Полицаите пак на протест срещу унизителните 25 стотинки

Искат по-високо заплащане на нощния труд
Обновена: 2 юли 2019 10:38 | 2 юли 2019 10:35,
83
Полицаите пак на протест срещу унизителните 25 стотинки
Снимка: pixaBay

Полицаи и надзиратели отново излизат на протест за размера на възнаграждението за нощен труд. Действията им ще бъдат подкрепени от КТ "Подкрепа" в рамките на тяхната кампания за достойно заплащане.

Според синдикалистите, напрежението сред работещите се увеличава тъй като допълнителното възнаграждение за нощен труд у нас е 25 стотинки на час, което не е било коригирано от 2007 година насам.

„След 11 януари 2018 г. ние не отменихме протестните действия, а само сме ги спрели. Премиерът Бойко Борисов потърси компромисни решения. Освен него обаче никой друг не е възприел това. Продължават да не ни компенсират за извънреден труд. 25 стотинки повече на час на за нощен труд е унизително. Сумата трябва да нарасне до около 2,50 лв.”, каза зам.-председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Илия Кузманов пред Нова.

Протестиращите настояват ставката за нощен труд да бъде актуализирана и обвързана с минималната работна заплата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Даже и това им е много, за пет пари работа не вършат . Явно и не гладуват, защото до един мязат на фидосова. А ако не им харесва заплащането да напускат хранилката. Но не. А за да може да се докопат до хранилката, използват връзки, рушвети, роднини и какво ли още не, и веднага почват да реват че им са ниски заплатите, все едно не им е било ясно предварително. Да не говорим че няма престъпление без участието на бивш, настоящ, или бъдещ милюцюнер-полюцай.
42
2
 
10
 
! Отговори
някой преди 4 години
Всеки мрънка, но полицаи, учители, лекари и всички са от материала който има! Да не са ги внесли от Виетнам? Били неуки, прости и не зная какви, а другите всички сте професори! Те нищо не правели, а другите висите по сайтове , форуми и соц. мрежи по цял ден! Слагайте минуси, не ми пука!
41
3
 
3
 
! Отговори
odpo преди 4 години
Искам да ви попита мили Заптиета!!! Защо искате народа да ви подкрепя, когато вие стачкувате??? Защо бе грешки на природата, та когато народа стане да стачкува, да го биете, да си изливате агресията над него. Вие сте позор за народа. Искам само да ви кажа, РОМИТЕ не са толкова недолюбвани, колкото сте вие. И пак ще ви го кажа: ВЪРВЕТЕ ПО ДЯВОЛИТЕ!!!!
40
7
 
5
 
! Отговори
гостенин преди 4 години
Защо трябва да има заплащаме на нощен труд за професии, за които е ясно, че това е част от работата- полицаи, военни, лекари, машинисти, шофьори...Този труд е включен във договореното възнаграждение и точка.На заплащане подлежи единствено и само ИЗВЪНРЕДЕН труд.
39
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СКЪПИ СЪФОРУМЦИ- НАЧИ ВИЕ УКОРЯВАТЕ ПОЛИЦАИТЕ ДА НАСТОЯВАТ ЗА ДОСТОЙНО ЗАПЛАЩАНЕ, НО СЕ ЗАСТЪПВАТЕ ЗА СКЪПАТА ЧЕРВЕНА ЕВРОДЕПУТАТКА, КОЯТО ДОПРИНЕСЕ ЗА ФАЛИТА НА ЕДНА БАНКА, КОЯТО СИ ПОСТРОИ ЕДНИ КЪЩИЧКИ С ЕВРОПАРИ, САМО ЗА ЛИЧНО ПОЛЗВАНЕ И КРЕЩИ- ТЕ ДРУГИТЕ СА М А С К А Р И- ЕЙ ТУЙ ЛИЦЕМЕРИЕ ГО НЕ РАЗБИРАМ.
38
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДВ ЗАПЛАТИ МВР- ПОЛИЦАЙ, ПОЖАРНИКАР, МЛАДШИ АВТОКОНТРОЛЬР, ВОДАЧ НА ОПЕРАТИВЕН АВТОМОБИЛ- 878ЛВ- ВИСОКИ СА НАЛИ.
37
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ОБИКАЛЯТ КИЛОМЕТРИ ПО ГРАНИЦАТА ЗА 2 ЛЕВА, А КАКВО ЩЕ ИЗПРАТЯТ НА ДЕЦАТА СИ.
36
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗНАЧИ ХОДИ ПО ГРАНИЦАТА ДА ОГЛЕЖДА ЕКСПЕРТНО ОГРАДАТА, А СЛЕД ТОВА ДА ПЛЮЕ КОЙ И ПАДНЕ, ОБАЧЕ БАЩАТА НА МЪЖА И СТРОИ КЪЩИ С ЕВРОПАРИ- ТЯ МОРАЛНА- ПОЛИЦАИТЕ НЕ МОРАЛНИ ДА ИСКАТ ПАРИ ДА СИ ХРАНЯТ ДЕЦАТА.
35
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АКО КУКИТЕ ПОЛУЧАВАТ 1000ЛВ И НЕ Е МОРАЛНО ДА ПЛАЩАМЕ ПО ГОЛЕМИ ЗАПЛАТИ, ТО МОРАЛНО ЛИ Е ДА ИЗТЕГЛИШ ОТ БАНКА *** И ДА СИ ГЛАСУВАШ 12000ЛВ ЗАПЛАТА- ИЛЕНКЪ ДА ВРЪЩА ПАРИТЕ ОТ КТБ.
34
2
 
