Руснаците у нас с писмо за атаката на "руския хакер"

Не искат да общуват с избрани медии, зоват към разумен диалог
Обновена: 17 юли 2019 09:32 | 17 юли 2019 09:26,
128
Руснаците у нас с писмо за атаката на "руския хакер"
Снимка: Pixabay

Руснаците в България се обърнаха към всички медии у нас по повод публикациите за атаката на руски хакер срещу НАП. Позицията им е публикувана във Facebook групата - Молодежная организация Федерации "Союз соотечественников".

Още по темата

Арестуваха хакер за атаката срещу НАП – не е руснак, женен за българка

Прилагаме писмото без редакторска намеса:

"Здравейте, уважаеми български медии, вярваме, че всички вие заслужавате да се наречете свободни, дори и движени от своите бизнес интереси. Пишат ви младежите от Съюза на руските съотечественици в България. Уви, не сме руски хакери, но все пак искаме да ви кажем няколко неща.

Виждаме, че в момента се надига някаква истерия около руското влияние в родината ни - България. Различни англоговорящи хакери решават да контактуват само с избрани медии, оплювайки българската действителност. Категорично сме против криенето зад мониторите и общуването с подобен вид „хакерски“ мейли. Ние сме сред вас, благодарни сме за свободата, която ни дава България, работата, която сме заслужили, трудейки се неимоверно, учейки езици и добивайки познания за света от различни университети.

Молим най-искрено, не настройвайте един срещу друг народите ни с недоказани твърдения и непроверени данни, не позволявайте на пропагандата да взема връх над разума. България винаги е била изключително благоразположена към руската диаспора. Не случайно тук се намира и най-големият Руски културен център на Балканите, който винаги посреща гости с отворени врати от най-различни краища на България.

В България живеят стотици руски граждани, които са намерили любовта си тук, създали са семейства и никога не биха позволили да се обругае доброто име на държавата. Тези руски граждани работят, родили са и възпитават родолюбци, които най-искрено желаят България да благоденства и просперира. Разбира се в този българо-руски плод е заложена и любовта към Русия, руската култура, бит и духовност, тъй близки до българските, но нима това е нещо лошо?

Драги, български медии, помнете, че ние сме тук и не се крием зад компютрите си, твърдейки че сме свързани с някакви недоказуеми връзки с България. Всекидневно общувате с нас на работните си места. Призоваваме ви, нека разумът надделее.

С уважение,

младежите към Съюза на руските съотечественици в България."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
1
 
2
 
! Отговори
Грух преди 4 години
Да живее българо-руската дружба, в защита на която съм готов да се изправя срещу всички прозападни либерастки мекерета тук у нас и по света !А действията на сегашните ни управници единствено втвърдяват решимостта ми !
96
1
 
15
 
! Отговори
Даскала преди 4 години
Не е виновен обикновения българин за русофобската помия на медиите!Виновно е мафиотското правителство , което е завладяло повечето медии , Прокуратурата и силовите структури !Денонощното облъчване с антируски "съобщения" стана навик за медиите!Но Борисов стана смешен като обяви , че руснаците МУ отмъщавали за покупката на самолетчетата от САЩ!
95
6
 
0
 
! Отговори
НОМЕР2 преди 4 години
До Умен християнин ЗАЩО ПУБЛИКУВАТ ПРО*ТАЦИ! ПЪК СЕ ПИШАТ И ЗА УМНИ!
94
1
 
7
 
! Отговори
Умен християнин преди 4 години
До привет от Германия 76:Като ти чета коментарите,явно си *** мюсюлманин!
93
12
 
1
 
! Отговори
НОМЕР2 преди 4 години
Покрай сухото гори и суровото! Нито един руснак в България! ВЪН!
92
1
 
7
 
! Отговори
До Привет от Германи преди 4 години
Ей германец ли си къв си, имаш поздрави от Михаил Петрович Минин.Със здраве!
91
18
 
6
 
! Отговори
Накратко преди 4 години
Вижте им съюзниците на руснаците и ще разберете що за хора са.По приятелите ще ги познаете.
90
10
 
