Кравите – проблем за бъдещото човечество

Заемали много място, месото им не си струвало грижите
13 авг 2019 10:41,
39

Климатичната криза вреди на способността на земята да издържа човечеството, твърди доклад на ООН, изготвен от някои от най-добрите световни учени. Суша, ерозия на почвата, пожари - всичко това е провокирано от покачването на температурите. Ако градусите продължат своя ход нагоре, обработваемата земя на много места ще стане неизползваема, което ще доведе до миграция, глад и нови конфликти.
Още по темата

В специален доклад, представен в Женева, експерти на ООН по климата настояват за бързи действия срещу изтощаването на почвата и прахосването на храни.

Сред мерките, които трябва да бъдат взети, са по-малко разхищение на храна и ограничаване на яденето на месо. Хората ще трябва да започнат да обработват земята по-разумно и да засаждат повече дървета. Учените съветват още хората да преминат към растителна диета.

"За да се отгледа едно животно като кравата, минават няколко години, за разлика от пилетата. Ползват се твърде големи площи за тези животни", посочи в "България сутрин" Генади Кондарев от "За Земята".

Той препоръча на онези, които консумират големи количества говеждо месо – като спортистите – да се замислят над диетата си и дали не може да се намери по-добър компромис при избора на храна.

"Най-големият проблем е как произвеждаме енергията си", посочи той. 

Пред Bulgaria ON AIR фитнес инструкторът Мартин Гергов заяви, че има чувствителна разлика между отглежданите на село животни и тези за големия бизнес.

"Надали храната ще навреди на Земята толкова, колкото автомобилите и други големи замърсители. Може би трябва да се въведат мерки за това как се хранят животните", каза още той.

Покачването на температурите на сушата вече е достигнало 1,53 градуса Целзий, т.е. два пъти по-голямо е в сравнение с включващото океаните глобално повишаване на температурните стойности, отбелязват климатолози.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
33
 
! Отговори
ЦИНИК преди 4 години
Язи казвам че не кравите са проблем за човечесвото а все по нарастващия брой ***.е.раси,и тейното изкривено мислене.
19
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знаете ли,кой е ЕДИНСТВЕНИЯ ПРОБЛЕМ НА ЗЕМЯТА-ТАКА НАРЕЧЕНИЯТ "ЧОВЕК"!!!Представете си,ако го няма това алчно,двулично,долно същество,с неговата мания да погубва всичко край себе си,включително и себеподобните си,КАК ВСИЧКО НА ЗЕМЯТА ЩЕШЕ ДА СИ БЪДЕ НАРЕД?!!!Затова,трябва да се направи само едно нещо - да бъдат унищожени всички хора,до корен!!!И не си мислете,че има и невинни - всички са,ако не настоящи,то бъдещи такива,ако не те,техните поколения!!!Затова,всички,до корен!!!ЗА МАЙКАТА ЗЕМЯ!!
18
0
 
35
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 години
До Анонимен 8 Спокойно. Путин се е заел с този проблем.
17
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако нселението в Южна Азия и островите, Близкия Изток, Африка и Южна Америка, бъде намалено на половина, ще има много по-голям ефект. Реално хората са прекалено много. Още в средното образование се учи по биология за хранителните пирамиди.Капацитета на света е за не повече от 1-1,5 милиарда човека. На практика вече се явява *** върху Земята. Агент Смит от Матрицата беше прав - вие сте като чyмaтa на тази земя.
16
3
 
65
 
! Отговори
ист преди 4 години
Няма крави, няма мляко, сирене, кашкавал, месо и кожи.Децата ще захранваме с ябълки и люцерна.Такива статии преди да прочетеш изхвърли.
15
2
 
54
 
! Отговори
... преди 4 години
Направо под ножа и кравите, не знам какво чакаме, най-вероятно са чумави.
14
4
 
56
 
! Отговори
Антивеган преди 4 години
Ако *** беше изяла змията вместо ябълката, сега щяхме да живеем в рая...
13
2
 
48
 
! Отговори
чичоГошо преди 4 години
Демократите(т.нар. либерали-левицата) в САЩ, чрез разни организации отстрелват основната електорална маса на Републиканците - т.нар. каубои. Не е за първи път. Правиха го чрез изкопаемите горива, чрез ограничаване продажбата на оръжите, чрез медицинските застраховки, а сега и това. Но този път наистина прекаляват. Не смятам, че аз трябва да плащам за щуротиите на американската политика! И защо тук медиите отново повтарят чужди мантри като папагали?!
12
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бъдещото човечество, проблем за кравите.Русия признава за ядрените взривове.Оооонето да им търси сметка,както и накравария ,оттам идват тези затопляния,ама друг да плаща.Тази година с всякоизлизане в гората- змии.Явно проблемите тепърва идват,предвестникна второто привикване(Пришествие).
11
1
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Очаквайте догодина след като хунтата унищожи вече прасетата,да почне да унищожава кравите,кокошките и де що има!
10
1
 
62
 
! Отговори
РУССКИИ ОККУПАНТ преди 4 години
Време е СЗО да даде статут на оглупяването като силно заразно и нелечимо заболяване !
9
1
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На индийците им кажете, че кравите са проблем за човечеството. Що за без.умни интерпретации?
8
2
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
жалкарите от ООН от десетилетия развъждат питеците в Африка, Азия, които като поотраснат тичат на социал в Европа и Америка. Ние обаче видиш ли трябвало да станем тревопасни, защото много сме замърсявали, а това че всеки питек ще си купи десетки телефони, таблети, РС, коли и тн. с нашите пари - това не било проблем.
7
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като се замисля зад всички замърсители - автомобили, домашни животни, промишленост, стои човека. Вместо да се премахват следствията, не е ли по-добре да се премахне причината и с един замах да се реши проблема. Просто махнете хората.
6
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 3Не са му спуснали отгоре. Сам се излага. Никой в доклада не говори за отказване от говеждото и млечните продукти.
5
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ок. Отказваме се от прясното, киселото мляко, сиренето, кашкавала, маслото, изварата. Като добри еколози, ще ядем основно люцерна (поне докато някой ни обясни, че консумацията на люцерна допринася за глобалното затопляне).
4
1
 
59
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Тъй, тъй дойде ред и на кравите като гледам следващите сме ние. МаТряла е некачествен, а и започваме да си пречим, въпроса е сами ли да си сложим въжето или ще ни карат под строй.
3
0
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кpавите само месо ли дават ? Тези виждали ли са крава на живо или дъвчат каквото са им спуснали отгоре. Още малко и еврокомунистите ще почнат и да ни казват какво да ядем.
2
1
 
53
 
! Отговори
Циник преди 4 години
А кравите произвеждат и милиони тонове метан... слоновете... жирафите... антилопите..Сичко що тръцка... Под ножа.. Време е за фотосинтеза
1
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашите "експерти" бързо предобриха темата. Кой от ООН е казал нещо срещу кравите? Ама нали трябва не само да не сме назад, а и по-напред с материала. Да блеснем, че и да засенчим.

Спонсорирани публикации