Каракачанов: Да се върне наборната военна служба!

Той говори на национален събор на запасните офицери
Обновена: 14 сеп 2019 21:23 | 14 сеп 2019 20:26, Елка Василева
192
Каракачанов: Да се върне наборната военна служба!
Снимка: БТА

Бивши военнослужещи и бивши служители на МВР се събраха на Втория национален събор на запасните офицери край казанлъшкото село Крън.

"Единството на нацията и държавата е изключително важно. Пожелавам вие да бъдете тези, които да го демонстрирате в обществото и да носите спомена за славната армия на България, за да възпитаваме младото поколение в дух на родолюбие и на патриотизъм и любов към България, поне докато възстановим отново наборната военна служба и младите хора отново се върнат в казармата, за да се научат на ред и дисциплина и да допълнят пропуските си в историята и любовта си към България", посочи в словото си министърът на отбраната Красимир Каракачанов, патрон на събора.

Днес и утре на поляните край селото ще има демонстративни скокове с парашут, демонстрация на бойни техники и на групи за специални операции, както и висш пилотаж със спортен самолет. Ще се проведат и два турнира - по стрелба с пистолет и пневматично оръжие и шахматен турнир.

На открита сцена ще се представят художествени колективи, групи и индивидуални изпълнители от цялата страна, пише БТА.

На 15 септември ще бъде Ден на отворените врати и показ на бойна техника във военното формирование на 61-ва Стрямска механизирана бригада в Казанлък.

Следващият събор ще е догодина в Ямбол.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
1
 
3
 
! Отговори
Ей, афтурке преди 4 години
Крън е град.
98
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен ГРИПЕН СА МНОГО ПО-НОВИ САМОЛЕТИ ,ОТ СТАРИТЕ ТАРАЛЯСНИЦИ .
97
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Президентът Румен Радев наложи вето на договора със САЩ за покупката на осем 50 годишни морално остарели самолета за 4 милиарда. Демократиано избраните от народа народни представители в парламетна го преодоляха.
96
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До бе не армия Служил е ! Капитан от запаса .
95
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България с F-16 стана освен най-бедна и най-глупава.
94
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1989 г. българските ВВС са получили и експлоатирали общо: 224 МиГ-21, 90 МиГ-23, 4 МиГ-25, 22 МиГ-29, 23 Су-22, 31 Су-25, 44 Ми-24, 18 Ми-8s всичко 460 машини.
93
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
РАДЕВ ДА НАПРАВИ АРМИЯТА НАБОРНА, НАЛИ МНОГО ЗНАЕ, СПЕЦ Е! ЕДИНСТВЕНИЯ ГЛАВНОКОМАНДВАЩ В ИСТОРИЯТА НА СВЕТА, КОИТО САБОТИРА СОБСТВЕНАТА СИ АРМИЯ И НЕ ИСКА ДА Я ВЪОРЪЖАВА С НОВИ САМОЛЕТИ!
92
4
 
4
 
! Отговори
ДО 113 преди 4 години
ВЕРВАМ ТИИ НА ВСИЧКО, ЗНАИШ... ДООРИ ДА Е ВЯРНО, КАКВИ СА ПОДРОБНОСТИТЕ? ЩОТО МЕЖДУ МЕРЦЕДЕС СЕЛ И А1 ИМА РАЗЛИКА, ВСЕ СА МЕРЦЕДЕС ОБАЧЕ? АЙДЕ СТИГА РУБЛАДЖИЙСКИ ВНУШЕНИЯ? МНОГО ВЗЕХТЕ ДА РАЗБИРАТЕ ОТ СДЕЛКИ УШАНКИТЕ, ЗА ТВА СТЕ ПО- БЕДНИ ОТ НАС!
91
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От шкембето ИВАН какво очаквате!? Пародия......
90
9
 
