Лекари от "Пирогов" спасиха дете с аномалия на пикочния мехур

Интервенцията е продължила над 12 часа
4 апр 2019 15:20, Анисия Иванова
3
Лекари от "Пирогов" спасиха дете с аномалия на пикочния мехур
Снимка: Пирогов

Лекари от "Пирогов" спасиха дете с много рядка аномалия на пикочния мехур, съобщиха от клиниката. Шефът на детската урология д-р Стоян Пеев и шефът на травматологията проф. Диян Енчев извършиха сложна интервенция на момче в неонатална възраст, което се ражда с екстрофия на пикочен мехур.

По време на операцията лекарите са изградили нов пикучен мехур и са извършили сложна реконструкция на тазовите кости. Интервенцията е продължила над 12 часа.

Едно на 100 000 деца у нас се ражда с екстрофия на пикочен мехур, което е една от най-тежките малформации в детската урология.

Това е комбинирана малформация, при която липсват предна стена на пикочния мехур, част от коремната стена, а тазовият пръстен не е затворен. Детето не може да извършва по нормален начин физиологичните си нужди.

При екстрофия на пикочен мехур се налагат поредица от последващи операции с цел постигане на нормален здравен и социален статус.

В момента детето се възстановява в детската урология на "Пирогов".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това въобще не ни интересува нас нормалните хора
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има изключително добри лекари и хирурзи в България. Лошо е после- следоперативните грижи и условията в болниците- пълна мизерия.
1
0
 
28
 
! Отговори
бай Х преди 5 години
Браво на медиците