Пускат за приватизация 3 обособени части от "ВМЗ" Сопот

Те нямат отношение към производствената дейност
20
Пускат за приватизация 3 обособени части от "ВМЗ" Сопот
Снимка: архив, Булфото

Парламентът пусна за приватизизация три обособени части от "Вазовски машиностроителни заводи" (ВМЗ) в Сопот.

Дружеството е в забранителния списък за приватизация и заради това се налага санкция на Народното събрание, за да се разреши продажба на част от активите му.

Предложението за приватизацията дойде от правителството, според което е отпаднала необходимостта от тези активи.

В същото време те имали нужда от поддържка, което означавало разходи за сметка на ВМЗ.

Става въпрос за хижа, столова и земеделски парцел.

Земеделската земя е 6.852 дка в село Калояново, Пловдивско, като към нея има осем сгради с обща площ близо 2000 кв. метра.

Той се използва като производствен и складов обект.

За продан се подготвя и Дом-паметник хижа "Чивира" в  село Старосел.

Към нея има столова и едноетажна сграда с разгъната застроена площ от 1215 кв. метра. Ще се търси купувач и за незавършен триетажен хотел с площ 556 кв. метра.

Тези три обекта нямат никакво отношение към производствената дейност на военния завод.

Предложението за продажба е направено от мениджърите на предприятието и синдикатите.

"Те са неоперативни активи, нямат пряко отношение и не са необходими за реализиране на производствената и търговската дейност на дружеството, не се използват, рушат се и изискват допълнителни разходи за поддръжка", мотивира предложението си за приватизация кабинетът.

След решението на Народното събрание процедурата за продажба на имотите ще бъде реализирана от Агенцията за приватизация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: приватизациявмз сопот
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
4
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Не е проблем че има държавна собственост,а че ЛИПСВА държавност!Оръжейните заводи не са просто фирми за извършване на някаква стопанска дейност с цел печалба!
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези обекти са към социалните програми на ВМЗ и са активи за социални дейности в изпълнение към социални придобивки на колектива в заводите как обединение и да не могат да ги поддържат и ползват за тези цели като част от основната производствената им дейност,много сухо звучи от предложението на мениджърите,че и по нататък,да имат актив социална база,да не знаят да е съхраняват,обновяват,реконструират и дейност от нея да развиват,че да чакат да я обявят за продажба приватизация демек от субект.
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рушат се и нищо не струват, а след придобиването им от техни хора ще станат най-ценното нещо на света.
14
1
 
5
 
! Отговори
Дядо Йоцо преди 5 години
До АнонименМоже, държавата може да има монопол над дадени производства, чрез тях решава проблеми в областта на социалната политика. Например преди години производствата на алкохол и цигари са били монопол на държавата.
13
2
 
3
 
! Отговори
ААА преди 5 години
Никой не отрича, че прогресът е в своеобразието на формата на собственост. И едната крайност не беше добра е другата - сега, капитализъм в този вариант - побългарен. Вижте как е в развитите държави? Каквито и да са активите, те могат да се управляват по друг начин, не да се отървеш от тях. И още нещо, няма никъде в света пазарна икономика без намесата на държавата? Проверете и това, дали го има в развитите държави?
12
0
 
3
 
! Отговори
ББ преди 5 години
До Анонимен Огледай се в огледалото и виж, кои са комунистите? Отвори си очите, един по едни ги разгледай горе и си намери отговора сам.
11
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Друго нещо.Когато завода беше държавен, никой не гледаше на работа ли си не си ли. - Началник, имам да прибирам сено. - Върви. - Началник, имам да бера картоф. - Върви.18 човека в смяна, работил не работил, все взимаш заплата.Сега такива работи няма и така трябва да бъде!Вие комунистите никога, ама никога няма да схванете елементарни пазарни правила.Научени сте на едно грешно нещо, само него знаете и за друго не искате и да чуете.
10
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АААКогато завода, в който работя беше държавен ставаше следното:Трябва туба да се налее вода в радиатора на камиона.Празна туба обаче няма.Взима се 20л туба с масло и се излива в канавката.Налива се вода и се пълни радиатора на камиона.Сега като завода стана частна фирма знаеш ли кога ще стане това?НИКОГА!Ако можеш си прави изводите, но съм сигурен, че не можеш.
9
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 1Разграбването на държавата продължава.Държавата ще загуби много от една хижа и една недостроена соцсаборетина.
8
5
 
7
 
! Отговори
БББ преди 5 години
До АААНа тези кухи кратуни, няма ли кой малко ум да им налее в главите. Не разбраха ли, че не трябва махалото до отиде на всичко частна собственост. не разбраха ли, че държавата е като семейството има приоритети, които трябва да са нейна, сиреч държавна собственост.Куха кратуна е този, който не разбира,че колкото по-малко се бърка държавата в бизнеса толкова по-развита е тя и хоратя в нея живеят по-добре.ФАКТ,ФАКТ,ФАКТ световно известен доказал се ФАКТ който комунистите не могат да осъзнаят
7
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как може в 21 век все още да има държавни заводи ?!!! Те освен за източване, за друго не стават.
6
4
 
6
 
! Отговори
sport преди 5 години
Добре де, като е държавно какво се случва с него? Не изкарва пари, напротив, само губи. На всичкото отгоре, най-вероятно не се ползва, или ако се ползва, условията са под задоволителните. Защо да не се даде на частник, който да направи нещо? Единственият, по-добър вариант е да се дадат на дълга концесия - 20-30 години. Дай да има държавни обекти, за които всички ние да плащаме, но да не можем да ползваме, защото са в трагично състояние. Страшна логика.
5
4
 
10
 
! Отговори
ААА преди 5 години
На тези кухи кратуни, няма ли кой малко ум да им налее в главите. Не разбраха ли, че не трябва махалото до отиде на всичко частна собственост. не разбраха ли, че държавата е като семейството има приоритети, които трябва да са нейна, сиреч държавна собственост. Идете в Народна библиотека и четете за строителите на България, научете от тях какво трябва да правите!! Ще задържа думите, да не кажа нещо, което не трябва да се изговаря. Стига Ви цялата отрицателна енергия на народа...Стопихте го...
4
1
 
18
 
! Отговори
Ц. Ц. преди 5 години
КУПУВАМ !!! КЪМ ТЯХ ИМА ЛИ .......... МЕЗОНЕТИ СЪС СОБСТВЕН АСАНСЬОР ?!?! .........
3
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въобще не ни интересува това нас, нормалните хора
2
2
 
12
 
! Отговори
хахо преди 5 години
Яснооо,златен век 2 ке се строи.
1
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разграбването на държавата продължава.