Младите хора да вярват повече в себе си, зоват успели младежи

Обявиха победителите в конкурса "Най-изявените млади личности на България"
12 юни 2019 14:25, Павел Гълъбов
3

1405 гледания   |  Още видео
Младите хора
у нас трябва да имат повече вяра във възможностите си. Това заявиха в "България сутрин" двама от победителите в конкурса Топ 10 на "Най-изявените млади личности на България" Златин Цветков и Спас Керимов. Те са категорични, че у нас има страшно много млади хора с голям потенциал, но често те не си вярват и поради тази причина трудно се реализират.
Още по темата

Млади, умни и искат у нас. Хиляди българи обратно вкъщи, ще работят тук

Актьорът Златин Цветков, който със своя импровизиран театър бе отличен в категория "Културно постижение", сподели, че е много доволен от наградата, тъй като това е знак, че той и екипа му се движат в правилната посока.

"В момента хората са залети от информация и човек трябва да се научи как да я пресява. Това ще помогне най-много на младите", каза Цветков. Той допълни, че хората трябва да се фокусират върху позитивните неща, за да видят, че има смисъл да се предприемат действия.

"Критикуването и мрънкането е симулация на действие. Ние започнахме да експериментираме в парка с този нов вид театър. В началото нямахме публика, но с времето започна да има интерес. Насочим ли светлината на прожекторите към хубавите неща, към градивното, засилваме идеята, че има смисъл да действаме и можем да се справим", обясни актьорът.

Цветков бе подкрепен и от Спас Керимов, който със своята компания спечели в категория "Иновации в медицината", след като създаде първия 3D биопринтер в България.

"Трябва да се помисли стратегически какво може да се постигне в България. Тук има много възможности за самообучение и развитие. Няма никаква пречка да си максимално интердисциплинарен", убеден е Керимов.

Изпълнителният директор на фирмата Printivo Ltd допълни, че на него и екипа му им е било много трудно да повярват във възможностите си и че имат бъдеще у нас.

"Не се различаваме много от останалите държави спрямо креативния си потенциал
. Проблемът е, че все по-малко вярваме в бъдещето. Хората са обезверени. За нас фундаментално беше да разкъсаме оковите, които обществото бе хвърлило върху нас. Трябваше ни време да повярваме, че млади хора могат да се реализират в биопринтирането", обясни Керимов пред Bulgaria ON AIR.


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 9 месеца
Доколкото разбирам младите просто трябва да видят светлината в края на тунела .Ако светлината е изкуствена и тунела е без изход?
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
напред, в чужбина!
1
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Още сега е добре тези момчета да станат премиери на България, утре може да е късно. Ето това е възможност за развитие.