Борисов очаква подли избори в София: БСП да излъчат свой кандидат!

ГЕРБ и СДС подписаха споразумение, пак ще са заедно на местния вот
176
Борисов очаква подли избори в София: БСП да излъчат свой кандидат!
Кадър: Facebook

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов призова социалистите да издигнат свой кандидат за кмет на София. Това стана на подписването на политическо споразумение между ГЕРБ и СДС за общо явяване на местните избори в централата на ГЕРБ.

"Със СДС имаме обща ценност и това е ЕНП. Специално за София очаквам местните избори да са много подли. Колегите отляво нека да излъчат свой кандидат, щом имат претенции, че са алтернатива. Техният подход досега е ясен - подкрепят някого и ако той успее да спечели, си приписват победата, а ако загуби - бягат от него като дявол от тамян. Има опасност избирателите да бъдат подведени от нашите партньори, които се имат за част от ЕНП, но не подкрепиха председателя на Европейската комисия“, коментира Борисов.

По думите му ГЕРБ и СДС са длъжни в големите градове да издигнат общи кандидати, за да може коалицията от европейския вот да продължи да работи. Според него София се е преобразила.

"Метро, пътища, детски градини, градски транспорт, много работни места. Строим непрекъснато, като в същото време се съобразяваме с екологичните норми. Хората обаче искат още и държат на качеството. Затова контролът трябва да бъде завишен“, отбеляза премиерът и допълни, че докато опонентите на ГЕРБ са управлявали, София е била задръстена и мръсна.

Кметът на София и заместник-председател на ГЕРБ Йорданка Фандъкова коментира, че с обединението на старата и новата десница се дава силен отпор на войнстващия популизъм. Лидерът на СДС Румен Христов изрази увереност, че двете партии ще постигнат договореност за големите общини, за да не допуснат те да бъдат управлявани от БСП.

Със споразумението, подписано от Бойко Борисов и Румен Христов, ГЕРБ и СДС ще дадат възможност на местните си структури да сформират коалиции помежду си, или да търсят други съвместни възможности за подкрепа на обща кандидатура за кмет и обща листа за общински съветници.

В споразумението се казва, че в общините, районите и населените места, където двете партии имат отделни кандидатури за кмет, взаимната подкрепа на втори тур е задължителна. ГЕРБ и СДС са уверени в победата на десницата на местните избори и смятат да продължат партньорството за пълен цикъл от избори, започнал с европейските през месец май тази година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП са лузари утaйкaтa на народа
149
0
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
Знаем че разбойническата ни секта *** бсп ще бъде бита кат тъпан за потеден път ама ще правим мизерий КРАДЕНИ СЕ КРАДЕНИ СЕ избирайте ни ЧЕ ДА КРАДЕМ
148
1
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
така де,с 2-3 думи:-ПОДЛЯРА очаквал "подли избори"....Е какви "избори" да очаква ПОДЛЯРА?!.....абе,ЩУРОТИИ НА КУТИИ!!!!!!!...Държавата "България" изчезва,БЪЛГАРИТЕ се стопяват и пръскат по света,.....абе какво да ви кажа?..-"щуротии на кутии"..НО:-ЗНАМ,че това е временно!..България и българите няма как да бъдат унищожени!!!!Просто момента е ...ОТВРАТ!..500 години османска ОКУПАЦИЯ не ни заличи,та МОМЕНТНИЯ СЛУГИНАЖ на съвременните Бг ЕНИЧЕРИ ли ще успее?!
147
3
 
11
 
! Отговори
Приятел преди 4 години
София-европейска столица на глупостта.Вече 10 години двумилионна София се управлява от глуповата селска даскалица ,протеже на охранителя на последния комунистически диктатор.Факт.
146
8
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Кака Данче с черешово топче не могат да я мръднат *** :)))))))))))))
145
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
румен христов ще оглозга подхвърленото му кокалче и се радва а тия двамата - тъжнииии, Боже колко мъка има по белия свят рекъл Моканина
144
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунизмът и социализмът трябва да се съчетаят с капитализма и от всичко да се вземе най-доброто. *** е че в България се прави най-лоша форма на капитализъм с 26 от 30 години дясно управление. БСП почти не е управлявала АБВ имаха един продажен антисоциален министър Калфин. България ако не започне да се управлява дълго при това от леви правителства, въпреки платените олигархопротести, нищо добро не я чака. Народът се топи и масово се озлобява и даже полудява. ДОЛУ ГЕРБ - НАМАЛЯВАНЕ НА НЕРАВЕНС
143
13
 