8
 
! Отговори
Стамат преди 4 години
От кога всичко най-лошо на света не е руско?
89
15
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Безумци , напразно се морите !ОБИЧТА НА БЪЛГАРИТЕ КЪМ РУСИЯ Е ОТ ВЕКОВЕ ЗА ВЕКОВЕ !
88
5
 
34
 
! Отговори
Идеалист преди 4 години
Трябва да си глупав като гербер, за да не схванеш, че това си просташко активно мероприятие на службите, които уж се борят с фалшивите новини,а на практика си създават. Оставка на вътрешния министър!
87
17
 
12
 
! Отговори
Гларус небесен преди 4 години
До Я, па тияУю бледи!От къв зор са дошли тез руснаци у нас бе?Колко руснака си виждал у нас да мият ***,шофьори ,да са сервитьорки ,продавачки или да бачкат каквато и да е работа заплащана под 1000лв? Основно са пенсионери дето си харчат путинските пенсии с имоти на морето и други дето въртят бизнес,далаверки и т.н. Над 100000 българи работят за руснаци. За съжаление въпреки че се бием в гърдите че сме Европа основните "чорбаджии" у нас са турци и руснаци.
86
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До пссс 86Прочети какво пише бе смачкан ***! 2 Реда отгоре пише, че се възпитават и в любов към България!
85
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То още не беше ясно, че има хакване и каишките на Сорос ревнаха срещу Русия.
84
14
 
7
 
! Отговори
не мина преди 4 години
Не можаха да блеснат. Видяха че реагираме като народ а не като *** (както им се иска).Да не кажем че сплотеността около правителството всъщност укрепна още повече.
83
21
 
15
 
! Отговори
пссс преди 4 години
"в този българо-руски плод е заложена и любовта към Русия"... защо не е заложена любовта към България ? *** и руските к'рви делят територии в България.
82
26
 
18
 
! Отговори
Я, па тия преди 4 години
Руснаците дошли да живеят в БГ не са дошли тук от хубаво. Ако в Русия беше цветя и рози едва ли щяха да дойдат. Тези дошли тук от зор са 90% но има и други, криминали дошли да се скрият, шпиони и агенти на разни служби и службички дърпащи конците на БГ рублофилите, наречени русофили за по прилично. Това писмо не е писано от никакви младежи, защото БГ народа не преследва обикновени хора, а те си знаят, че не става въпрос за тях а за онези 10% и шефовете им в Кремъл. Сори, не минава ...
81
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До провет от Германия - Навремето българският народ посрещна своите освободители с всенародно ликуване, посла пътят им цветя и ги накичи с венци, камбаните на църквите биеха тържествено и българското гражданство ги посрещаше начело с божия кръст и архиерите с хляб и сол. В Сливен престарелият Добри Чинтулов, авторът на химните на българската революция, излезе лично да ги посрещне и да им се поклони. Ти ще ми говориш за окупатори с мръсната си устичка, човеченце нищожно
80
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 80 привет от Германия - Да не искаш да вдигаме паметници на Сюлейман паша и на султаните Абдул Азис и Абдул Хамид, бай Хасане. Нахалството ти задминава всякакви граници, да ни занимаваш постоянно с неща, които са пределно ясни и с лъжливата си устичка да казваш на бялото черно. Вие, мангасетата много обичахе да лъжете, затова нашият народ е казал: "Посмали малко, хитано!"
79
38
 
16
 
! Отговори
Бьбдб преди 4 години
Няма свестен, трудолюбив и ученолюбив руснак-за нищо не ставате, избягали сте от руската ***, щото нямате топки да свалите от власт дребния, гаден гном-който дере по 10 кожи от гърбовете на руския народ, мачка ви, тъпче ви и се подиграва с вас. Затова изчезвайте от тук, не ни трябват пъзльовци.
78
10
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато руснаците освободиха България, един милион мюсюлмани се качиха на каручките си и си заминаха за родния анадол. Това беше всякаква *** - черкези, бошняци, арнаути, юруци и кърджалии. Те се занимаваха в Българско с роботърговия -отвличаха млади българи и българки и ги продаваха по робските пазрища, пълнеха харемите с български моми, избиваха и грабеха българите по кръстопътищата като разбойници. Като се махнаха целия български народ си отдъхна с дълбока въздишка на облекчение