"Смях с кауза": комедианти с благотворителна цел

Инициативата помага на талантливи деца в неравностойно положение
31 май 2019 15:00,
2

Шест от най-добрите Stand-up комедианти в България се обединяват в едно шоу, за да подкрепят "Скритите таланти на България" - новата целогодишна менторската програма за даровити деца и младежи в неравностойно положение на НПО "Операция плюшено мече".

Инициатива "Смях с кауза" е на Георги Кючуков и неговия екип. Дарявайки таланта си, те помагат на различни каузи. Идеята е, че когато даряват талант, помагат на талантливи деца в неравностойно положение, които са лишени от родителска грижа или са в риск", обясни основателят на "Операция плюшено мече" Михаела Стойкова.

Тя посочи, че децата, за които отиват средствата, се избират. Всяка пролет от НПО-то се свързват с институциите, които полагат грижи за малчуганите и чрез тях те подават кандидатурите си, каза Стойкова пред Bulgaria ON AIR.

Хората, които участват в програмата, даряват не само парите, но и време, усилие и емоция, допълни тя.

"Благотворителността има и егоистичен характер в това, че носи страшно много удоволствие на човека, който дава и е повече, отколкото си представяме преди да се занимаем с нея. Винаги, когато помагаш, ставаш малко по-безсмъртен", заяви Дими Деянски - е един от Stand-up комедиантите, които ще участват.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
По-равни преди 4 години
Т.н. хора в неравностойно положение ще ви скрият равенството! Добра инициатива ;)