Поход до Копитото в памет на Боян Петров

Изкачването се организира за втора година
24 апр 2019 15:50, Йордан Бързаков
13
Поход до Копитото в памет на Боян Петров
Снимка: БулФото

Семейството и приятелите на Боян Петров организират за втора поредна година масово изкачване на Копитото на 18 май. Организаторите споделят, че идеята на мероприятието е да се продължи поддържането на паметта и мисията му живи.

Алпинистът Боян Петров изчезна преди една година, докато се опитваше да изкачи връх Шиша Пангма в Хималаите.

"Основната разлика през 2019 г. е, че събитието ще е и със състезателен характер, като няма значение дали участниците са решили да се премерят сили с околните или със самите себе си. Най-важно по време на този ден е да се направят първите крачки към едно голямо пътешествие, което да превърне в традиция и за бъдещите поколения изкачването до Копитото", коментират организаторите.

Всяко изкачване до Копитото, включително и това през 2019 г., ще бъде посветено на връх от Хималайската корона. Именно по този начин участниците ще имат възможност да “съберат” своята корона по пътя нагоре. На 18 май събитието ще бъде посветено на Гашербрум I (8080 м) - първият изкачен от Боян осемхилядник.

За всички регистрирани в изкачването участници организаторите са предвидили стартов пакет с номер, карта на Витоша, както и специален медал, който ще получат на финала. Лентата е направена с алпийско въже и възли, а в средата му има еделвайс, който може да бъде използван отделно като значка. Усилията на най-добре представилите се състезатели ще бъдат възнаградени парично - 1000 лв. за победителя, 500 лв. за класиралия се втори и 200 лв. за трето място.

Регистрацията за събитието вече е отворена на сайта kopitoto.bg. Броят на хората, които могат да се включат в него, обаче е ограничен до 1000 души. Регистрационната такса е 25 лв., а за децата до 14-годишна възраст участието е безплатно и всички те ще получат подарък еделвайс.

"Боян Петров - един Човек, който не е само мечтател. Той е състезател, двигател, мотиватор, вдъхновител. Надяваме се, че всеки един финиширал ще намери смелост и мотивация да се изправи пред собствените си върхове, и цялата си енергия и воля да направи първата си крачка в своето собствено голямо Пътешествие!" - това е посланието на жената на Боян Петров Радослава Ненова.

 


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
"Сбогом, празни гладки зали,
Сбогом, празни гладки хора!
Аз отивам в планината,
С присмех ви следя отгоре!"
Х-Хайне, "Die Harzreise"

Лъки, ще останеш в паметта ни все такъв - невероятен, борбен, умен, смел и ... млад!
Разбира се, разни мекотели, облещили се за пари, аморфни и семпли не могат да бъдат мотивирани от твоя житейски подвиг. Те остават да пълзят!
8
3
 
3
 
! Отговори
Галя преди 4 седмици
Откакто този човек изчезна, печалбарството на негов гръб придобива скандални размери. Особено от жената до него. То не бяха тефтерчета, платени срещи, а сега и това изкачване - такса от 25 лева. Скандално е!
7
5
 
2
 
! Отговори
Х преди 4 седмици
Някой все едно насила го карал да ходи там, голям герой няма що!!! Баирбудала!
6
4
 
0
 
! Отговори
Х преди 4 седмици
Баирбудали
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
На кой му пука - важното е апартаменти, тераси и къщи за гости да има.
4
6
 
7
 
! Отговори
Дани преди 4 седмици
Боян Петров е велик Българин!
А вие дори и срещу него да тичате , не можете да го стигнете.
3
13
 
8
 
! Отговори
БО преди 4 седмици
Всичко е направено за пари дори и да си мъртвец !!!!!!!!! И да попитам на какво ме двигател и мотиватор че не мога да разбера ??????
2
17
 
7
 
! Отговори
са преди 4 седмици
Ами да вземат да отидат на Еверест и да извадят по едни 50000 долара,а и ако имат късмет,ще го намерят запазен!Никой не му е бил телеграма да ходи там!Като не можеш на 8000 м.,се качваш на Мусала и готово!
1
30
 
15
 
! Отговори
Роки преди 4 седмици
Хайде стига сте ни занимавали с този де !!!!!!