Плевнелиев за Деси: Ако реши да се занимава с политика, няма да я спра

В Бавария им казвали "слънчевата двойка", а в Китай - love story
Обновена: 18 май 2019 10:56 | 18 май 2019 10:42, Анисия Иванова
287
Плевнелиев за Деси: Ако реши да се занимава с политика, няма да я спра
Архив: Булфото

Ако Деси Плевнелиева реши да се занимава с политика, съпругът й - Росен Плевнелиев, няма да я спре.

"Като мъжа до нея аз ще ѝ кажа само едно: “Чуй сърцето си. Не мозъка, не разума, сърцето. Ако сърцето ти казва да направиш това нещо, аз съм до теб”, разкрива президентът на републиката 2012 - 2017 г. в интервю пред "24 часа".

Сред инициативите, които двамата са започнали, са дарение за 2 бебета инвитро, учредяване на годишна стипендия за Американския университет и договорени инициативи с българите в чужбина като менторски часове и хъб за BG иновации в САЩ, каза още той.

На рождения си ден Плевнелиев помолил вместо подаръци гостите да пуснат дарение за ин витро процедури. "5950 лв. се събраха. Ние с Деси ще додадем още 4050 лв., за да станат общо 10 000 лв. Ще изберем такива, които нямат право на повече опити инвитро, финансирани от държавата", обясни Плевнелиев.

"Направих фондация - “Решения за бъдещето”, която е финансирана основно със собствени средства. Целта е да помогнем наболели проблеми на българското общество да намерят решение", каза още той.

А като първи приоритет посочи българите в чужбина: "Аз съм единственият държавен глава, който се ползва от правото си на референдум, като с референдума за електронно дистанционно гласуване исках да овластя българите, където и да са те по света, да могат да гласуват и да променят бъдещето на страната. Те много ме обичат, аз много ги обичам и сега започваме проект заедно с Българската асоциация за дялово и рисково финансиране и с фондация “Америка за България”, в който търсим възможността да стигнем до българските общности, където и да са те по света."

За целта ще се използва опита на Ирландия и Израел, които "имат феноменални механизми как да интегрират собствените си граждани".

Плевнелиеви искат да активират и дарителските кампании. "Самите ние с моята съпруга даваме немалко. Нямаме амбициите да бъдем квалифицирани като някакви новобогаташи, които искат да парадират със състоянието си. Имаме амбицията да споделим, да дадем, да помогнем с каквото можем", даде за пример той.

Със съпругата му даряват по 12 000 лева на година за стипендия за българин, който не може да си позволи добро образование у нас.

Човек остава в историята не с това, което е взел, а с това, което е дал, убеден е той.

Относно семейния си живот и международните си ангажименти Плевнелиев обяснява, че двамата с Деси са лице на България. В Бавария им казвали “слънчевата двойка” и са му поставили ултиматум без нея да не се появява, искали и да ги оженят с гледка към Бранденбургската врата, а в Китай ги наричали love story.

А за тъщата: "Тя е като немски възпитаник. Може да подреди когото се сетиш....Безкрайно много харесвам, че с нея си говорим, обменяме аргументи, вземаме заедно решения."

"Скоро натоварих в един ван 4 деца, тъща и куче, и така с Деси отидохме до Гърция. Незабравимо!", обобщава Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
3
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заради тоя, хората спряха да си кръщават децата Росен.
108
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този имаше фиктивен брак за да стане президент. Излъга народа, подигра се с конституцията и интституцията.
107
3
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докога ще ни го натрапвате? Омръзна ни да ни занимавате с Плевнелиев!Сега Банова ли ще лансирате?
106
1
 
36
 
! Отговори
хахахааа.... преди 4 години
До Един от СеверозападаЧе сте избрали - това и са получили.....
105
2
 
