Болните от морбили у нас продължават да растат

Регистрирани са 759 случая, 2/3 от тях са в София
28 май 2019 14:40,
10
Болните от морбили у нас продължават да растат
Снимка: Pixabay

Продължават да се увеличават случаите на заразени с морбили у нас. В момента има 759 заразени, разкри националният здравен инспектор доктор Ангел Кунчев пред bTV.

Още по темата

Случаите на морбили у нас вече 497

В сравнение с миналата година увеличението е повече от 40 пъти. В София са две трети от заразените. Голям е броят им и в област Благоевград, откъдето тръгна заразата.

Първите случаи бяха в детското отделение на болницата в Разлог. Вече има болни от морбили в Пазарджик, Бургас, Перник и Пловдив.

"Винаги, когато има разпространение на заразно заболяване, има повод за притеснение. В последните 2-3 години тече епидемия от морбили в Европа, както на изток, така и на запад. Водеща беше Украйна с десетки хиляди случаи, но има заразени и във Франция", заяви доктор Кунчев и допълни, че след Румъния и Сърбия, в момента заразата се е прехвърлила в България и Македония.

В момента най-много заразени има в София област. Случаи са регистрирани в Самоков и Ихтиман, но и в столицата и Кюстендил.

"Една трета от заразените деца са под имунизационна възраст, а останалите по някаква причина не са били имунизирани. В повечето случаи става дума за несериозно отношение на родителите, липса на личен лекар, пътуване извън България и смяна на населените места.", разкри националният здравен инспектор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
6
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
С колко сантиметра са точно пораснали болните от морбили след като продължават да растат?
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С това здравеопазване, цени на тока, топлата вода и сапуна, нищо чудно скоро и чумата да се върне. И болните не само че ще "РАСТАТ" ами и ще се разрастват.Със завършен 6-ти клас, трудно се пише заглавие, което да е посторено правилно!Виж, да се трият коментари си е друга работа! За там нито акъл, нито образование се иска!
7
0
 
12
 
! Отговори
123 преди 4 години
Болните от морбили у нас продължават да растат Как "растат" болните-на височина,на ширина...на килограми?!Много неграмотен човек е писал заглавието.Срам!!!
6
2
 
4
 
! Отговори
Анна преди 4 години
В интерес на истината едното ми дете направи остра реакция точно от тази ваксина, но при втория прием нямаше никакви проблеми, второто ми дете не реагира никак. За всеки случай ваксина е за предпочитане пред болест и ако от ваксината има реакция, усложненията от болестта ще са много по-сериозни. Честно, не знам на кого му е спокойно ако детето му няма мпр.
5
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво! Продължавайте да не ваксинирате децата си! И изобщо не ги водете на лекар. За какво ви е? Нали си има врачки и баячки. Я, колко е бил природосъобразен животът през 15 век! Направо в Средновековието се върнете, защото "ваксините са опасни", докторите са "мафия" и въобще има световна конспирация точно срещу вас и вашите деца.
4
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Антиваксърчета, дето БГ Мама им казва, че Биг Фарма е опасна, и ваксините са конспирация...Черният хумор и неваксинираните деца никога не остаряват.
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо изненадващо - Ихтиман, Самоков и Кюстендил където над 50% от населението вече е от ***.
2
0
 
24
 
! Отговори
матура преди 4 години
"Болните от морбили у нас продължават да растат"Нека пробваме по този начин: Броят на болните от морбили у нас продължава да расте.
1
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно вече е епидемия и ще трябва да обявят блокада на София без да може да се пътува за да не плъзне из страната.