Helpbook: Хлъзгави камъни и необезопасен водоскок рани дете пред НДК

И в другите сигнали - занемарени тротоари, неподдържани релси
14 авг 2019 15:00,
32
Helpbook: Хлъзгави камъни и необезопасен водоскок рани дете пред НДК
Снимка: архив, Investor media group

Тези дни в платформата на Helpbook.info се получи шокиращ сигнал, описващ изключително неприятен инцидент преживян от младо семейство в София:

Инцидентът е станал на 10 август, когато 4-годишно дете и неговият баща се подхлъзват и падат от 5 метра височина от камъните на изкуственото езерце при НДК, което е до детската площадка и срийт фитнеса.

"Имало е една двойка, застанали на "мостчето" от камъни, които са се снимали продължително време, детето е решило да ги заобиколи, подхлъзнало се е на един съседен камък, а мъжът ми го е държал, но се е занесъл и двамата са паднали, като по пътя надолу са се удряли в камъните", пише потребителка.

В случая водата и тинята са притъпили удара и детето и неговият баща са се отървали с контузни рани, включително по главите и много уплах.

"Изкарахме цялата вечер в травматологията на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" като и на двамата лепиха раните и биха инжекции против тетанус", пише още потребителката.

Тя продължава, че езерото е било пълно с деца, които минават боси по камъните, които са хлъзгави.

"Считам, че мястото трябва да се загради, обезопаси и да се сложи забранителна табела, защото е изключително опасно и се намира в непосредствена близост до детската площадка. Децата са безстрашни и не мислят за последиците, влече ги любопитството да минават по камъните", подчертава жената.

"Моля да се помисли за живота и здравето на децата и да се вземат нужните мерки", пише потребителката.

Преминаваме към няколко сигнала, касаещи поддръжката на обществени площи из страната

Тротоар в район "Илинден" е в отчайващо занемарено състояние. От изпратените снимки се вижда, че цялото трасе е осеяно с пластмаси, стари дрехи, неподрязани храсти и опадала шума от години. Преминаването на пешеходците е силно затруднено, поради наличието на боклуците, които значително съкращават размера на тротоара.

За силно замърсени участъци на влакова линия сигнализират от кв. "Захарна фабрика".

Територията по протежение на железопътните трасета покрай кв. Западен парк спешно се нуждае от почистване и кастрене на треви, храсти и дървета.

Не по-различно е положението по пътя за с. Добромирка, община Севлиево.

Нашият потребител информира, че заради избуялата растителност и наличието на много храсти и клони, които са на пътното платно, два леки автомобила трудно се разминават. 

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info.

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
8
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
Някой изобщо обръща ли внимание на тия сигнали?Аз лично от две години пускам сигнали срещу велосипедистите по пешеходната зона на Витошка, но не съм видял никакъв ефект.
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някога в градинките имаше по двама пенсионери с едни гребла и лопати и работеха и ги пазеха и се грижеха... а сега обществена поръчка, банкови гаранции, фирми, изпълнители, корупции, огромни кинти и поддръжка от дъжд на вятър и небрежност отвсякъде... Храстите и дръвчетата навсякъде почти изсъхнали...
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важното е пак да си изберете некадърната и крадлива самоковска ***, маша на Тиквата и Мафията.
7
0
 
15
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Тая жена пък....табели да сложели.Те какво ли не измислят да ни изтребят,Вие искате готовата работа сега да я обезопасят.Мислете малко де!!!
6
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе тука по-американци станахме. Чакам да се оплачат че са се опарили от чашата с кафето и че не е обезопасена като в Америка и да пише ВНИМАНИЕ ГОРЕЩО
5
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фъндъковаааа,ваканцуваш ли?Ваканцуваш ли?А трети мандат искаш ли?
4
2
 
9
 
! Отговори
Унуфри преди 4 години
По Тошово време всички тротоари и площади бяха от висококачествен макадан. никой не се "лузгаше" защото всички деца носехме маратонки на стойност половин мамина заплата...А сега ...некви тротоари, павета, камъни...и едни евтини маратонки...е как нема да се пребият чаветата...
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затова пък всички табла с високо напрежение са изрисувани с цветенца, гъбки и зайчета - че иначе са грозни и плашат децата.
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много бързаш, г-жо!В БГ някой първо трябва да даде фира, за да се вземат мерки. Едно падане не се брои.
1
4
 
10
 
! Отговори
ГEPБ преди 4 години
Видими резултати.

Спонсорирани публикации