Такса спокойствие, фиктивни договори: Схемите в БАБХ в Бургас

7 души бяха задържани за престъпна групировка
29 авг 2019 10:28,
22
Такса спокойствие, фиктивни договори: Схемите в БАБХ в Бургас
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Разбитата вчера група в Областната дирекция по безопасност на храните в Бургас е взимала такса спокойствие. Това стана ясно от думите на зам.-главният прокурор Иван Гешев пред БНТ по повод вчерашните арести.

"Според данните, с които разполагаме до момента, неофициално служители на БАБХ са сключвали договори с фирми за бързо хранене", обясни Гешев.

Още по темата
Ръководството на Областна дирекция за безопасност на храните в Бургас седи зад една фирма, чиято дейност е основно сключване на договори с различни ресторанти и заведения, където има различни животински отпадъци,  посочи той.

Сключвани са фиктивни договори без да се извършва дейност, като служителите на областната дирекция са мотивирали по правилния начин различни дребни и средни бизнесмени на територията на Бургас да сключват такива договори без фирмата да има технологична възможност за унищожаването на тези отпадъци.

По думите му тази акция към момента няма общо с провелата се преди около месец проверка за незаконното загробване на домашни прасета, засегнати от африканска чума.

"Няма общо и със случая, който се проверява от Специализираната прокуратура във връзка с журналистически публикации, касаещи унищожаването на такива животни. Това са три различни случая“, посочи още Иван Гешев.

Той уточни, че до момента са задържани 7 души, включително директора на областната дирекция на БАБХ, както и инспектори.

На арестуваните ще бъдат повдигнати обвинения, допълни зам.-главният прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Монти х 18 В Монтана има несменяем директор който е уредил всички инспектори да вземат по 150 лв. месечно от производители и търговци.
18
0
 
2
 
! Отговори
Съвет преди 4 години
До Аномен 12 Ами БСП да вземат властта и да си назначат техен главен прокурор. Лесно е .
17
0
 
2
 
! Отговори
Монти преди 4 години
Тия прокурори въобще знаят ли в монтанското бабх кво правят.
16
0
 
0
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 4 години
ПО ЗАКОНА ЗА ДЪРЖАВНИЯ СЛУЖИТЕЛ ,МИТЕВ НЯМА ПРАВО ДА Е ТАКЪВ ЧЛ.7АЛ.2т.5 0т ЗДЖ,НАЗНАЧАВАЩИТЕ ГИ ДА ЧЕТАТ ЗАКОНИТЕ ПО ДОБРЕ
15
0
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
и каква стана тя докторът бил председател на сдс в Бургас 30 години не се наядохаи не се напиха и още има хора които гласуват за тях позор
14
0
 
3
 
! Отговори
Цецо Ушото преди 4 години
Кой е другият зам. главен прокурор. Или е само Гестапото!?
13
0
 
11
 
! Отговори
Ветеринар преди 4 години
И какво излезе ? Едно голямо нищо.БАБХ Монтана има един несменяем от много години директор , кайто е уредил всичките си инспектори да получават по 150 лв. от по големи предприятия. Всички от ръководството на БАБХ го знаят , но го държат, защото е постъпил " Умно ".Та такива ми ти "умни " работи.
12
3
 
13
 
! Отговори
Аномен преди 4 години
Гешев трябва да е в ония статии дето ги има в инстаграм и фейсбук - спонсорирано :)Личи си от 100км. че това са рекламни статии на прокуратурата
11
5
 
14
 
! Отговори
Аномен преди 4 години
Прави ли ви впечетление как новия главен прокурор по-известен като гештапото разследва само разни кокошкари, местни наркобанди, ало измамници и тям подобни, а политягите, които го назначиха и за които цялото население на България знае какви поразии правят, никой не ги закача.Доган, Борисов, Пеевски и компания си имат прокурор, който е назначен, за да раследва конкурентите им. Така наречената опозиция от БСП също мълчи по темата...
10
3
 
5
 
! Отговори
ФБ снимка преди 4 години
ако тези от БАБХ Бургас се бяха снимали с Бащицата и да сложат снимката в ФБ с послание - 'благодарим ти, че винаги си до нас' нямаше да ги арестуват. Даже държавна поръчка щяха да им осигурят. Уви фирмата им не се казва 'син кръст' и само на дребно са играли. Той Володя го е изпял - "човека взе парите, дръжте му петите..."
9
1
 
20
 
! Отговори
бай х преди 4 години
Добре че си затворих фирмата . Отвсякъде рекет - то не бяха днск , данъчни , общини .... няма друга такава мафиотска държава . Затова хората си държат спестяванията в банки и никой не иска да прави бизнес ............
8
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия схеми на БАБХ в Буркас са нищо, на фона на схемите в СофияОбаче има ли кой да ги разследва и вкара в затвора?Май не.
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този служител ще бори конкуренцията здраво. Единствения кандидат за поста главен прокурор на Територията
6
3
 
10
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Ами кажете коя е фирмата която има разрешителното да "утилизира' тези отпадъци от ресторантите? Мисля че това си е жив рекет- По тази логика и хората трябва да си носят животинските отпадъци в тази фирма? пак държавен Парадокс -резрешил на фирми да взимат животински отпадъци- какви са тези отпадъци ? Кокали? месо? обелки от кренвирши или неизядена храна? Ами тогава всички хора трябва да си плащаме такса рекет на тази фирма бре ? хахаха Поредният гербаджия с измислена от държавата дейност!
5
2
 
34
 
! Отговори
Жо преди 4 години
ЕЙ, сутрин, обед, вечер, все Гешев пред медиите! Много бачка този човек!В последните месеци Цацаров никакъв не се показва, както и неговата говорителка Румяна.Гешев изпълнява всички прокурорски длъжности едновременно.Нещо като Бойко в "ранния му период", когато беше Главен секретар вна МВР и "цъфваше" пред медиите на всеки инцидент в България
4
2
 
34
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Кажете сега как да вЕрваме на БАБХ за прасетата, че били болни???
3
2
 
32
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Щом БАБХ е мафия - Вие си правете изводи колко са безопасни у нас храните...
2
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Манталитетът на Иван Гешев - нагоре лази, надолу гази
1
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво мазно противно същество ни гледа от снимката. Отврат ...