Румен Радев: Недоимък, високомерие, но армията оцеля!

Когато другите бягаха от отговорност, българският войник винаги се е жертвал
Обновена: 6 май 2019 16:03 | 6 май 2019 10:45, Нели Христова
242
Румен Радев: Недоимък, високомерие, но армията оцеля!
Снимка: Булфото

"За българина армията винаги е била символ на чест и храброст." Това каза президентът Румен Радев по време на речта си на пл. "Александър I Батенберг" по повод Деня на храбростта и празника на Българската армия, предадоха от агенция "Фокус"

"Последните десетилетия войската преживя всякакви експерименти – недоимък, съкращения и политическо високомерие, но винаги оцеляваше, защото хората с пагони осъзнават мисията си". Така държавният глава започна речта си и подлъжи: "Малко са държавите, съхранили своето име, вяра и език през многовековни превратности и изпитания. Ако днес България е една от тях, то е защото нашият народ е изпитал и осъзнал необходимостта от единството на меч, дух и слово. Затова на днешния светъл християнски празник – Гергьовден, нашият народ отдава своето признание към своите войни и отбелязва Деня на храбростта и празника на Българската армия. Летописите пазят безчет победи на войската ни в защита на нашия народ, националното единство и независимост".

По думите му и в най-тежките дни на изпитания, когато други са бягали от отговорност, българският войник е бил последната саможертвена преграда в защита. "За българина армията винаги е била символ на чест и храброст“, допълни президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вчера на същото място Папата говори за МИР, а днес кремълския парашутист Радев докара допотопна руска ръждясала железария за водене на ВОЙНА !Тръмп затова така каза: Дай на балканския русофил руски Калашник и го чакай да подпали следващата СВ, а ти да ходиш да го защитаваш !
19
22
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Президента Радев е супер!Спомнете си за онзи гол охльоф плевналиефф и ще видите огромната разлика!За боеко по-добре да си замълча!
18
2
 
8
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Румката е съвсем прав! Мишето крадеше от залъка на наборните военнослужещи и въртеше алкохолни далавери с парите за храна. Затова наборните военнослужещи гладуваха, а в армията имаше недоимък.
17
6
 
14
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 4 години
некой да ми припомни кво вършеше ал бънди преди да се превърне в един от старците от терасата на мъпет шоу.
16
10
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Честит празник на всички българи служили преди и сега под знамената на БА.Без армия няма държава,това разбраха и постоталитарните ни политически парвенюта,умишлено разбили и опустошили армията,за да могат...спокойно да разграбят държавната общонародна собственост.Възраждането на армията предстои,както и на държавноста,но не под знамената на ГЕРБ,които не са способни на това.Бог да пази България,народа и неговата армия.
15
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами направи нещо бе Румене прати войската да вземе Ролса на Бенчо и да го продаде, къв е тоя недоимък ?
14
23
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добър човек е Радев.
13
13
 
24
 
! Отговори
нищо лично преди 4 години
Но когато един военен се захване с политика,нито е военен,нито политик!
12
19
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русофилската Мафия превърна и последния чисто български празник в ден на носталгия по съветско време с битпазар на архаична руска военна железария на центъра на София, който и без това отдавна е превърнат в долнопробно московско предградие !
11
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държавата умря, ама важното е, че армията и мафията оцеля.
10
1
 
18
 
! Отговори
селянин преди 4 години
Ами вземи и върни всички наследници и родственици на власт имащите днес и в миналото за да си отслужат ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА КАЗАРМА. ЗАЩОТО , КОГАТО РАЯТА СЛУЖЕШЕ ЗА ЧЕСТ И СЛАВА. ТЕЗИ ОТ ЦК на БКП и трансформираните днес в различни полит. партии и техни наследници си градиха бъдещето с куфарчетата с парите. И днес живеят и работят не в Русия а в САЩ и западна Европа.
9
4
 
17
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 4 години
Апартаменти , къщи, субсидии , заплати , пенсии ,крадене ,измами, безделие : това е армията и държавата БулгарКючек ЕСКак е по плажовете на победителката Гърция ? Да се върнете навреме , с новите ви мощни коли в новите ви ,огромни апартамени .Струващи колкото две села , празни . Пълни с празната ви демокрация
8
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Армията оцеля в мирно време и то без пушка да гръмне как да не се гордеем горди сме бе, а вие политиците не се ли срамувате от себе си ?
7
19
 
24
 
! Отговори
Румбата преди 4 години
Президент - мрънкач и ***. Трябваше да стане таксиджия.
6
21
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Червения пипон се мъчи да се самопохвали с финт. Нали почина ромката дето го фалеше, та сега трябва пинизи да ползва.
5
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес е Гергьовден. Жалките ни медии първо почнаха деня с 5-6 статии за папата, след което се сетиха, че имаме и национален празник.
4
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разграбени рушящи се военни подделения из цялата страна чиито земи се приватизират за да строят хотели за *** и пияндета запечалба на пари .Армията крета а половината от мъжете на Блгария са меки китки
3
18
 
25
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Армията оцеля,но дойде ти фа тмако ,и я довърши
2
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не винаги да не лъже до 89 год някъде се гордеехме последите 30 год не се гордеем. Оставка.
1
20
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре че Радев се разкара от армията, та тя да оцелее !

Спонсорирани публикации