Мерилото за субсидията за партиите - местните избори

Проф. Станилов: Трябва да намерим точния модел
5 юли 2019 22:07, Екип на Bulgaria On Air
9

Народното събрание прие 1 лев да бъде държавната субсидия за партиите за един получен глас. Това стана на фона на много остри дебати, спорове и разнообразно гласуване, като всяка политическа сила имаше своите предложения.
 
Народният представител от "Обединени патриоти" проф. Станислав Станилов коментира в студиото на "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR, че приемането на предложението е удовлетворяване на волята на голямата част от населението, която беше изразена на референдум.

"Аз лично го вижда като един опит да видим какво ще се получи, когато ние представителите на народа в този парламент изпълним неговата воля", посочи проф. Станилов пред водещия Николай Кръстев.

Депутатът от "Атака" подчерта, че гласуването на тяхната политическа сила е било на базата на предишните им предложения, но подчерта, че ще се види резултатът от драстичното намаляване на държавната субсидия по време на изборите.

Първите такива са през есента. Проф. Станислав Станилов коментира още, че България трябва да намери точния модел на финансиране на политическата система и най-рационалния модел.

"Сред обществото се шири една заблуда, че тези пари от субсидиите, като паднат в ръцете на партиите, депутатите ги разпределят помежду си, което е много смешно, защото има Сметна палата, която контролира всичко", допълни депутатът.

По думите му и 11 лева за глас не са били голяма субсидия за малките партии и тези пари не са били пиляни.

Проф. Станилов добави още, че "Атака" ще работи според закона, но по всяка вероятност ще им е нужна помощ от техни съмишленици, симпатизанти или представители на бизнеса, защото в противен случай съществуването на "Атака" е под въпрос.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
не само намаляване на субсидиите на хрантутниците/партиите/но и намаляване на броя на депутатите от 240 на 120,прекалено тежат на всички,за да има за заплати,пенсии за здравоопазване,за учители а не за търтей
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДГД малките партии! Нароиха се всякакви, общините по закон им предоставят БЕЗПЛАТНО помещения за офиси, държавата им даваше досега по 11 лв на глас. Мaйнaта им!Да събират членски внос и никакви дарения от фирми, а от частни лица, най-много по 1000 лв. Да си плащат офисите и всичко друго по цени за редовните граждани! Никакви отстъпки и намаления за тях!
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 4Докато ония, с потеклите лиги за долари, продават държавата. Като свърши американското робство, може би ще се появят нормални партии, за които да гласуваме, сегашните се управляват от чужди посолства.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато хванат нелегална фабрика за цигари, казват че е ощетила бюджета с огромна сума - 15 млн. лв., а когато партиите ощетят бюджета като вземат тройно повече субсидии, вместо да се финансират от членски внос, твърдят че всъщност ставало дума за малко пари.
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето мажоритарни избори - за кмет. Само Герб и ДПС ще имат кметове. Така ще е и в парламента при мажоритарни избори.
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДОКОГА ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЗА *** НА ПРЪСТ ИЗКОПАЕМИ ОТ СОЦА С ПОТЕКЛИ ЛИГИ ЗА РУБЛИ?
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига с тия субсидии на партиите!Подготвят поредния грабеж на здравните вноски! Поредния геноцид над народа!