Токчета, брокат… охраната на "София прайд" струвала над 90 бона

756 полицаи са пазили от агресия участниците в шествието
Обновена: 21 юни 2019 18:17 | 21 юни 2019 15:10, Камелия Цветанова
51
Токчета, брокат… охраната на "София прайд" струвала над 90 бона
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За охраната на "София прайд" който се проведе на 8 юни, са похарчени 91 455 лева и 10 стотинки, включващи и възнаграждението за положен извънреден труд, и осигуровки на полицаите.

Това беше 12-ото шествие на хората с различна сексуална ориентация. Този път то премина под надслов "Не давай власт на омразата". В него се включиха 3- 4000 души, като сред тях имаше и доста чужденци дошли в София специално за прайда.

756 полицаи са били ангажирани за осигуряването на обществения ред на провеждането на "София прайд" тази година, съобщи вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в отговор на въпрос на депутата от Атака Десислав Чуколов.

Лично министърът се включи в антидемонстрацията пред Министерски съвет, която беше в подкрепа на традиционното семейство. Както всяка година и тази ВМРО остро се противопостави на провеждането на "София прайд".

Каракачанов припомни по време на парламентарния контрол, че през 2015 г. полицаите, охранявали този парад, са били 848, а през 2016 - около 1215.

Тази година полицейските служители, охранявали това мероприятие и съпътстващите го мероприятия, са по-малко, посочи той.

През 2015 г. изразходваната сума за охрана е била 94 590 лева, през 2016 г. - 149 982 лева.

В проведения на същата дата "Поход за семейството" са взели участие около 400 души, а от състава на МВР са били ангажирани 42 полицейски служители.

Същия ден, малко по-рано от началото на шествието на "София прайд", се е провело и мероприятие "Да запазим децата от разврат", в което са взели участие между 80-100 души, а от състава на МВР са били ангажирани 199 полицейски служители.

Каракачанов уточни, че нито един служител на МО, нито един военнослужещ или "Военна полиция" не са участвали в охраната на "София прайд".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
19
 
13
 
! Отговори
Ибн, Ал Ла Ур ла Ут преди 4 години
а колко струва охраната на агитките когато отиват към стадиона и след мача, пазят ги като затворници да не се избият случайно? колко пари отиват там? ако не бяхме такава расистка държава, нямаше да има нужда от охрана и разходи за нея
17
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой плаща този парадизм?
16
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Същата работа като парламента, частно парти с държавни пари.
15
1
 
19
 
! Отговори
Bлк преди 4 години
Как ми се иска, хората похарчили парите и разрешили го, да си го платят от заплатките и рушветите.
14
34
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е част от Промяната на президент Румен Радев! На ви сега, хак да ви е!
13
5
 
26
 
! Отговори
Як ван Силен преди 4 години
Ако има парад на активно спортуващите и здравословно хранещите се хора съм убеден, че Каракачанов ще организира чутовен контрапротест !
12
4
 
38
 
! Отговори
probi преди 4 години
91 455? И за какво?Тези пари биха били добре дошли за животоспасяващи операции на дечица!А то...Отвратително!
11
6
 
16
 
! Отговори
сф преди 4 години
Гейовете трябва да нацелуват обилно Каракачанов и сие, за това, че им помпи рейтинга! ...Пък знае ли човек, може наистина да са го нацелували ...и още нещо.
10
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да ги хванеш, че земята да ометеш с тях - гиди разлигавени слободии
9
36
 
10
 
! Отговори
Хом преди 4 години
Аре не ми се правете на много загрижени колко пари за изхарчени, защото и за протестите където има полицаи също се плаща-там защо не ревете че се плаща допълнително. И коментари от рода - разврат на децата - само да си всетна че те гледат доста неща в нета и са доста по-запознати от вас и гледат мн мн по-големи извращения.
8
3
 
60
 
! Отговори
Ех мъка България преди 4 години
В моето село умряха и продължават да умират хора с нески пенсии и заплати. Нямат пари за лекарства и си делят с нож хапчето на две, хранят се с хляб и един кренвирш за цяла седмица, а се харчат пари за глупави паради. Вместо да се дадат тези пари за храна на бедните хора, а те ги дават за.....
7
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БауВсеки един парад се охранява, само да ти кажа, а не щото тия конкретно са гейове или някой иска да ги бие, айде недей изкуствено да насаждаш злоба.
6
5
 
30
 
! Отговори
Унуфри преди 4 години
Пишете го на сметката на WALLTOPIA И H&M. Те са сред основните защитници на това извращение от страна на българския бизнес. Те да ги платятAfterparty-то даже те го осигуриха.
5
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Толкова ли нямаше къде полезно да се похарчат тези пари? Как подобна власт се държи на власт? Едва ли е демократично и честно.
4
10
 
19
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Ако нямаше толкова желаещи да ги пребият, можеше и да не се наложи да ги охраняват. Предполагам народа ще каже "да не правят паради!" :D
3
7
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Платихме 90 хил., за да развратим децата. Браво на хомосексуалистите!
2
6
 
49
 
! Отговори
Мен преди 4 години
ГНУС
1
6
 
53
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
А онзи ден едно детенце загуби битката с болестта поради липса на пари !!!Приоритети...