0
 
! Отговори
Ии преди 4 години
Охранителите за толкова, защото няма бързо правораздаване.
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има над 300 хиляди охранители, понеже полицията си върши добре работата.
32
1
 
15
 
! Отговори
са преди 4 години
Създава се впечатление,че 25 ст. и то бруто,е нощният труд само за полицаите!Нощният труд в България за всички е 25 ст.и то бруто,и е унизително за всички!
31
1
 
7
 
! Отговори
Подбор в Бургас преди 4 години
При физически изпит за МВР изпитващия дава възможност да разгледаш само твоя протокол с резултати, но не и на другите. Така въпросния изпитваш пише на нашите макс точки, а след теста за интелигентност нашия човек със средно образование от корабостроителния техникум и 110-120 кг живо тегло излиза пред теб в класирането. А за психо теста е толкова субективно и с неясни критерии, че ако няма някой да каже една добра дума се разделяш с 300 лв за документи да се явиш
30
1
 
11
 
! Отговори
Реалофил преди 4 години
4 *** мои преатели станаха ченгета,двамата са с богати жени и се оправят с четкане пред тъщата,другите двама; единият загуби жилището си от непослинли кредити(беше теглил кредит в швейцарски франкове на 1,30лв и като стана франка 1,85лв таксата му се вдугна на 680 лв/месец) и след това и жена му избега с некакъф тираджия,а другия си пие домашнярка и не мисли за семейство нема лев...
29
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БалансьораТИ ГО ОБМИСЛИ ПО ДОБРЕ ГА Д Р И С К А Ш ТАКОВАУ МАЗАЛО- НАПИШИ ЗАПЛАТИ ПОЛИЦАИ И ЩЕ АХНЕШ КВИ ВИСОКИ ЗАПЛАТИ ВЗИМАТ ЧЕНГЕТАТА У БГ.
28
5
 
5
 
! Отговори
До Балансьора преди 4 години
С такива заплати - това ще е материала. Ако заплащането е добро, полицаи ще стават по-качествени кадри. Просто нали ?
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Да сме на ясно!Полицаи или милиционери?"Заптиета.
26
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подбора на полицаи е под всякаква критика. Униформените не всяват респект, а смях.
25
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се изясним - куките не бачкат за 2лв на нощна смяна, а за допълнителни два лева. Заплатата е малко над 1100лв/месец или по 50лв надник на смяна за 22работни дни. Сега нощната им излиза 50+2=52лв. Искат по допълнителни 2лв но на час или нащната смяна да стане 50+8х2=66лв. Много или малко работят - да го преценим като общество. Аз мисля, че не става на калпак - има и работещи, но има много мързеливи, но алчини и поради това корумпирани ченгета и си трябва чистка - така ще има и откъде пари!
24
2
 
16
 
! Отговори
Балансьора преди 4 години
Най-голям процент от брутния вътрешен продукт за полиция дава България. Т. е. нашата родна полиция е най-скъпо платената в целия ЕС. Проблемът е, че са много, нагли, необразовани и мързеливи.