3
 
! Отговори
Дядо Соци преди 4 години
До видими резултати 137 Как никой няма да гласува за ГЕРБ , бе ? Аз ще гласувам. Че за кого друг ?
142
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя хванал тен като избирателите си !
141
13
 
3
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
Фандъка ще спечели одмах. По хубава е от Манолова. А и така трябва.София европейска столица ли е , или евразийска ?
140
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много от пишещите тук удобно забравят ,че преди 10 години нямаше европари с които сега герб си делкат и тук таме нещо строят с техни фирми де.Така че по -полека какво се прави и какво не е правено.
139
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България не сме като белите държави ,ако се избере кмет от друга партия банкянския всеки ден ще вие и ще прави мръсно на кмета.Такъв му е манталитета.
138
1
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
бе то хубаво дето са облекли Тиквата в бяла риза,но защо не са му изрязали яката?..ПАК ли ще избегне гилотината ?!.........Весело,весело се живее на тая "Измъчена географска територия"!!..ШУТ ДО ШУТА,клоун до клоуна,*** ДО СМЕШНИКА!!!...разбира се,докато не ви се СТЪЖНИ...А то съвсем скоро ще стане!..Защото:-"Докато мъдрите се намъдруват,лудите се налудуват"../народна поговорка/....за протокола:..-"мъдрите" сте вие..А "скорото" са 2-3 години....Айде със здраве!
137
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КОГА ИЗБОРИТЕ, В КОИТО УЧАСТВАТ ГЕРБ НЕ СА БИЛИ ПОДЛИ, МАНИПУЛИРАНИ, ФАЛШИФИЦИРАНИ И ЗА КАКВИ "ИЗБОРИ" ГОВОРИМ???АКО НЕ СА МЪРТВИТЕ В ИЗБИРАТЕЛНИТЕ СПИСЪЦИ, ЗАПЛАШЕНИТЕ С УВОЛНЕНИЯ ДЪРЖАВНИ И ОБЩИНСКИ ЧИНОВНИЦИ И СЕМЕЙСТВАТА ИМ, ПРИТИСНАТИТЕ ОТ РАБОТОДАТЕЛИТЕ СИ РАБОТНИЦИ И ***,ГЕРБ ЩЕ СПЕЧЕЛЯТ НА КУКУВО ЛЯТО.ТИКВОНИЙ ВЕЧЕ Е ЗАГУБИЛ СОФИЯ, В ПЛОВДИВ НИЩО НЕ Е СИГУРНО, ВЪПРЕКИ СИЛНИЯ НАТИСК ЛИЧНО ОТ БОКО ЗА ПОДПИЙВАЩИЯ ЗДРАВО ЗДРАВКО ДИМИТРОВ,А АКО ИЗТЪРВАТ И ВАРНА - СБОГОМ ГЕРГИНО БАНКЯНСКА
136
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
София заслужава само кмето от СДС или ГЕРБ. Софиянски, Янчулев и подобни. БСП не трябва да издига кандидат за София. Всички протестери, чужди агенти, лобисти, НПО-та са в София и ще запротестуират веднага след избора на кмет на БСП и ще блокират работата му.
135
4
 
12
 
! Отговори
НЕГРАМОТНА ТИКВА преди 4 години
БОКО *** МОЖЕЛ ДА СЕ ПОДПИСВА . ........***
134
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов знае, че времето му свърши и е пътник.Затова си търси оправдания.
133
2
 
16
 
! Отговори
Иван преди 4 години
някой като радев, че да отнесе учителката ... Боко внимавай какво си пожелаваш, може и да стане...
132
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Давал се отпор на войстващия популизъм ли, и как давате тоя отпор бе ГРОБ, като вкарахте популистите в коалиция с вас и така във властта ли, щото ако не бяхте вие трите фашистки картуни дето купуват с наши пари самолети съсипаха туризма с нелепи забрани все едно че това не са курорти а старчески домове купони нямало да има след 10 шум нямало да има точно гробище или старчески дом, да не говорим за новите измами дето ги подготвят вече срещу вас в съюз с изгонения Цвък.Популисти сте вие и колеги.
131
4
 
23
 
! Отговори
видими резултати преди 4 години
Бойкоооо, КЪДЕ СА ОПРАВЕНИТЕ ПЪТИЩА??? Къде са МИЛИАРДИТЕЕЕЕ! Няма един оправен път! НИКОГА НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА ВАС!