Наши военни медици заминават на мисия в Афганистан

Те ще участват в НАТО-вската "Решителна подкрепа"
16
Наши военни медици заминават на мисия в Афганистан
Снимка: архив, БулФото

ВМА изпрати нов екип на мисия в Афганистан.

Военномедицинският екип ще участва в мисията на НАТО "Решителна подкрепа" и ще се грижи за здравето на 38-я български контингент на Въоръжените сили.

Международната мисия е фокусирана върху подготовката, подпомагането и предоставянето на екипи от съветници за афганистанските държавни институции и националните сили за сигурност във взаимодействие с афганистанското правителство, партньорите и другите международни организации, ангажирани в региона.

Участието ни е съгласно отговорностите на България като член на НАТО.

През март български военни медици заминаха за Мали, където участват в мисията на Европейския съюз за обучение на силите за сигурност на Мали. Поредният екип се грижи за здравето на личния състав на щаба на операцията, базиран в столицата Бамако.

"Българските военни лекари участват в различни хуманитарни и мироопазващи мисии зад граница повече от век, като винаги са получавали отлична оценка за представянето си. Това е изключителен атестат за високия рейтинг не само на ВМА, но и на Българската армия при участието в международни мисии", се посочва в съобщениетона ВМА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От все сърце им пожелавам на тия неканени "медици" да се натъкнат я на мини, я на пукотевица.
12
0
 
2
 
! Отговори
Бау преди 4 години
До Само питамЗа пари, майна.
11
0
 
2
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Чий ще го дирят там при недостига на медици в България?
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
кАКЪВ ЩЕ ГО ДИРЯТ НА КРАЯ НА СВЕТА?зАЩО НЕ СИ СТОЯТ В бЪЛГАРИЯ?
9
1
 
4
 
! Отговори
Кармазъ Сикиш преди 4 години
Трябва да се прати и последния ни доктор да лекуват "рейнжърите" ни, все пак те пазят маковите полета от лошите талибани. Нали после ще искаме херца и за нашите деца.
8
0
 
4
 
! Отговори
ба си преди 4 години
Ба тва нато, ба тая "решителност". От 90-те години бият тия афганистанци и още не могат да ги добият. Само като се сетя, че през 80-те години пака това нато пращаше военни инструктори там да учат талибаните. Пращаше им и "стингъри" и какво ли не въоръжение, а после решиха да ги "демократизират решително" :)
7
2
 
5
 
! Отговори
МЕДИЦИТЕ ЗАЩО преди 4 години
ЗАМИНАВАТ? --- ДА НЕ СА СЕ ПОБОЛЯЛИ БАНЯДЖИИТЕ?
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко е за наша сметка.Даваме луди пари за да подкрепяме краварите в агресията им.Само и само Цвъко да се докопа до Молитвената закуска.Герберунгелите са предатели и ***.Никой не смее да каже колко пари до сега сме дали за тези никому ненужни мисии.Милиарди отидоха на вятъра.
5
2
 
14
 
! Отговори
пълна лудница преди 4 години
"Решителна подкрепа"за кой НАТО са вече 10 г.в Афганистан а там ситуацията е катастрофална,нямаме място в мръсните игри на САЩ.
4
1
 
6
 
! Отговори
Бау преди 4 години
До абсурдистанТочно така. За МРТ нормалните хора чакат по половин година и през това време болестите им се влошават, а всеки некадърник с униформа се изследва три дни след назначението. И това го плащаме ние.
3
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В БГ вече всички са излекувани и дойде време да излекуваме и афганистанците.
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мисията в Афганистан е безмислена, защото не може да бъде постигната победа. Колко години са там САЩ и НАТО и колко трлиона са похарчени без ефект?
1
2
 
19
 
! Отговори
абсурдистан преди 4 години
за Българина доктори Няма , ама пращаме за Афганистан !тая Вма за Милиони е абсолютно недостъпна за лечение на хората , там влизат само военни, Връзкари ,политици и сродници ,а Народа плаща масрафа !