Нито един учител не възразил срещу "детската полиция" в читанката за 3 клас

Авторите й избрали "Новият закон", програмата не го изисква
68
Нито един учител не възразил срещу "детската полиция" в читанката за 3 клас
Снимка: Facebook

Читанката за 3 клас, която провокира обществото с приказка за детска полиция, е одобрена за преподаване през миналата година.

Още по темата
Според процедурата комисия разглежда учебника първоначално и ако бъде одобрен, както е станало в случая, той се изпраща за мнение до всички учители в страната, които преподават в съответния клас.

Това съобщиха за Dnes.bg от пресцентъра на МОН в отговор на запитването ни.

"Не сме получили нито едно негативно становище срещу този учебник или текстове в него", посочиха от просветното министерство.

От там уточниха също, че в учебната програма няма изискване въпросното произведение - "Новият закон" от Кристине Ньостлингер, да присъства в читанката.

Решението тази приказка да стане част от съдържанието е изцяло на авторския колектив - С. Здравкова, Т. Власева, Ю. Спиридонова, В. Славова. Изданието е на "Анубис".

Редакцията ни се свърза и с издателството и очаква тяхната позиция, както и връзка с авторския колектив за коментар.

Съдържанието на приказката "Новият закон" породи негативни коментари в социалната мрежа за това на какво тя учи децата и в контекста на притесненията, че под различна форма се прокарват чужди интереси и виждания у нас за детското възпитание.

Въпросът е чувствителен и заради темата за Стратегия за детето, която разбуни обществото и която е замразена по разпореждане на премиера Бойко Борисов, докато по нея не се проведе широко обществено обсъждане.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: ЧитанкаучебникМОН
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
10
 
! Отговори
Кр. Т. преди 4 години
По училищата е ужасно. Не може да им се скараш,наказанията са смехотворни,не може да повтаря година, не може да го изгониш. Учителят е с вързани ръце,да не би случайно да накърни правата на някой,който вдига класа на главата си. Учениците безнаказани вилнеят и са сигурни,че ще вземат диплома,каквото и да става. Влезте един ден в клас и тогава коментирайте
60
0
 
6
 
! Отговори
Иванова преди 4 години
Много добре си измиват ръцете с учителите. Да ви кажа как става. Във всяко училище избират един учител, който трябва за отрицателно време да прочете всички учебници,учебни тетрадки -за няколко класа и по всички предмети. Това разбира се е невъзможно. Слага подпис,че няма грешки,защото ако каже че не може да ги изчете за толкова кратко време ще последва наказание.
59
0
 
4
 
! Отговори
Лъжци преди 4 години
Лъжи,лъжи и само лъжи! Лъжат вече не като ромеи,а като дже-н-дъ-ри! Излъгаха нагло,че 80 % от жените били малтретирани, лъжат още по -нагло че всички родители си пребиват децата, сега лъжат и за това! Това е основата на тази сатанинска идеология-лъжа,лъжа и пак лъжа! И нищо градивно,нищо истинско! Мерзост! А оная гнида Богданов дано да го засеча някой път на тъмно някъде....
58
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Учителите са безгласни букви.Никой не ги пита за нищо,а ако ги пита е проформа/ за пред хората/.Зависими са от делегираните бюджети които ги задължават да не пишат двойки,отсъствия,да подаряват високи оценки /на незнаещите/и дипломи ако искат да си запазят работното място.Зависими са от разни НПОта които "закрилят"ученика и поддържат агресивните родители.Не могат спокойно да преподават знанията които имат на децата които отиват да ги получат, защото гореспоменатите неща не им позволяват.
57
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен потребител преди 4 години
Как ще възрази, на Тодор Живков възразявсше ли някой?
56
0
 
4
 
! Отговори
znaete li kaakvo ... преди 4 години
...ima nujda ot politsia ,koiato da vkara vsichki sbarkaniatsi ot EU I EP v EZatvor !!! Tezi hora triabva da badat sadeni za prestaplenia sreshtu chovechestvoto !!!
55
0
 
4
 
! Отговори
nezabvano van преди 4 години
ot satanistkia EU !!! Vsichki nizosti idvat chrez narejdane ot tam I se vnedriavat ot nishtojestvata unas !!!
54
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добрият цар дойде и си прибра горите
53
1
 
8
 
! Отговори
Старо куче преди 4 години
Това е така. Нито един нормален учител няма да преподава от шорошките учебници, защото уважават учениците си, родителите им и най-вече себе си!
52
0
 
23
 
! Отговори
Правило преди 4 години
"Правилните" учители одобряват "правилните" учебници! Иначе ги сменят с по-правилни.
51
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не виждам проблем, нито учител, нито някой ученик чете учебници. Неграмотността е държавна политика.
50
1
 
38
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Не мислех да се включвам в дискусията,но се чувствам персонално обидена!Първоначално е одобрена от комисия на МОН,след това се дава за одобрение на учителите/срок за написване на рецензиите -от днес за днес/,някой направи ли си труда да преброи началните учители и след това си направете сметка дали ще се прочетат всички мнения от така наречените "Експерти"?!От българския учител не зависи нищо,спрете да си измивате ръцете с него,Господа!
49
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой иска да обърне страната ни на един модерен ГУЛАГ. Затова толкова много напират децата да бъдат "възпитавани" в културни марксизми и други декадентски идеологии. Никакви фондации не биват да имат право да се намесват в учебните програми или съдържанието на учебниците. Родителските комитети са тези, които имат подобни права. Всякакви други измислени организации, промотирани и финансирани от един особен етнос, който си вре носа навсякъде, трябва да бъдат забранени в България.
48
0
 
1
 
! Отговори
До 43 преди 4 години
Как се уредихте със самостоятелна форма за ученици в начален етап?
47
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Детската полция пази децата, родната полиция пази нас и никой не е опазен нито децата нито гражданите особено възрастните по селата - там полиция с месеци не виждат.
46
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
51 у-ще Елисавета Багряна също е спонсорирано от фондация отворено общество.Директорът беше замесен в педофилски скандал.Каква реакция очаквате от днешните учители.Та те са по прости от учениците.
45
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Заплакал царят" с тире за пряка реч... "Окей"... читанка... ПО БЪЛГАРСКИ????? Не.
44
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БГ се управлява от сорос и неговите НПО-та, герб са само техни инструменти, които имат право и цел само да крадат.
43
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази знае ли, че България е имала и има велики писатели и поети?! Нямаме нужда от подобни простащини в учениците на децата.
42
0
 
15
 
! Отговори
бубууу преди 4 години
да направат и първо детско полицейско управлени и да се издадът бейби лични карти а служителите да задават контролен въпрос от коя детска градина сте с колко бисквитки разполагате моля да ни придружите до най близката мама за изясняване на ситуацията