Законът срещу изпирането на пари ще става все по-строг

Адвокат обяснява какви са новите промени
29 май 2019 20:08, Екип на Bloomberg
9
Законът срещу изпирането на пари ще става все по-строг
Снимка: Pixabay

Законът срещу изпирането на пари се очертава като едно от най-важните решения у нас с оглед намеренията ни да влезем в еврозоната и именно по тази причина е подложен на доста широко обществено обсъждане. Адвокат Емил Лукаев от адвокатска кантора "Пенков, Марков и партньори" коментира последните промени по закона в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Законът идва в отговор на приетите европейски регулации. Режимът ще продължи да се затяга и правилата ще стават все по-строги. Все още липсва практика по прилагането му. Дали ще бъде ефективен законът? Това ще покаже само времето", казва Лукаев.

Част от основните идеи пред закона са да се ограничи финансирането на терористични организации и отнемането на един от инструментите на "сивата икономика".

"Ако имаме клиент, който обикновено търгува с нас и сделките и операциите, които сключва с нас, са на стойност 5-10 хиляди лева и в един момент се покачат рязко, това може да е някаква индикация, че става нещо незаконно. В такъв случай можем да му изискаме допълнителна документация", коментира адв. Лукаев.

Мнението на юриста в пълните му детайли може да откриете на страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
7
 
7
 
! Отговори
Абе, Боко.... преди 4 години
А, за Милиончева, закон ше има ли!!?
7
1
 
9
 
! Отговори
marquise преди 4 години
Какъвто и добър закон да се приеме в борбата срещу изпирането на пари, меродавно е неговото компетентно, безкомпромисно и системно прилагане към всички уличени в престъпление. Тъй като това няма дa се случи по обективни и субективни причини, ефектът от промяната ще клони към нула. Проблемът е правоохранителната и правоприлагаща системи, които винаги ще работят избирателно.
6
2
 
8
 
! Отговори
Анти ПАФ преди 4 години
Ще се пере Само с БИО продукти-*** от времето на баба ни?
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Юристите", които "творят" тези недомислици са абсолютен позор за професията!
4
2
 
10
 
! Отговори
Друг адвокат преди 4 години
Всичко се прави, за да се притиска бизнесът и да бъде вкарван умишлено в постоянни нарушения, с цел да бъдат елиминирани от пазара тези, които не са СМЧ (силно мой човек).Мyтpенски времена.
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Законът срещу изпирането на пари ще става все по-строг. Но за кой?За политици, депутати, кметове и т. н. със строги закони си перат по- лесно паричките
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
10 000 лв на час или на минута? Та *** и прасчо крадът повече.
1
1
 
17
 
! Отговори
Anonimen преди 4 години
За България ли става въпрос те перат нон стоп те тепърва закони ще вкарват то Българина да не е като кон с капаци та да не вижда какво става ама за едни има закони а за други няма нямам думи

Спонсорирани публикации