На море в Гърция? Внимание, дебнат ни нови наказания на пътя!

При голяма част от тях наказанието дори е затвор
28 юни 2019 18:30, Красимир Ангелов
30
На море в Гърция? Внимание, дебнат ни нови наказания на пътя!
Снимка: Reuters

Нови наказания за нарушения на правилата за движение по пътищата влизат в сила от 1 юли в Гърция, предупреждават от Министерството на външните работи.

От там обръщат специално внимание на българските граждани, планиращи пътуване в съседната страна, че новата уредба предвижда редица изменения относно наказанията за нарушения на правилата за движение по пътищата.

В съобщение на министерството се посочва, че разпоредбите, засягащи водачите на МПС, са визирани в чл. 290 А "Опасно шофиране", в който са определени следните наказания:

Трафик: Километрични опашки има на пунктовете към Гърция

Който шофира в нетрезво състояние или под влияние на наркотични вещества, или шофира по национален или второстепенен път в насрещното платно, в пешеходни зони, на тротоар, или шофира технически неизправен или претоварен автомобил , или участва в гонки и причини риск за човек, се наказва с лишаване от свобода поне една година.

Ако в същите случаи бъде предизвикана опасност за чуждо имущество, наказанието е лишаване от свобода за срок до 3 години или глоба, а при причиняване на тежка телесна повреда или щета върху обществени съоръжения, наказанието е лишаване от свобода при строг режим до 10 г.

Ако при посочените случаи бъде причинена смъртта на друго лице, е предвидено лишаване от свобода при строг режим за срок от поне 10 г. В случай на предизвикване на смърт на по-голям брой хора, съдът може да определи доживотен затвор при строг режим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Услужлива статийка балъците свършиха.
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде в гърция там е хубаво.След два дни съм там.
17
0
 
13
 
! Отговори
nekoj преди 4 години
от десетина години ходя в Гърция на почивка. Факт е че за толкова време съм видял 5-6 пъти полицаи по пътищата и то в моменти когато е трябвало да помогнат (катастрофа, пожар, инцидент). Никога да 'дебнат' зад някакъв безумно поставен ограничителен знак (то май такива там така или иначе няма)!
16
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те наще робовладелци сами се затриват.Вместо да мислят как да върнат българите по родните курорти, те ми бетонират и канят бедняците от Европа....Този сезон се очертава изключително слаб, говоря за Варна.
15
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Гърция връзките не помагат!
14
2
 
7
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Доста неконкретна статия. Например не е ясно какво означава "пиян" водач! Ако допустимите промили са ниски, то трябва да вкарат в затвора половината гръцки шофьори.
13
1
 
22
 
! Отговори
Спазващ ЗДП преди 4 години
Тази статия всъщност ще има обратен ефект. Защото от 1-ви Юли Гърция става още по безопасна по отношение на движението по пътищата.Разбира се, че ще почивам отново там.
12
1
 
11
 
! Отговори
Az преди 4 години
Естествено свидетелсто за съдимост, ако си криминален какъв ще го търсиш в нормална работа? Бачкай си бакшиш или строител и пак се колете и трепете с ножове, пистолети и гобки с коли! Всеки иска нормално хора на работа на улицата и на пътя, а не ***!
11
8
 
10
 
! Отговори
Iozeff преди 4 години
До АнонименСамо в България ти искат медицинско при започване на работа!Това го няма никъде в Европа! А какво ще кажете за свидетелството за съдимост!? България е в 19век! Само борисофф не го вижда това!
10
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво толкова?Ако спазваш правилата нямаш проблем.Тук убваш човек и нищо!Онази бутна стълба в Пловдив и нищо.Участваш в гонка.Излиташ от пътя и убиваш двама на спирката.Всички колеги на баща ти си дават отвод.Изчакват да мине давностния срок и..Познахте!Ни-що!Автобус тръгва от МОЛа в насрещното и кара 50-60м докато се вкл.в колоната.Други пресичат двойна непрекъсната да влязат в същия МОЛ.По нагоре Ауди влиза в насрещното защото мантинелата му пречи да влезе във Фантастико веднага и тн. и т.н.
9
1
 
25
 
! Отговори
Гешо преди 4 години
Хората имат закони и ги спазват(като всяка цивилизована страна). Които не ги спазва плаща и това нещо нормално(за нормалните хора).Хайде добре дошли в Гърция и бъдете нормални хора.
8
8
 
10
 
! Отговори
Сп???нс до 8 преди 4 години
Какви медицински те гонят, в Испания отиваш -"Има ли работа?"-"Има , слагай престилката и почвай",
7
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога ще има проверки по Черноморието, не само за шума, а затова че повечето работници там нямат никакви договори, не им плащат осигуровки, дори и медицинско че са здрави не им е искано...
6
1
 
38
 
! Отговори
Xa ха преди 4 години
Извода е ясен ! Не ходете в Гърция ,че там много опасно.Дайте малко повече пари на мутрите на бетономорието и карайте колите както си искате тук.
5
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбрахте ли, че колкото и да ни убеждавате че в Гърция ни чака Ад, пак ще почиваме там? Обслужването е добро, храната хубава, и е много по-чисто и приятно. И да, в Гърция няма прошка за нарушителите...не може да се напиеш и да осакатиш някой и да ти дадат условна присъда...
4
2
 
14
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Защо в заглавието има поставен въпросителен знак след твърдение?
3
0
 
38
 
! Отговори
Бобчо преди 4 години
Е по-поръчкова статия от тази няма как да се напише. Във всяка една държава, с изключение на нашата разбира се, ако не спазваш правилата, установени от местните ще бъдеш санкциониран. Ако си карате по правилата, никой няма да дойде да ви прави проблеми, както тук често се случва. И за разлика от нас, там ако попитате полицай за посоката, ще ви упъти с усмивка.
2
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ви може да отклоните туристопотока към хотелите на спонсорите ви.Вече почти всички българи са ходили поне по веднъж в Гърция и знаят къде е хубавото.
1
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Започвам да си мисля че всяко лято се появяват такива новини за да откажат българите да ходят в гърция и да ги насочат към мутроморието. Преди седмица чета новина че имало 8 км опашка на границата, отивам на границата в петък и такова нещо няма. За 20 мин се минава.