48
 
! Отговори
нещастна държава преди 4 години
"Като мъжа до нея аз ще ѝ кажа само едно: Чуй сърцето си. Не мозъка, не разума, сърцето. Ако сърцето ти казва да направиш това нещо, аз съм до тебХАХАХАХХАХАХХАХАХАХАХААААААААААААААААААААА..................
104
2
 
70
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
Даааааааааааа, много благодаря за тази статия!!!! Тя напълно илюстрира вижданията за политиката и политиците на Герб! Всеки може да се набута в политиката, с малко протекции. Учил- не учил, знаещ-не знаещ, важното е да познаваш правилния човек, ракетата -носител, която да те вкара в политиката.А дали ставаш за тая работа-на кого му пука-всички около теб са така. Калинка, с фалшивата диплома управляваше милиарди, физкултурник -министър на МВР, бил преди това сержант шофьор там, пожарникар-премиер
103
2
 
39
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Българското Хилъри?-----------Глупости, Хилъри има таш*ци. П.П. Или ти за Деса говореше?
102
1
 
64
 
! Отговори
Тиквоний Велики преди 4 години
Още се чудя,как тоя ни е бил президент....
101
2
 
50
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Те много ме обичат, аз много ги обичам и сега започваме проект заедно с Българската асоциация за дялово и рисково финансиране и с фондация Америка за България----------кои са тези ТЕ? За българите ли говорим ? За Америка за България? Или за Антоанета Цонева, Асенчу Генчевия и Ивчиту Инджева ?
100
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ама пенсията му е до живот. Аз ако съм на мястото на Деси нще го дондуркам и пак ще си хойкам
99
2
 
60
 
! Отговори
Любопитен преди 4 години
Може ли поне един линк към издание, което ги е наричало слънчевата двойка и love story ? Само един линк моля! Защото имам едно усещане, че Плевнелиев ЛЪЖЕ !!! А когато лъже бивш президент за такива *** неща, представете си за какво е лъгал още. Само един линк моля!
98
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българското Хилъри?
97
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
някой като ми каже да слушам сърцето си, този безчувствен мускул, чиято работа е да изпомпва кръв и много ми става смешно
96
0
 
47
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Що прави Господ, где гледа????------------------Ти утре ако бръкнеш у контакта Господ що да стори - да спре тока ли ? Господ може и да пази пияния, ама глупендера - НЕ !Как ще се изкефя тая след 10 години тоа съвсем като замяза на сдъвкана стафида - как ще му вземе детето, половината имоти и половината пари !Мунччччоооооооооооооооо....
95
0
 
52
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Аве роска тая преди да легнеш с нея трябва пълен имунизационен курс да си биеш все едно в Африка ще ходиш бе.Толкова е минала, че кой знае с кво са я надарили.... Ти реши жена да я правиш. Верно приличаш на Мисер Бийн във фазсада , ама си богат бе . Що манекенки, що актриси и певици, ти холивудски актриси може да пердашиш бе... Разни дупенца от по филмите бе ... *** не - наш *** си взе Деса ! Кварталната Деса!
94
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тралалай и Тралалайка политици !?!?!? Мбухахахаха ДДД -:))))))))))))
93
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що прави Господ, где гледа????!
92
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Де кой минувал я милувал и бракувал ,а един лапнишаран си я взел за жена. Деси и политика....две думи достатъчни за предизвикване на позиви за повръщане.
91
0
 
51
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Абе ...тоа Гений неземен... този атлет... този бог на мъжеството... (роската имам в предвид, не Деситу не се бъркайте, нищо че тя е мъжа в семейството)....Тоа цитрус неземен - дали още вярва, че ще го направят шеф на НАТО ?!!! :)))))))
90
1
 
47
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
тааааа по грозновата таратайка, минала по всички тенекеджийници в България тая па как го върза тоа бе... Коли, предавания по телевизията, сега политика ...Тя две думи не може на кръст да каже бе...ама на ... Намери един мало*мник и го върза през таш*ците с едно ремарке, скоро може и второ да му окачи отзад на диференциала.... Гнус бе.... ГНУСН МЕ Е !!!!!