Атанас Буров и ролята му за стопанската история на България

Той е един от хората, които участват в новото позициониране на България
3 май 2019 23:00, Екип на Bloomberg
28
Атанас Буров и ролята му за стопанската история на България
Снимка: Pixabay

Българският политик Атанас Буров има основна роля за международното приобщаване на България в политиката и стопанския свят след загубата от Първата световна война. Това каза д-р Владимир Златарски, историк, ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Българското правителство, в което Буров е външен министър, успява да сключи споразумения за първите два следвоенни международни финансови заема. По този начин българската икономика поема "глътка свеж въздух" за първи път от няколко години и може да се нареди в международния ред".

Той е един от хората, които участват в новото позициониране на България, заяви Златарски.

Животът му е пълен с превратности, допълни той.

"Буров принадлежи към първото следосвобожденско поколение. Формира се като личност и се образова в условията на свободна България. Той е носител на духа на подем, който е характерен за епохата".

Буров започва политическата си кариера като деец на Народната партия, коментира гостът. 

Вижте още на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
26
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако някой си мисли че социализмът е виновен за сегашното ни нерадостно положение значи няма никаква връзка с главния мозък.Да се оправдават със събития отпреди 30 години могат само пълни лузъри,деградажи,или индивиди паталогично концентрирани в омраза.Не хора,светът е широк,развива се,за 30 години човекоядци станаха авангардни, цветущи държави.Всичко е въпрос на добър мениджмънт,образование и Върховенство на закона.Властта чрез призрака на комунизма отвлича вниманието от грандиозните кражби сега
5
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СтаматБегай у нЕкой музей да целуваш скъсаните о..пин..ци и каскети на обирджиите на мандри. За друго не те бива.
4
10
 
50
 
! Отговори
:((( преди 5 години
Този вид български граждани успешно са избити след 09.09.1944 г. или са натикани в миша дупка. По същия начин са били изолирани, подценявани, пренебрегвани и оцелелите, създадени и възпитани от тях потомци.За да запълни вакуума, новата власт започнала да раздава званието АБПФК и да узаконява безброй привилегии за децата на носителите на това звание.Последиците от всичко това представляват - образно казано - една гнусна попара, която ние сърбаме и днес.
3
53
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да го разкарате този дявол от новините,довел до нещастие маса хора!Симпатичен няма да ни стане никога.
2
14
 
66
 
! Отговори
Димо преди 5 години
Велик,много велик БЪЛГАРИН !!! Направил толкова за България ! Единственният действащ депутат записал се доброволец в Балканската война и едва оживял след раняването му при атаката при Чаталджа. Комунистите и на него не простиха.
1
7
 
58
 
! Отговори
бай Стамат преди 5 години
като гледам сегашните дрисни-политици и куфарите не могат да носят на Буров.