Психично болна тормози цял блок, за кметството - проблем няма

Живее в общинско жилище, агресивна е, прекалява с алкохола
30
Психично болна тормози цял блок, за кметството - проблем няма
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Цял блок във Варна живее в омагьосания кръг на проблем с психично болна съседка.

Възрастната жена е на 72 години и живее в общинско жилище повече от 30 години.

Хората в блока разказват, че ги притеснява шума, на който са подложени, жената хвърляла предмети, плашила децата.

"Проблемите започнаха от 4 години. Аз живея над нея. Почти всяка вечер се чува блъскане, чукане, викане. Агресивна е, употребява алкохол", заяви Димитър Николов пред Нова тв.

Миналата година едва не подпалила жилището си.

"Събирахме подписка от входа, внесохме я в съда. Решението беше, че не е опасна за нас. Според нас обаче тя е опасна за живущите в блока и за околните. Много деца от входа са стресирани от нея. Няма реакция и от кметството", заяви друга съседка.

А за местните власти условието да продължи да живее в апартамента е да си плаща наема и сметките, нещо което тя правела.

"Действително и колежките се притесняват от поведението на госпожата. Затова много често при проверка на въпросното жилище, те търсят съдействие от синовете на въпросната госпожа. На нас ни трябват твърди, неопровержими доказателства, че въпросната жена е опасна и нарушава обществения ред. Предприели сме редица мерки, но се оказа, че има подаден един единствен сигнал миналата година от съсед", обясни Николай Костадинов, кмет на район "Владислав Варненчик".

От прокуратурата твърдят, че жената не застрашава нито собствения си живот, нито този на околните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ВладиславовоТОЧНО В 6.50 ч. СЕ ПРИБИРА ***, УЛИЦИТЕ СЕ МИЯТ ВСЕКИ ДЕН, ПОСТРОИХА СЕ НОВИ ПРИСТРОЙКИ КЪМ ДЕТСКИ ГРАДИНИ И ЯСЛИ, ПЛУВНИ БАСЕЙНИ, САНИРАНИ И ОБНОВЕНИ СА УЧИЛИЩАТА, ЧАСТ ОТ КВАРТАЛА Е С НОВА ИНФРАСТРУКТУРА, ДЕТСКИ ПЛОЩАДКИ ДО ВСЕКИ БЛОК И СЕ ПОДДЪРЖАТ, ХУБАВ ПАРК, ПРЕДВИДЕНА Е СПОРТНА ЗАЛА КЪМ СТАДИОНА И НАЙ ВАЖНОТО- ТИШИНА.
22
1
 
4
 
! Отговори
Владиславово преди 4 години
До Краен кварталОт край време 80 хилядния квартал от краен стана приятен за живеене.Нищо общо с миналото на квартала което знам отпреди.Има Метро, Кауфланд, Лидъл, My Market, CBA и т.н.
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая тормози само един вход, а дегенератите в Народното събрание издевателстват над целия народ. ДОКОГА?!!!
20
2
 
5
 
! Отговори
Краен квартал преди 4 години
Във кв."Владисливово" половината са изперкали тотално, добре е да се ограничи достъпа им към града, повечето от жителите на квартала са агресивни, гледат лошо и карат стари, домашнотунинговани таратайки.
19
3
 
8
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Когато Демократичната държава нехае обществото продължава по законите на джунглата...
18
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това се нарича "либерална демокрация" - търпиш всякакви ***, а от държавните институции и медиите ти обясняват че няма проблем и нищо не се е случило. После идва БХК и те мъмри, че не си достатъчно толерантен.
17
2
 
18
 
! Отговори
Има решение преди 4 години
Назначете я в МОН, там ще пасне идеално
16
1
 
31
 
! Отговори
iceblast88 преди 4 години
Затова половината българи смятат, че държавата е виновна за всичко!!! Защото за нито една институция няма проблем докато не стане твърде късно за някои!!! В тази държава първо трябва някои да бъде убит и чак тогава евентуално някоя институция ще се размърда!!! Затова ни трябва закон за персонална отговорност на държавния служител и в такива ситуации, всички подписали се, че тази жена е безопасна да носят съдебна отговорност за постъпките и!!! Тогава ще се оправят нещата!!!
15
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вижте в бялата сграда на жълтите павета колко умствено изостанали са събрани накуп
14
0
 
22
 
! Отговори
Ася преди 4 години
Ами трябва да убе някой за да стане оспасна наи-вероятно. Нещата все се случват след дужд качулка, а дотогава хората ще живеят в страх вместо да вземат мерки навреме. Поредния абсурд.
13
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди време в "Лозенец" живееше при сина си една спретната бабка, която вечене беше добре психически.Всеки път, когато успяваше да се измъкне навън, се качваше в трамвая, сядаше и започваше да пее - и то доста добре - оперетни арии на немски език. За нея се знаеше, че по царско време наистина е била певица и е била на турнета в Германия.С две думи, никой не знае как ще се промени на старини.
12
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да забранят тази чума- социалните помощи и общинските жилища.Да ходят в Украйна в Припят има много свободни блокове.
11
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо не се е променило от 30 години. Навремето имаше една такава жена в нашия квартал, агресивна беше, замерваше ни с камъни, макар че бяхме предупредени от родителите да не я дразним много-много. Докато я въдворят в лудница, пораснахме, а впоследствие Господ си я прибра. Сега пък се появи друга, която не е агресивна, но създава отпадъци по улицата и събира кучета.
10
9
 
14
 
! Отговори
РМ преди 4 години
Хващате я и шамари докато се осъзнае и спре да прави така. Няма друго лечение за това, след като и държавната администрация не става за нищо.
9
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И тук, в централната част на София, в уличките около бул."Витоша", не една, а две баби периодично крещят по улицата и плашат хората, защото крясъците им са много агресивни.Едната в последните години не я виждам вече, но другата и онзи ден врещеше като бясна и се заканваше на всеки минаващ. В други дни е спокойна, разхожда се, но си личи, че не е наред с главата. Не знам при кого живее и как така я оставят да броди по улиците без надзор.
8
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И при нас имаше подобен случай - тя буйнстваше , мяташе предмети по деца , коли и хора и нищо.... всичко свър;и след като почина , а я търпяхме цели 30 г
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А морската градина. Кажи в цяла Варна ще си по точен.
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Психично болни има навсякъде Дори и на заплата. Има и в С. Вода, за бързи кредити, местна власт, социални грижи......
5
1
 
25
 
! Отговори
Бай Евстати преди 4 години
има едни 240 психично болни дето са събрани в една единствена сграда и тормозят цял народтяхната диагноза е умствено изостанали и за това се налага да се грижат за тях но въпреки големите пречки пред тези хора те продължават и продължават да пречат
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То в Морската градина във Варна да те е страх вече да се разхождаш,из храстите може да ти изскочи всякакъв психопат.Така е.