Отец Николай Георгиев: Духовниците трябва да са водачите!

"Ако се проповядваше в училищата, нямаше да се проповядва в затворите"
26 апр 2019 22:20,
65

Днес е Разпети петък – най-тъжният ден за Христовата ни църква, денят на кръстната смърт на Иисус Христос. По обяд във всички православни храмове в страната беше изнесена Христовата плащеница, символ на гроба Господен. На Разпети петък отец Николай Георгиев коментира вярата днес и ролята на църквата в обществото ни.

В студиото на "Денят ON AIR" той отбеляза, че църквата не е нещо външно на хората, защото те са църквата, тя е обществото, а духовниците пък трябва да са водачите, да обръщат внимание на хората.

"Наистина да бъдат водачи, но зрящи, а не слепци, водачи на слепи. Трябва да работят върху себе си, върху собственото си просвещение и добросърдечие. Те трябва да бъдат образа на Христос за всеки", каза отец Николай пред Bulgaria ON AIR.

Духовникът коментира и темата с религията в училище, която по думите му се чака от 20 години. Опасенията на отец Георгиев са, че докато това стане, няма да има подготвени кадри, които да преподават религия в класните стаи.

"В затворите се проповядва Библията, но ако се проповядваше в училищата, нямаше да има нужда да се проповядва в затворите", категоричен беше духовникът.

Отец Николай Георгиев каза още, че очевидно някой пречи на божиите служители да се срещат с децата в учебните заведения.

По думите му в затворите обаче покаянието е много по-силно от това навън и тогава се вижда, че Господ прощава, но хората не. Духовникът настоя, че трябва на лишените от свобода да им се признае правото на покаяние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ти защо не ми помогна, попче, когато дойдох с въпрос при теб в онази църква на "Раковска"? Със съвет, не с с действие или нещо материално?Добре се гледаш, но не си по-различен от другите брадати!
27
1
 
6
 
! Отговори
До 63 преди 4 години
Египетският бог ХОР, които християнството плагиатства, за да създаде образа на Исус, ги обещава. История не си ли учил? Цялото християнство и останалите му производни религии, е плагиат до плагиата.
26
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 61С това, че обещава на последователите си възкресение и вечен живот. Не е известно Зевс да обещава подобни неща.
25
1
 
2
 
! Отговори
До вярващия в Зевс преди 4 години
Тоя бог, дето го питаш, сигура се бърка, че е "по-искински" с това, че е откраднал молитвите на Зевс и ги е написал като да са негови. Малка подробност, по която и карикатури даже има. Следната. Отиват евреин, християнин и мюсюлманин на небето в облаците. А там на портата ги чака... Зевс! Много правилна карикатура е! Все пак с тоя плагиат на молитвите, а и не само на тях, авраамическите религии си заслужават карикатурата. Трябвало и египетските божества да добавят и още нечии. И ще е точно!
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък си вярвам в Зевс. С какво вашия бог е по-истински от моя?
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Религията няма място в училищата. Вярвайте си в литературни герои колкото искате по църквате.
22
1
 
7
 
! Отговори
До 58 преди 4 години
Какво вероучение бе, ще учим децата, че кит яде човек и го изплюва след н-време, па оня оцелял в стомаха му, неразграден. Ще учим децата, че земята е кръг на стълбове, клатени от бог. Правиш ли разлика между кръг и сфера, а? Земя Кръг=плоска. Ще учим децата, че Слънцето се върти около плоска Земя. А бог живее в облаците при самолетите! От къв зор да падаме на това НИСКО НИВО? Средновековието СВЪРШИ. Хр. заблуди са доказано отречени. *** прочети я най-сетне тая библия, да видиш каква СМЕШКА е!
21
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
30 години промяна, но сме управлявани все още от комунисти и затова не се преподава вероучение в училищата. Нямат сметка хората да имат ориентир в живота.
20
2
 
