Зарибяват децата с нова дрога, вкусът - на шоколад и ягода

Родители алармираха за новите наркотици
Обновена: 13 апр 2019 09:45 | 13 апр 2019 07:30, Александър Попов
65
Зарибяват децата с нова дрога, вкусът - на шоколад и ягода
Снимка: Pixabay

С нова дрога зарибяват децата в училищата, като дилърите разчитат на ароматни и любими детски вкусове, алармират в социалните мрежи родители.

Дрогата била известна на жаргон като "ягодови куршуми" - сладки, които се пукат в устата и имат аромат на ягода. В случая обаче ставало дума за амфетамини с вкус освен на ягода, на други любими на децата плодове като череша, портокал, грозде, а също на шоколад и фъстъчено масло, пише "Монитор".

Амфетите приличат на желирани бонбони и имат различна форма: на плодове, цветя, геометрични фигури или животни и герои от анимационните филми.

"Децата смятат, че това е сладко и приемат "бонбоните", но след това могат да се окажат в болницата в доста сериозно състояние след употребата им", пишат родителите.

Марихуаната и амфетамините продължават да бъдат най-евтините наркотици и именно заради това са и най-разпространени сред учениците.

В класацията на популярните дроги е т.нар. "весел или друсан чай", който струва между 2-3 до 10 лв., но може да бъде изключително опасен и да предизвика сърдечни проблеми сред подрастващите.

В заведения и клубове пък се завърна ретро наркотика от 70-те години на ХХ век, известен като "Джони" или "денс дрога".

Много опасна е марихуаната, обработена с вредни и смъртоносни химични вещества. Една от тези опасни дроги е "амнезия", канабис обработен по химически път още докато расте. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички пишещи тук очевидно знаят и са сигурни че в София продават желирани бонбони с амфети и екстази.Моля,споделете локация защото аз не вярвам че се продават пред училища и детски градини едва ли не на сергия.
10
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аре кажете бе къде продават в Сф?Искам да си купя от тези желирани бонбони.
9
10
 
18
 
! Отговори
М. преди 5 години
Амнезия е сортът на растението, както Шипка е сорт чушки. Всяка трева може да се обработи с други наркотици, т.е. да се надруса, но това се прави изключително рядко и беше мода отдавна. Някой дилър ще си хаби наркотиците да ви съда тревата, да бе да :) и да, гледайте си и консумирайте собствена продукция, не бъдете невежи като автора.
8
2
 
6
 
! Отговори
до моля преди 5 години
Моля дайте една ислямска държава за пример.Пак ли Турция?
7
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Легализация на марихуаната! Само така дилърите ще изпаднат в немилост, а децата ни ще спрат да пушат дизайнерска дрога! Много точен коментар! Единствено и само легализацията ще реши отчасти проблема!
6
6
 
17
 
! Отговори
моля преди 5 години
Наказанията за разпространение на дрога трябва да се заимстват от ислямския свят. Там са по-ефективни в борбата с нежеланите и антисоциални явления.
5
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Амнезия хахаха, тотална липса на елементарно проучване. Я отворете да прочетете за сортовете "амнезия" после пак списвайте. Друсана трева има всякаква, за това спрете да се занимавате с дилъри, всеки да си гледа по 5 стръка и да ги полива с квото иска. Легализация!
4
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде раздават искам да си купя и опитам. От амфети малко трудно ще има зависимост а с гълтането и дъвкането ефектът е почти нулев защото солната киселина разгражда активното вещество.Изобщо статията е от типа на -"американски войници изнасилвали виетнамски момиченца препили с кока-кола" Много се демонизира всичко това а е една измислица.Във всеки фитнес магазин продават стимуланти способни да направят човек да тича в кръг и да хапе.Продавали на децата желирани бонбони.Милиционерски ***...
3
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Легализация на марихуаната! Само така дилърите ще изпаднат в немилост, а децата ни ще спрат да пушат дизайнерска дрога!
2
11
 
12
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
децата, абе нема страшно! преди години са хвърляли от бомбандировачи играчки-бомби за деца, които са избухвали в ръцете им, после е бил открит от фармацевтичните концерни контерган! демокрацията се развива.. :-)))а самият ван дер фон хойген с натуралната си устаобеща, че ще има закон за детските играчки с отрови в боите, ама все още нема! ето това е!айде сега на гей прайда!кой не скача е банан!
1
10
 
20
 
! Отговори
Totenkopf преди 5 години
Яко измислици. Фейк Нюз му викат на това.

Спонсорирани публикации