Борисов обеща на Volkswagen - ще бъдем най-лоялният партньор!

Handelsblatt: България продължава битката за завода на компанията
Обновена: 7 авг 2019 07:20 | 6 авг 2019 21:13, Бойчо Попов
311
Борисов обеща на Volkswagen - ще бъдем най-лоялният партньор!
Снимка: БТА, архив

България не се признава толкова бързо за победена в конкуренцията за новия завод на германския автомобилен концерн Volkswagen.

Още по темата
Страната от ЕС смята, че има добри шансове все пак да спечели договора от Волфсбург за проекта за милиарди евро в близост до столицата София.

"България е по-добро местоположение за завод от всяка друга страна в региона по отношение на инвестиционния риск", заявява премиерът на страната ни Бойко Борисов в писмено изявление пред влиятелния икономически всекидневник Handelsblatt.

Той е убеден, че бъдеща инвестиция на Volkswagen в България ще бъде положителна за цяла Източна Европа. "Това ще доведе до синергии за всички страни в региона", казва той.

60-годишният премиер изброява като ключови предимства на страната си според него конкурентната данъчна система, удобните за бизнеса регулации и държавна помощ, съчетани с добри транспортни връзки и ниски разходи за труд.

Борисов обещава да изчерпа всички възможности за субсидии – в полза на VW. "Българското правителство предложи на Volkswagen максималната допустима държавна подкрепа в стриктно съответствие с европейското законодателство, както е определено от Европейската комисия за региона", твърди Борисов.

От около година Volkswagen се опитва да вземе решение за изграждането на новия си автомобилен завод.

Продължението четете на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
0
 
3
 
! Отговори
NOW преди 4 години
Най хубавото е, че VW разбива на пух и прах тезите и лъжите за липсата на квалифицирана работна ръка в България. Щом сме стигнали до тук в това състезание то VW има добро мнение за българските трудещи и изобщо не се притеснява от липса на работници. Така, че справедливостта тържествува. Надявам се че в бъдеще медиите да не повтарят гнусните лъжи на работодателския съюз.
224
1
 
3
 
! Отговори
Смешник преди 4 години
Тиква Подпиши че ще купим 500к нови коли и то на завишени цени че ние така правим ако нещо е 5лв в държавната поръчка ги пишем 10лв . Да кажим им че ще копуваме пасати на по 100к евраци базов модел имам предвид.
223
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
" И вместо да развиваме лека промишленост и селско стопанство"Я кажи една развита държава с лека промишленост и селско стопанство с над 30% от БВП. А с 20%? Аз мога да ти изброя няколко държави, където БВП-то е съставено от повече от 50% селско стопанство и лека промишленост. Всичките са в Африка, и всичките са на последно място по развитие в статистиките. Защо се обаждате без да имате капка познания по макроикономика? Къде има благоденствие без тежка промишленост????
222
0
 
4
 
! Отговори
РВ преди 4 години
До 1Майтапиш се, нали?
221
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма ли да попитате и видния диванен аналитик Росен Плевняка, че и той да "допринесе" с нещо към темата?
220
1
 
6
 
! Отговори
Абсурд преди 4 години
Тиков нещастна ,имаш невероятния шанс да на правиш нещо добро за БГ
219
4
 
10
 
! Отговори
Празни приказки преди 4 години
Ще си дадем и дупето ако трябва. Тиквун не разбра ли, че няма какво повече да предложи от турците? Защо не покани щатите да правят ф16, за да ни излезе по евтино? През 2-3 дена ни занимавате с глупости и хвърляте прах в очите на хората! Да хваща Росенчо и Цецко под ръчичка и да се маха! Даже едно партиино хоро да направят и с танцова стъпка да емигрират! Сигурен съм, че Радев ще им услужи със Спартан
218
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ББ дава големи обещания, защото няма да е още дълго на власт.Главният въпрос е, кой ще е следващият нещастен ръководител, който да му сърба надробеното?
217
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То е ясни, че ще сме лоялни, защото ако скръцнат със зъби ит Берлин, няколко милиарда ще семизоарят от мечтите на управляващите, които и да са те ...Това е кухо обещание ...
216
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 225 - пич, нима все още смяташ, че ГЕРБ не са червени и то тъмно червени ур'одливи гамени ? Щом не си разбрал това мога спокойно да заявя, че си много, много слаб в главата !
215
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Испания спира вносът от Индия на "Омепразол" /лекарство против киселини и болки в коремът/ и го изземва от аптеките от тази седмица, поради установени нехигиенични условия и неспазване на стойностите на продуктите при производството му ! А в България, Индия навлиза яко в телевизията българска със сериали поднасящи про'стотия и пещернячество ! Вероятно и индийски лекарства пълнят аптеките ви ? Този измамник от снимката вероятно не го интересува здравето на българинът и пъчи тумбак с лоши пътища !
214
1
 
19
 
! Отговори
VW преди 4 години
Не е лесен избора. От едната страна имаме мафиот превзел държавата си, а от другата страна ислямски диктатор.
213
1
 
18
 
! Отговори
НЕ! преди 4 години
Обещал им е да правят каквото си щат в БГ а ние ще си траем като покорни роби, аз поне така го разбирам това заглавие
212
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция предлага на VW данъчни облекчения, както и да се включи със 100 милиона евро инвестиция, а слабоумния мафиот предлага празни приказки.
211
3
 
17
 
! Отговори
СПРИ СЕ, БЕ И МЛЪКНИ преди 4 години
КРИЕ СЕ КАТО КАНАЛЕН ПЛЪХ ОТ ПРОБЛЕМИТЕ В БЪЛГАРИЯ /ПРАСЕТА, НАП, ГЕШ ТАПО И ПР./ И ОТКЛОНЯВА ВНИМАНИЕТО С VW. ВИСОКОПЛАТЕНИТЕ ЖУРНА ЛЯ ОТ ПОРЕДНАТА ЛЪЖА ПРАВЯТ НОВИНА, КОЯТО ОЩЕ УТРЕ ЩЕ ОТЕЧЕ В КАНАЛА, ОТ КОЙТО ИЗТЕЧЕ.
210
1
 
24
 
! Отговори
Тъй, де! преди 4 години
Обещал им е охранителна фирма ИПОН да пази завода, така както пази от години Лукойл!
209
18
 
6
 
! Отговори
Хахаха преди 4 години
Червените *** пикаят газ от злоба.Де да беше завод на Лада..Щяха да си счупят пръстите от плюсове. Сволачи....
208
4
 
22
 
! Отговори
Аман от Борисов преди 4 години
Щетите нанесени на БЪлгария лично от Бойко Борисов и подставените около него се исчисляват скромно на земетресение от 10.9 по Rihter...
207
3
 
12
 
! Отговори
158 преди 4 години
Така е. Чуждите фирми не плащат на Герб. Само българските. Обаче трябва и други неща да се обещаят на инвеститор от такъв ранг. Ама.. откъде акъл?
206
1
 
28
 
! Отговори
Обещанко преди 4 години
И на нас ни обеща филия с мас,но изкла прасетата.