67
18
 
5
 
! Отговори
1 преди 5 години
,Браво на Борисов, което е добре за България е добре,,,бравоо...това е правилната посока, да носочи повече пари за армиято, да увели състава,. тези хора пазят страната и са важни,,,да увеличи състава в брой,,,не съм военен,,,но армията е най - важна в нашия район, ,,Николай Хайтов казваше- ,,не може да си без оръжие сред вълци,,-за района ни...
66
2
 
16
 
! Отговори
ни са знай преди 5 години
Простият рано или късно върши НЕПРОСТИМА простотия!Докога ще прощаваме?
65
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма ли новини с нормални хора, всеки ден ли ще ни облъчват с тоя ?!
64
2
 
16
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
До 59 Цеко, влизаш в гуглето и пишеш, "F 16 landing strip requirements"И четеш, има няколко форума/ не са руски на вашите партньори са, за да си спокоен/, намери си преводач или нещо, зареди се с търпение, и ще видиш каква е разликата между F 16 и МиГ 29.
63
1
 
10
 
! Отговори
ПрахосмукачкаФ16 преди 5 години
Тук си прав, просто е, отиваш, мреш, ние сме си тука.
62
3
 
10
 
! Отговори
ПрахосмукачкаФ16 преди 5 години
Щом РФ щяла да си отмре, значи толкова по-малко ни трябват смачкани прахосмукачки Ф16.
61
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко глупави и наивни са някои хора в сайта. Другари някой някога да е питал народа дали иска да воюва-не нали. Сега е същото, може да си пишете глупости и простотии в сайтовете, но от вас нищо не зависи. Почва се война и ти се отбраняваш , защото ще загинеш. Просто е, но трябва акъл за да го проумееш. Иначе нашите политически глупости БСП или ГЕРБ никоя велика сила не се интересува, нито САЩ , нито РУСИЯ . Анадъмно наивници.