Арт фалшификати ни заливат. Как да ги разпознаем?

Дори специалистите често биват подлъгвани
28 юни 2019 22:10, Красимир Ангелов
6
Арт фалшификати ни заливат. Как да ги разпознаем?

Фалшификатите в изкуствато стават все повече, като дори специалисти биват подлъгвани. Как да разпознаем автентичността на творбите?

"Фалшивите произведения на изкуството стават все по-голям проблем за музеите и галериите по света. Много от тях се появяват в изложби и в частни колекции. Оказва се, че често става въпрос за пари. А за да бъдат разкрити в днешни дни, на първо място трябва да започнем да разчитаме повече на дигиталните технологии", коментира в студиото на "Денят ON AIR" Иван Кристоф, по-известен като човекът-паяк.

Той допълни още, че печалбата не е единствената причина, която мотивира професионалните фалшификатори.

"Някои от най-добрите между тях се опитват да създадат авторски произведения, но не успяват да получат признание. Обикновено фалшификаторите са художници или реставратори, което ги прави много квалифицирани – те познават технологията, която се използва за идентифициране на произведения на изкуството", отбеляза той пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
муспи преди 4 години
Изкуството е висша дейност, непонятна за масите, и винаги е съществувала като се издържало от царете. Всички шедьоври са създадени при монархиите. Това пречи да се владее света, и се е наложило изкуството да се унищожи, както сега пък се унищожава бялата раса. Има ли край? Да, без изкуство няма цивилизация, без белите няма пособия и следва кратък душещипателен период на канибализъм за милиардите. Това е приятно за художниците потънали на дъното на света.
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единствения начин е да купуваш от автора, но като се има в предвид, че някои български "творци" оутсорсват...
3
1
 
2
 
! Отговори
Trak преди 4 години
Като се наблегне в опазване на истинските и автентичното се превърне в пълен приоритет, тогава ще се задушат т.нар. фалшификати. Сега ги поливате като гъби на дъжд, с тази измислена риторика ! Разбрахте ли любезни господине или не го осъзнавате ?! ;)
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фалшиикати няма само в изкуството!
1
3
 
4
 
! Отговори
Велика глупост ... преди 4 години
Трябва велика глупост, която да избие като клин други велики глупости ... И в това си начинание аз постигнах огромен успех ... Колкото и сега да не го разбирате .... Никога не сте ме разбирали навреме ....