10
 
! Отговори
ДРУГАРЕ, преди 4 години
НОСТАЛГИЯТА ВИ Е ФАЛШИВА И СМЕШНА. АЙДЕ ДА НЕ СИ ГОВОРИМ КАКВА ПАРОДИЯ НИ БЕШЕ АРМИЯТА ПРЕДИ 30 Г... ТО ВЯРНО РУБЛИ ТРЯБВА ДА СЕ ОТЧИТАТ, *** ИМАЙТЕ И МАЛКО СРАМ!
89
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ продават на Словакия 14 самолета F-16 за 800 млн. долара. Американската компания Lockheed Martin е сключила договор за по-малко от 800 милиона долара за производство и поддръжка на 14 изтребителя F-16 за Словакия, сочи доклад на Министерството на отбраната на САЩ. Споразумението със Словакия е с фиксирана цена на стойност 799 955 939 долара и предвижда доставката и поддръжката на 14 самолета F-16 блок 70.
88
3
 
7
 
! Отговори
Чуждестранен легион преди 4 години
За чужденци - 10 хиляди на войводата, 2 години в армията и получаваш български паспорт!
87
1
 
5
 
! Отговори
бе не армия преди 4 години
Холивуд да докара тука,за него няма да гласувам и туй-то!Не стига че не е служил и си няма най-бледа представа от армия,ами тоя доносчик е и военен министър!Направо театър на абсурда!Все си мисля,че някой ден тоя ще го отнесе много лошо!Ще видим!
86
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
РУБЛАДЖИИТЕ ПАК ПОЧНАХА СЪС Ф16... АЙДЕ ОТЦЕПЕТЕ, ЧЕ ВТРЪСНАХТЕ! КАКТО ЗАБРАВИХТЕ ЗА ПОТОКА И АЕЦА, И ТОВА ЩЕ ПРЕГЛЪТНЕТЕ СЕГА! БЪЛГАРИЯ НА БЪЛГАРИТЕ, РУБЛАДЖИИТЕ -ВЪЪЪН!
85
0
 
13
 
! Отговори
българин преди 4 години
до 97..Ти какви ги говориш бе човек? И как няма да можем да изхранваме армията си? Та нали вече сме "богати" с "управлението" на групировката ГЕРБ? Що обиждаш " премиера"? "Богати" сме бе човек! Ходим на "почивка" в Гърция по празниците и не само! "Икономиката" ни "Расте" ! И "заплатите" ни са "високи"! "Магистрали" имаме и още се "строят" нови! Па няма да има пари за една "армия" ли? Тихо да не те чуе премиера Че ще ти скръцне със зъби!-:) Богати сме! Не знаеш ли? Щото и аз не знам! Така казва!
84
3
 
5
 
! Отговори
Край преди 4 години
За 2.5 милиарда лева /колкото осемте Ф16/ 100 000 български момчета щяха да минат военно обучение на стойност 25 000 лв. всяко.С 25 000 лв. за 6 месеца едно момче ще стане машина.
83
2
 
4
 
! Отговори
Край преди 4 години
Военно-патриотичното обучение не е нужно да е задължително.достатъчно е то и КЛЕТВА за защита на Родината да са условие за заемана на всякаква държавна служба и безплатно висше образование.Няма логика някой да иска да е кмет/министър/депутат/ президент - да иска да управлява но да не се закълне че ще пази държавата ни.
82
6
 
5
 
! Отговори
Край преди 4 години
Коментарите по-долу са сигурното доказателство че е нужно военно-патриотично обучение от мин. 6 месеца и КЛЕТВА за Родината за момчетата които свързват бъдещето си с България.няма пари - не е вярно 2.5 милиарда за 8 самолета на чертежи дадохме.кой ще напада - вече сте нападнати до 20г. ще сме малцинствосърбия/гърция/турция/косово даже имат наборни армииакъла ще ни дойде - ми дано да не е късно.
81
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно и също . Като засецнала грамофонна плоча .
80
6
 
10
 
! Отговори
българин преди 4 години
Абе то хубаво си го замислил Каракачанка..Амааа Хамериканците под чийто ботуш сме вече 30 г..Дали ще ни позволят? Замислял ли си се? Нашата армия през комунизма.Беше въоръжена до зъби тогава.Помниш нали? Турция трепереше от ракетите ни.Които вече днес и тя има.Та една държава добре въоръцена.Трудно се "командва"днс нали? Турция го показа пред Американското НАТО в което сме гола "членка"!-:)Иначе е хубаво за младите българи.Ще се чувстват мъцествени след казармата! А не като сега 30 г вече-:(