В Северна Македония се възражда темата за българската "фашистка окупация"!

Милен Михов от ВМРО: Не можем да се съгласим с това!
Обновена: 15 юни 2019 17:41 | 14 юни 2019 21:12, Боряна Павлова
120

14937 гледания   |  Още видео

"Силно провокативна" нарече предложената от Скопие дата за съвместно честване на Гоце Делчев на 7-ми октомври (б.ред. датата, на която са преместени костите на Гоце Делчев от София към Скопие) Милен Михов от ВМРО. Той уточни, че 7-ми октомври 1946г. не е и отделна дата, тя е следствие на една политика, която е наложена на България от Съветския съюз и Югославия през лятото на 1946-та година.

Действието се развива в началото на 46-та година с участието на Георги Димитров и българска партийна делегация, извикана в Москва от Сталин. На среднощно заседание Сталин диктува буквално на Георги Димитров и нашата делегация, какво трябва да се направи. Трябва да се направи следното, цитира Милен Михов: “да се даде автономия на македонците в Пиринска Македония и има три изречения на Сталин, които са много красноречиви: "Какво от това“, казва “великият диктатор“, "че няма македонско национално съзнание? И в Беларус нямаше такова, после се оказа, че има".

След тази среща Българската работническа партия комунисти приема цяла поредица от мерки, първата от които е унищожаването на ръководството на ВМРО, на Централния комитет и на стотици активисти на ВМРО.

Следва насилствената македонизация, датата 7-ми октомври за предаване на останките на Гоце Делчев е избрана изключително уместно в ситуацията във Вардарска Македония, уточнява Милен Михов.

“Тя трябва да съвпадне с провеждането на първия конгрес на Народноосвободителния фронт на Македония и датата 13-ти октомври, която и до ден днешен се чества като начало на националноосвободителната борба на македонския народ срещу българските фашистки окупатори. С такова нещо ние не можем да се съгласим“, категоричен е Милен Михов от ВМРО.

“Направих преглед на реакциите в Скопие в последните дни. Там възраждането на старите тези за българската "фашистка" окупация, за враждебността на България през Втората световна война отново се възраждат, предупреждава той.

Повече по темата гледайте в предаването "Брюксел1", събота, 17.30 часа, по Bulgaria ON AIR!

 


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
0
 
! Отговори
Възмутен преди 3 седмици
До за Русия с любов
Точно обратно - не е Сталин и руснаците в дъното на македонизма, а англичаните и Запада. Те са тези, които не искат на Балканите прекалено голяма България (защото тя е под влияние на Русия)
96
0
 
6
 
! Отговори
Бож. преди 1 месец
Какво се чудите: руско-сръбската агентура иска да откъсне страната от България (ЕС) и контраатакува!
95
0
 
2
 
! Отговори
Петърчо преди 1 месец
Ама чакай нали ДПМНЕ били сърбо-комунистите? Или Борисов и Каракачанов не знаеха че СДСМ и Заев са сърбо-комунисти когато подписваха договора? Какво крещяха симпатизантите на СДСМ на няколко протести? "Б.угари убийци" и "Сатъри за татарите"... Леле колко трудно е било да се познае с кого са се договаряли дружките на Заев. Еми договора за Македония в НАТО българското НС го прие. За ЕУ и така не може да се надяват в следващите десет години. И кой е прецакания за пореден път? Ами честито!
94
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лъжата "Македония" продължи твърде дълго благодарение на тоталитарните режими в Югославия и България, а в Скопско и до скоро. Удари часът на истината! В "Македония" зората просветва откъм България - не случайно в песента се пее "изгрей зора на Свободата". Зората и Свободата за "Македония" идват откъм майка-България!
93
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако махнем от "македонската" история хората с официално заявено българско самосъзнание, то остава 0.0 "македонска" история преди Втората световна война.
Е,като си нямат история, балканският нрав повелява или да си откраднат или да си изфантазират история.Скопяните прибегнаха и до двете!Гърците ги порязаха с античните им претенции!От Средновековието та до 1944 г. никой не говори за други освен българи в тази територия.Национално-освободителното им движение със 100% български характер и цели.
92
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ние не преговаряме с македонски учени, а със сърбомани натъкмени на съответните постове.Ясно трябва да им се каже, че ще гледат НАТО и ЕС през крив макарон,ако продължават да разтягат локуми и да тупат топката, с надеждата, че ще минат метър с коригирането на фалшифицираната си история.Изпуснем ли момента, никога повече няма да имаме възможност да повдигаме отново въпроса за откраднатите български имена и събития от тази територия.Веднъж комунистите предадоха Гоце,който повтори проклет да е!!!
91
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А в "македонската" история пише ли за сръбската окупация и избитите "македонци" с изявено българско самосъзнание.Между Първата и Втората Световна Война "македонци" не са съществували в Македония- или си прави србин или си бугараш."Македонската" история не пише нищо за избитите от сърбите местни свещенници,учители и интелигенция с българско самосъзнание.Говорим за убити хиляди местни хора.За тях македонската история не търси ли сметка от Белград,ами се зягрижила за убити комунисти сърбомани.
90
0
 
