Хуманист, реформатор, лидер: Плевнелиев за папа Франциск

Силата на лидера се измерва с общочовешките измерения, заяви президентът
Обновена: 5 май 2019 14:33 | 5 май 2019 12:47,
311
Хуманист, реформатор, лидер: Плевнелиев за папа Франциск
Снимка: БТА

Очакванията са за историческо постижение на една историческа личност, на един свят човек. България има самочувствието и трябва оттук нататък да може да каже "Светият папа дойде тук и отправи послание за мир - държава, която е фактор на мир в региона".

Още по темата

Това сподели държавният глава Росен Плевнелиев (2012 - 2017 г.) пред Bulgaria ON AIR. По думите му за папа Франциск е важен обикновеният човек и успехите му, а не рейтингът на един или друг политик.

"Ние имаме посещение от един невероятен хуманист - един папа реформатор, един световен духовен лидер, който променя света за добро и който има силата и смелостта в трудни моменти да казва нещата в прав текст", допълни Плевнелиев.

За спомените си от Ватикана той разказа в ефира на "България сутрин", че е имал късмета да бъде първият българин, който е стиснал ръката на папа Франциск и да го покани да дойде в България.

"Папа Франциск е един световен лидер, който ни учи на мъдрост и на скромност, каквито много малко други притежават. Силата на един лидер се измерва именно с общочовешките измерения", категоричен беше Плевнелиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес папата завладя всички български медии и не им остава време за отразяване на Томина неделя.Да не забравяме, че все пак сме Православни, нито че Тиквата целува ръка на католик.
6
2
 
26
 
! Отговори
ДО 5 преди 4 години
Радев е Православен .Ти си от ИДИЛ .Защо не се самосезира Прокуратурата - МУСА пише от Затвора до Терористите .
5
6
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой беше този Плевнелиев?!
4
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Но не и духовник. Да признаеш мюсюлманството, будизма и другите религии за истински, означава да се отречеш от собствената си вяра. Каква е тази вяра, ако се съмняваш, че проповядва истината?
3
4
 
35
 
! Отговори
истината боли преди 4 години
Луцифер е тук, Демоните се събраха около шефа си!!
2
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре дошъл,на папа Франциск в България!Носещ името на Св.Франциск,радетел за единение на католическия и православния свят.Св.Франциск е помагал на всеки,който отиде при него и помоли за помощ,независимо от пол,националност и религия.
1
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха-ха, и тоя *** ли се включи в хора.Тоя няма право да се изказва, тъй като не е християнин - нито православен, нито католик.