6
 
! Отговори
До Футуролог преди 4 години
В библията пише, че никакви тоалетни не трябват. След ако-то, една дървена лопатка и се закопава в изкопана дупчица от преди това. По християнски спри да ползваш тоалетна, хващай лопатката и те, голямата християнщина ще се разкрие в цялата си ***-примитивна същност. Разпнат бил, Исус не се е раждал, измислица е, не съществува. Иначе нямаше библията да те кара да си ползваш лопатката, нали? Нито да ти обяснява за плоска земя, нито другите абсурди!
19
0
 
9
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
Образованието трябва да си остане светско. Първом, има хора, които не са християни. Аз съм тенгриянин, и проповядвам изконната Българска Вера. Във всичко останало, нема никакъв фючър! Какво ще й учим на Библията,а попче? Староят Завет - история на грехопадналите евреи; Новият Завет - история на евреите, които не искат да се поправят;))) Ние не сме евреи. не сме идеалните електорален *** на Бойко. Слава на Тангра!
18
4
 
10
 
! Отговори
123 преди 4 години
Образованието в училището е светско от Ренесанса насам.Вие в Средновековието ли искате да ни връщате?Няма да стане!По-добре си организирайте неделните училища и работете с родителите за вярата , но не посягайте на училището!Колко от вас са отишли в наркосборищата ,дискотеките ,стадионите , кварталите ,както го правят свещениците в други страни.Не чакайте наготово!Аз няма да пусна децата си в такова училище!Къде са днешните ви апостоли?С ролексите и в мерцедесите,при лентичките,курбаните...
17
1
 
8
 
! Отговори
Тинев преди 4 години
В 21 в. да си толкова про*ст и наивен, че да вярваш в измислацата обслужваща хитреци и тарикати или иначе казано - господ е умопромрачаваща прос*тотия. Разбирам първобитната ***, току що изправила се на два крака - нищо не разбираща и страхуващта се от всичко, да се САМОЗАЛЪЖЕ, че има нещо което прави тези " чудеса ". Но в наши времена, когато науката е толкова напреднала-УЖАС. Докато има ****аци да вярват, да гушат хитрите попове те ще се чешат по корема и пър*дят доволно.
16
1
 
8
 
! Отговори
И преди 4 години
Като чета некои религиозни коментари на религиозни особи, става ясно,тоя отец що се е заблудил, че духовниците стават за водачи.
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Господ е поробил ангелите и ги кара да му слугуват. Господ ако ви набара ще ви пороби и вас и ще ви накара да му слугувате и да му станете васали, после ще се молите на Луцифер пак да ви освободи от робството на Господ.
14
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Господ е пратил Луцифер да прекоси бездната и да стане гоподар на материалният свят до този момент материята е била мъртва слизайки надолу Луцифер носителят на светлината прави така, че хаосът да се организира, без светлина няма живот. Вечната битка на Луцифер със Бога е тази на съзнанието със несъзнанието МАЙА илюзията за бог.
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ФутурологТова което е казваш е вярно, но не можем да си спомним при хора като теб е закодирано във ДНК-то и осмата чакра е все още отворена, другите имаме по 7 чaкри само и сме дотам.
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Попчета откажете се от електричеството, автомобилите, телефоните и телевизорите и не зьбравяйте да ни кажете, че Земята е плоска и не се върти и е на 6 000 години. Няма ги комунистите да ви подкарат отново със една сопа и ще станете само на попчета.
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първата буква е А-арианският дев също и Аз ,втората буква е Б-Баал богът или боговете А и Б заедно АЗ-ът на боговете. Древният бог на българите е Баал погрешно смятан за демон, това е огнен слънчев бог за нас означава Бял бог. А пък за БААЛ-ХАРА всички сме чували по нещичко.
10
1
 
12
 
! Отговори
орто мета пара преди 4 години
по делата им ще ги познаете ролекс мерцедес охрана ...
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Опитват се да пробиват на пазара, това са опитни търговци и манипулатори, и си вярват.