8
 
! Отговори
Аз пък преди 1 месец
До 87Loyko
Според теб Пейо Яворов, роден в Чирпан, поет с голямо признание в София , е отишъл с чета да се бие за свободата на напълно отделна и нямаща нищо общо с България държава Македония?
89
1
 
4
 
! Отговори
И аз да кажа преди 1 месец
Командващият е бил български офицер, изпратен на мисия от царя и правителството. Не се знае какви убеждения е имал и е непочтено да бъде наричан "фашист", според вас да дезертира ли е трябвало? Има си правила как се съдят примерно военнопленниците, изхождайки от постановката, че военнослужещият изпълнява заповеди, а не е отишъл да окупира по свое решение. Виж, за партизаните, там е по избор и след лично решение
88
1
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 месец
Прочетете малко повече за официалния антибългарски празник в Северна Македония мразят България 13.10. Накратко двама българи са приятели, а синът на единия убива приятеля на баща си, като убитият е селския полицай. Убиецът става партизанин и съответно първият македонец и така официално започва борбата с "окупаторите" и началото на македонската нация - с предателство от българин.
87
28
 
4
 
! Отговори
Loyko преди 1 месец
Македония си е Македония,както и България си е България. Заблудата ,че сме един народ е поредната историческа лъжа. Бъркаме героите които са се борили за Независима Македония с герои борили се за единна България.Единното между двата народа е Отоманската империя/Турското робство/.
86
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Курнелия не е българско име.
85
6
 
7
 
! Отговори
От Русия с Любов преди 1 месец
Гледайте Джеймс Бонд - От Русия с Любов. Там турчина казва: И аз правя така както руснаците с българите. Насъсквам едните да се бият с другите. Филма е от 1968.
84
1
 
8
 
! Отговори
то и тук си е така преди 1 месец
Те и в България московските ромеи намират почва измежду социалистите. Злободневен пример са двете вещици които провеждаха избори лани.
83
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 82-Българския фашизъм се възроди пак след 10 ноември 1989 година-ФАКТ
82
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Българският фашизъм приключва на 9-ти септември 1944 година. След това България освобождава Северна Македония и Югославия от германския фашизъм и участва във войната против Хитлер.
81
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Българите от фашисти станаха комунисти и след това станаха първи демократи. Най-големите фашисти-русофоби се представят като фалшими менте демократи. Забравили са какво са правили техните роднини преди 9-ти септември 1944 година.
80
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до И аз да кажа-А ПА АЗ ДА ТИ КАЖА -В МАКЕДОНИЯ СЕ ГОВОРИ ЗА БЪЛГАСКИ ФАШИЗЪМ НЕ КОМУНИЗЪМ-ЗНАЧИ КОМАНДВАЩИЯ Е БИЛ ФАШИСТ
79
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 72- То тука се връщаме кво е станало преди 100 години -разни бръмбари все още се ровят ония са си с правото колкото и ние
78
5
 
6
 
! Отговори
За Русия с любов преди 1 месец
Да благодарим на др. Сталин, тито, ди митров Г. Че измислиха македонизма, езика и разделението. Да разделят един народ и го противопоставят. Едните да говорят от високо и да наричат братята си македонци другите фашисти, татари и ***. Сърбите и руснаците та и гърц ите късат жива плът. А най голям душманин са невежи те и не образовани поклонници на чуждото. Може да ги познаете по израза,, нищо не става скапан държава,, Другите ясно ама тия по добре да ги няма