Експерт не очаква големи промени в ЕП след вота

На терена ще се появят някои нови играчи, отбеляза Вихър Георгиев
Обновена: 17 апр 2019 22:04 | 17 апр 2019 21:55, Красимир Ангелов
5

"Във Великобритания със сигурност ще има избори за европарламент. Ако проучванията се окажат верни, налице е една новоучредена партия, която ще поведе по гласове. А тази на Тереза Мей вероятно ще получи най-ниския глас, който някога е имала", отбеляза в студиото на "Денят ON AIR" европеистът и преподавател в СУ "Св. Климент Охридски" Вихър Георгиев.

Коментарът му идва по повод публикация на вестник The Independent, в която се почочва, че министър-председателят на Обединеното кралство няма "никакъв шанс" да прокара споразумението си за излизане на страната от структурите на Общността, за да избегне участието на Великобритания в изборите за Европейски парламент, както и да избегне поражение на партията си.

"Европейският парламент от своя страна няма да претърпи кой знае какви промени. Ще се появят някои нови играчи на терена, а двете големи партии, ЕНП и ПЕС няма да могат вече сами да приемат закони. При тези избори специфичното обаче е, че има много голям процент граждани, които все още не са решили за кого ще гласуват", посочи още Георгиев.

Пред Bulgaria ON AIR той допълни, че те обикновено идентифицират две или три партии, за които биха дали своя глас, но не са сигурни дали изобщо да го направят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Време е да изритаме глобалистите, ЕНП и герберите от България и ЕС!!!!Европа на националните държави!България - на българите!!!
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А В БЪЛГАРИЯ БОРИСОВ СЪЗДАВА НОВИЯ ОТЕЧЕСТВЕН ФРОНТ.
1
4
 
5
 
! Отговори
V преди 5 години
Аз очаквам развитие. Макрон ще падне и ЕС без Франция .Като през ВСВ от едната страна САЩ ,Англия и по късно Дьо Гол от другата страна Русия и четвъртия райх ще поддаде ;) България пак ще е до края с Германия .Заради усвояването ,не че сме големи ,,обединители на Европа,,