Вярващи дирят изцеление от чудотворна икона на Св. Богородица

Проваде се традиционното литийно шествие от Бачковския манастир
Обновена: 29 апр 2019 18:54 | 29 апр 2019 18:40, Красимир Ангелов
22

По традиция българи от цялата страна се събраха тази сутрин в Бачковския манастир за традиционното литийно шествие с чудотворната икона на Света Богородица.

Това е най-старият църковен ритуал у нас, който води началото си отпреди 400 години. Вярва се, че днес иконата има най-силно действие, именно заради това и много хора се прекланят, за да потърсят решение на своите проблеми.

По традиция, на втория ден от Великден, копие на чудотворната икона се изнася от манастира и на ръце се носи до местността Клувията, където през 17 век е открита от две овчарчета. Легендата разказва, че тя е била скрита високо в скалите по време на турското робство, когато манастирът е бил опожарен.

Вярва се, че на втория ден от Великден силата на чудотворната икона е най-голяма. Богомолците изминават 4-километровото разстояние пеша и се надпреварват да участват в носенето й, тъй като смятат, че така ще се прогонят болестите и проблемите си, разказва Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преполагам на носещите иконата са поискали предварително по 100 лева, за да имат достъп! То в чврквите всичко е с ценоразпис. Някой да се моли за твое здраве и хоп, 5-10 лева, зависи от черквата. И още нещо, мисля си това, И Бог създаде човека... и сега Богородица е родила преди това Бог или нещо нещата не свръзват исторически. Да не ми минават разни попчета с лафове за света троица, понеже гейм оф тронс е по-правдоподобна версия.
18
4
 
5
 
! Отговори
До 11 преди 4 години
Продължвай да си го повтаряш надявайки се, може и да те спаси иконата! Тази икона ще ти помогме ако се праснвш с нея по главата почитайки и обичайки се . А комбинацията Господ Бог Исус.. направо е потресаваща. Вие какво евангвлие сте чели?! Сигурно в гетсиманската градина Исус се е молил сам на себе си да го отмине горчивата чаша! Толкова сте изтрешели, че бе знам Бог как търпи подобни извращвния с вярата.
17
2
 
1
 
! Отговори
Wali преди 4 години
Чудят се какво ще направя сега, ще ги нахраня със собствените им зъби ... особено дарът божи ...
16
3
 
6
 
! Отговори
Хари преди 4 години
Отново обичайното- говорещите си с въображаемите си приятели размахват пръст и наставляват- не прави това, направи онова! И на какво основание? На основание древни митични предания и тълкуванията им от брадясали чернодрешковци, дето през живота си не са свършили полезна работа за 5 лева. Чудотворни изображения, моля ви се...
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От заплес, най-страшната болест.
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От какво са болни тез ?
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 15Схванал си точно за разлика от зомбитата и блеещите "князе"!
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1. "Аз съм Господ Бог твой;да нямаш други богове освен Мене"2. "Не си прави кумир и никакво изображение на онова,що е горе на небето, що е долу на земята, и що е въвводата под земята; не им се кланяй и не им служи"Абе несъм вярващ, атеист съм, но християнската конституция е от 10 точки - т.нар. Божи заповеди, а номер 2 си е пределно ясна -" никакво изображение" ," не им се кланяй" и т.н.
11
1
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 4 години
наброс, тия дето дирят, потеря сторили ли са, чоджум?
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едни се редят на опашки да си платят данъците и здравните осигуровки, други чакат да видят чудотворната икона. Очевидно хората се надяват повече на иконата отколкото на НЗОК, пък и е по-евтино.
9
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 5Какво общо има православната вяра с иконите?!Разбира се, че Православната Вяра ИМА ОБЩО със светите Икони и иконопочитанието!Почитаме с вяра, надежда, любов и благоговение светите изображения на Господ Бог Иисус Христос, на Пречистата Пресвета Богородица и Дева Мария, на светиите и светите Ангели. Светите икони НЕ са идоли и тяхното благоговейно и благоразумно почитане НЕ противоречи на втората Божия заповед.
8
4
 
10
 
! Отговори
До 5 преди 4 години
Какво общо има православната вяра с иконите?! Както искаш, но се запитай в какво точно вярваш - в Бог или в портрет на човек! По същата логика сигурно утре ше идеш да се кланяш и на Дядо Добри да ти изкара изпита по химия! Не съм някой, който да казва кой в какво да вярва, но вярата и иконите нямат нищо общо. Човек като не разбира божественото вярва в каквото му кажат някакви незнаещи папи и владици.
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Вярващи" дирят изцеление от чудотворна икона на Св. Богородица......и луди водят слепи, български партиен вариант!
6
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 6Те са в ЗАБЛУДА и "вярата" им е лъжовна, измамна.
5
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До драскачите по- долу:ЗАСРАМЕТЕ СЕ!!!! ПРЕСТАНЕТЕ да пишете хули!!!! Християнската Православна Вяра е хубава и чиста, без петно! Без вярата в Бога, без Христовата Православна Вяра и Църква , човекът е нищо!!!!
4
4
 
10
 
! Отговори
Стефан Ч. преди 4 години
Има, разбира се, случаи на излекуване на болен, необясними на медицината. И ако този човек, макар и веднъж, е търсил "помощ" по този наивен начин- ето го чудото. Докато има неизвестни за науката ще има и папо за попо.
3
6
 
20
 
! Отговори
Agn. преди 4 години
Както обикноврно попщината разчита на слабостта на хората в трудни моменти, за да изчопли някоя и друга пара от всеки от тях. Има хора, които от отчаяние са стигнали до положение да вярват, че картинки на митологични персонажи ще им помогнат. Да даваш лъжливи надежди на такива хора е най-малкото недостойно.
2
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Които вярват в Бог не им трябват никакви икони. Бог е казал. Вярвайте в Мен не си правете идоли и не се молете на измислени светци. Кое от тези неща се спазва в православието. По всяка вероятност поповете не са чели Библията иначе щяха да знаят какво е казал Исус Христос. Истински вяраващият човек не ходи в църква той се моли вкъщи а не на показ. Бог е в него не му трябва нищо друго. Най грешни са тези които допреди 30 г. бяха атеисти и изведнъй станаха набожни. Да ама Не.
1
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото и да съм вярващ, никога Исус нито Бог са казвали да се кланят вярващите на икони. Следователно изречението вярващите дирят изцеление от икона е брутален грях! Вярващите турсят изцеление от БОГ, само от БОГ. Дразнещо е как може всичко да се материализира, особено с вярата в БОГ. Позорно е!

Спонсорирани публикации